Zwembadpomp

Een zwembadpomp is essentieel voor de kwaliteit van het zwembadwater. De pomp gaat groei van bacteriën, schimmels en algen tegen door circulatie en waterzuivering. Een zwembad pomp vangt vuil op in een filter of zand. Ook filterbollen en glasparels zijn een optie. Kies de zwembadpomp en het filtermedium dat past bij jouw zwembad. Op onze zwembad blog lees je alles over de werking, installatie en onderhoud van de zwembadpomp.

Lees meer
Filteren

1-12 van 55

Pagina
 1. Officiële Intex & Bestway Dealer

  Extra scherp geprijsd

 2. Officiële Intex & Bestway Dealer

  Extra scherp geprijsd

 3. Bestway Flowclear filterpomp 1249 / 1060 l/u
  Onze prijs
  24,95
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst

1-12 van 55

Pagina

Zwembadpomp kopen bij Heuts

Bij een Intex zwembad en Bestway zwembad hoort een Intex of Bestway filterpomp om het water hygiënisch en schoon te houden. Voor diverse modellen wordt een zwembad met pomp als set aangeboden. In alle andere gevallen hebben wij voor elk type zwembad een geschikte zwembadpomp. Door circulatie van het zwemwater via de zwembad pomp wordt het water gezuiverd. 

Heb je al een keuze gemaakt tussen een cartridge filterpomp en zandfilterpomp? Zo niet, kun je gebruikmaken van de keuzehulp zwembadpomp waarin we de voor- en nadelen per pomp voorleggen. Laat je adviseren door onze zwembadspecialist Stefan en bekijk welke zwembadpomp jij nodig hebt voor jouw zwembad

Vervangbare filters voor zwembadpomp

Het vuil wordt in de zwembadpomp opgevangen door een filtercartridge die je eenvoudig kunt vervangen. Standaard ontvang je één filtercartridge bij een filterpomp, dus het is wellicht verstandig om alvast een reserve cartridge mee te bestellen. Hoe vaak een filter vervangen moet worden, is onder andere afhankelijk van het weer, hoe vaak het zwembad wordt gebruikt en de kwaliteit van het water. In de zomer wordt de filtercartridge iedere 2 weken vervangen.

Gebruik zowel zwembadpomp als chloor

Naast het gebruik van een zwembadpomp is het van belang dat de pH- en chloorwaarden op het juiste niveau zijn. Een filterpomp alleen is niet voldoende voor schoon en gezond zwembadwater. Met teststrips kun je deze waardes meten. De pH-waarde dient altijd tussen de 7.2 en 7.6 te liggen. Het chloorgehalte moet tussen de 2 en 3 ppm blijven om bacteriën te kunnen bestrijden. Combineer jouw zwembad pomp altijd met chloor voor een uitstekende waterkwaliteit. De zwembadpomp filtert het water en haalt vuil eruit terwijl chloor bacteriën doodt. Zonder een juiste pH-waarde kan chloor zijn werk niet doen. Vandaar dat het allemaal samenhangt: pH, chloor en de zwembadpomp. 

Intex filterpomp

Met een Intex filterpomp blijft het zwemwater lekker schoon en helder. Het vuil wordt opgevangen door de filtercartridge. Daarnaast zorgt de filterpomp voor voldoende watercirculatie. Zo kun je de hele zomer lang genieten van fris water om in te zwemmen. Lees meer over de werking van een zwembadpomp

Intex zandfilterpomp

Een Intex zandfilterpomp reinigt het zwemwater nog grondiger en efficiënter dan een cartridge filterpomp. Zand maakt een hele fijne filtering mogelijk. Vul je de zandfilterpomp met glasparels of filterbolletjes, dan worden zelfs de kleinste vuildeeltjes opgevangen. Ook handig is dat de filtermedia meerdere seizoenen meegaan. Bovendien is een zandfilterpomp geschikter voor grote zwembaden en/of wanneer je veel zwembad accessoires wil aansluiten, wegens de hoge pompcapaciteit.

Zwembadpomp aansluiten

Op alle zwembaden (m.u.v. de Bestway Fast Set ø183) zit een aansluiting voor een filterpomp. De stappenplan in onze blog maakt een zwembadpomp aansluiten heel eenvoudig. Je kunt er ook voor kiezen om een zwaardere zwembadpomp aan te sluiten op een kleiner zwembad. Ook hiervoor vind je in onze blog welke koppelstukken je nodig hebt.