Terug van wintersportvakantie

Helaas zit de wintersport er weer (bijna) op. Om jouw wintersportvakantie goed af te ronden, raden wij je aan om alvast de juiste producten in huis te hebben om je vakantie goed af te ronden. Denk aan autopoets voor het poetsen van de auto en handige opbergers voor het opbergen van alle wintersport spullen die je de komende tijd niet meer nodig zult hebben. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je niet moet vergeten na terugkomst van de wintersport.

Thuisbezorgd of afhalen in filiaal

Veilig online betalen

Tip 1: Een goede wasbeurt

Na al die kilometers op de weg te hebben gezeten, zal jouw auto wel toe zijn aan een goede wasbeurt. Openbare wegen wordt er vaak bestrooid met zout of pekel. Zout en pekel resten kunnen aan jouw auto blijven plakken, dit tast de lak van jouw auto aan. Maak de auto daarom vanbuiten en vanbinnen schoon, vul de ruitenwisservloeistof weer bij en vergeet niet de olie te peilen. Jouw auto heeft namelijk hard moeten werken. Heeft je auto tijdens de reis terug naar huis nog rare geluiden gemaakt of zijn lampjes gaan branden? Plan dan een afspraak in via MijnGarage.nl bij een garage bij jou in de buurt en laat de auto direct controleren.

Tip 2: Opbergen van het dakkoffer

Je bent terug van je reis en je wilt je dakkoffer opbergen. Zorg ervoor dat je dakkoffer goed is schoongemaakt voordat je deze opbergt. Je kunt het dakkoffer schoonmaken met autoshampoo en schoon water. De dakkoffer dient altijd plat op de grond te liggen. Dit betekent dat je de koffer met de onderzijde op de grond legt, nooit op een zij- of bovenkant. Je kunt er ook voor kiezen een boxlift aan te schaffen. Hiermee kun je de dakkoffer aan de muur of het plafond bevestigen om ruimte te besparen in je garage.

Tip 3: Opruimen van sneeuwkettingen

Niet iedere wintersportvakantie hoef je gebruik te maken van sneeuwkettingen. Ongebruikte kettingen kunnen dus direct de kast weer in, maar gebruikte kettingen moet je eerst goed schoonmaken. Op wegen naar skigebieden wordt vaak met zout of pekel gestrooid. Dit in combinatie met vocht, kan ervoor zorgen dat er roestvorming ontstaat op sneeuwkettingen. 

Belangrijk is dat je de sneeuwkettingen na afloop goed onderhoud en verzorgt, om roest op sneeuwkettingen te voorkomen. Roestige sneeuwkettingen kunnen namelijk doorbreken. Spoel de kettingen goed schoon om zout/pekel en modder resten te verwijderen. Droog de kettingen daarna goed af. Berg de sneeuwkettingen niet direct op, maar laat ze nog even een paar dagen in een warme ruimte goed opdrogen, zodat al het vocht verdwijnt. Spuit de kettingen eventueel nog in met wat WD40.

Sneeuwkettingen zullen altijd gebruikssporen vertonen, een klein beetje roest kan dus geen kwaad. Toch raden we je aan om de kettingen altijd goed te onderhouden, zodat jij er meerdere jaren gebruik van kunt maken.