Ventilatorkachel

Ventilatorkachel
Een ventilatorkachel is ideaal om kleine tot middelgrote ruimtes snel te verwarmen en neemt bovendien weinig ruimte in beslag. Dit type kachel onttrekt lucht uit de omgeving en zet dit om in warme lucht, waarna het via de rotor terug de ruimte ingeblazen wordt. Ook zijn er ventilatorkachels op de markt die koude lucht uitblazen, waardoor je hier ook in de warme zomermaanden gebruik van kunt maken.

1-12 van 19

Pagina
Filteren
 1. Eurom-Ventilatorkachel-VK2002
  Onze prijs
  Normale prijs  19,95 Speciale prijs  14,95
  Jouw korting
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Eurom-EK-Delta-5000-Elektrische-Ventilatorkachel
  Onze prijs
  Normale prijs  149,00 Speciale prijs  109,00
  Jouw korting
  Voeg toe aan verlanglijst
 3. Eurom-EK2K-Still-Heater-werkplaats
  Onze prijs
  Normale prijs  69,95 Speciale prijs  64,95
  Jouw korting
  Voeg toe aan verlanglijst
 4. Eurom-EK3001R-3000W-Werkplaatskachel
  Onze prijs
  Normale prijs  74,95 Speciale prijs  58,95
  Jouw korting
  Voeg toe aan verlanglijst
 5. Eurom-Kamin-Vento-Swing-Ventilator
  Onze prijs
  Normale prijs  44,95 Speciale prijs  41,95
  Jouw korting
  Voeg toe aan verlanglijst

1-12 van 19

Pagina

Ventilatorkachel kopen?

Een ventilatorkachel verwarmt de lucht zeer snel doordat deze via de schoepen de ruimte in wordt geblazen. Het is een fijne kachel bij behoefte aan snelle warmte. Of wanneer je de ene dag in die ruimte er warmpjes bij wil zitten en de volgende dag in de andere ruimte. Vanwege het lichte gewicht kun je de ventilatorkachel eenvoudig verplaatsen en zo op een snelle manier meerdere ruimtes verwarmen. Zet de kachel bijvoorbeeld in de woonkamer, keuken, slaapkamer, werkplaats of kelder. De beveiliging tegen oververhitting en veiligheidsuitschakeling bij omvallen maken het gebruik van elektrische ventilatorkachel extra veilig.

Ventilator verwarming

Ventilator verwarming is voornamelijk geschikt om te gebruiken als bijverwarming in de slaapkamer of hobbykamer. Een ventilatorkachel kan een ruimte in korte tijd namelijk snel opwarmen waardoor je snel een aangename temperatuur bereikt op je slaapkamer of kantoorplek. Daarnaast zijn er speciale werkplaatskachels die over een grotere rotor en vaak over meer vermogen beschikken dan standaard ventilator verwarming. Dit type kachels zijn geschikt om te gebruiken op een werkplaats of in grote garages.

Ben je op zoek naar een permanente verwarming? Kies dan voor een houtkachel, pelletkachel of infrarood verwarming.

Alternatieven voor ventilatorkachel

Een ventilatorkachel behoort net als veel andere binnenkachels tot de elektrische kachels, met elk haar eigen kenmerken. Een ventilatorkachel is bijvoorbeeld geschikt om een ruimte snel op te warmen. De nadelen zijn echter het relatief harde geluid dat een ventilatorkachel produceert en de aanwezige stof die de ruimte ingeblazen wordt. Een dergelijke kachel is daarom niet geschikt voor mensen die last hebben van huisstofmijt of een andere stofallergie.

Geschikte (geruisloze) alternatieven hiervoor zijn convectorkachels en radiatorkachels. Dit type kachels houdt de warmte bovendien langer vast in een ruimte. Of bekijk alle elektrische kachels voor een compleet overzicht.