beste-koelbox-post-image

Wat is de beste koelbox voor jou?

Wat is de beste koelbox voor jou?

Of je nu gaat kamperen, een dagje naar het strand gaat of met de camper eropuit gaat, een goede koelbox is onmisbaar om je eten en drinken fris te houden. Met zoveel verschillende typen koelboxen kan het lastig zijn om te bepalen welke het beste bij jouw behoeften past. In deze blog bekijken we vijf verschillende soorten koelboxen zodat jij kan bepalen welke koelbox het beste bij jou past.

Compressor koelbox

Een compressor koelbox is een type koelbox dat gebruikmaakt van een compressor, vergelijkbaar met de koelkast die thuis staat. Een compressor koelbox is in staat om de gewenste temperatuur snel te bereiken, ongeacht de buitentemperatuur. Hierdoor kan je snel voedsel en dranken koelen of vriezen, waardoor een compressor koelbox ideaal is voor langere reizen met de camper of kampeervakanties. Een compressor koelbox werkt op 12V, 24V of 230V, afhankelijk van het model. Een nadeel is dat een compressor koelbox vaak zwaarder en groter is dan andere typen koelboxen. Hierdoor is deze koelbox minder geschikt voor kortere uitstapjes waar draagbaarheid belangrijk is. Een ander nadeel is dat een compressor koelbox niet geruisloos is, aangezien de compressor regelmatig aanslaat. Dit geluid is vergelijkbaar met de koelkast thuis.

Voordelen compressor koelbox

 • Koeltemperatuur is snel bereikt
 • Is niet gevoelig voor de buitentemperatuur. Hiermee kan je zelfs in warme landen zonder problemen eten en drinken koelen of invriezen
 • Ideaal voor langere reizen en frequent gebruik

Nadelen compressor koelbox

 • Kan tijdens het koelen een zacht zoemend geluid produceren

Thermo-elektrische koelbox

Een thermo-elektrische koelbox werkt op 12V of op 230V. Dit type is in het algemeen licht van gewicht en compact. Dit maakt deze koelbox ideaal tijdens situaties waarbij draagbaarheid belangrijk is. Sommige thermo-elektrische koelboxen hebben ook een warmtefunctie, waarmee je jouw eten warm kan houden. Dit type koelbox heeft minder goede koelprestaties dan een compressor koelbox, ze koelen tot ongeveer 20 graden Celsius onder de omgevingstemperatuur. Hierdoor is een thermo-elektrische koelbox minder effectief bij extreme temperaturen en biedt mogelijk niet voldoende koeling bij langere reizen.

Voordelen thermo-elektrische koelbox

 • Lichtgewicht en gemakkelijk te verplaatsen, ideaal voor tijdens kampeervakanties en andere situaties waarbij draagbaarheid belangrijk is
 • Bepaalde types kunnen ook verwarmen
 • In het algemeen weinig onderhoud nodig

Nadelen thermo-elektrische koelbox

 • Minder geschikt voor gebruik bij zeer hoge temperaturen
 • Mogelijk niet voldoende koeling voor langere reizen of bij het bewaren van grote hoeveelheden voedsel

Absorptie koelbox

Een absorptie koelbox werkt op 12V, 230V of op gas, hierdoor ben je niet alleen afhankelijk van elektriciteit en kun je deze koelbox ook gebruiken op locaties waar elektriciteit mogelijk niet beschikbaar is. Een bijkomend voordeel is dat deze koelbox volledig geruisloos is. Een nadeel is dat dit type koelbox afhankelijk is van omgevingstemperatuur. Een absorptie koelbox kan tot ongeveer 25 graden Celsius onder de omgevingstemperatuur koelen. Hierdoor is een absorptie koelbox minder effectief bij extreme temperaturen en biedt mogelijk niet voldoende koeling bij langere reizen.

Voordelen absorptie koelbox

 • Werkt geruisloos, wat ideaal is voor rustige nachten op de camping
 • Kan werken op 12V 230V of op gas, waardoor deze koelbox geschikt is voor locaties zonder elektriciteit

Nadelen absorptie koelbox

 • Het kost meer tijd voordat de gewenste koeltemperatuur is bereikt
 • Koelt minder goed bij temperaturen boven de 30 graden Celcius

Passieve koelbox

Een passieve koelbox is eenvoudig en gebruikt geen actieve koeltechnologieën. In plaats daarvan heeft een passieve koelbox isolatie en koelelementen om de temperatuur binnenin te verlagen en voedsel en dranken koel te houden. Dit type koelbox is ideaal om mee te nemen naar een picknick, het strand of andere buitenactiviteiten. Passieve koelboxen zijn over het algemeen lichtgewicht en draagbaar. Omdat je bij deze koelbox afhankelijk bent van koelelementen, hebben ze wel maar een beperkte koeltijd. Zodra de koelelementen hun temperatuur verliezen, neemt de koelcapaciteit af.

Voordelen passieve koelbox

 • Over het algemeen lichtgewicht en draagbaar, ideaal voor tijdens een picknick of op het strand
 • Door de isolatie en koelelementen ben je niet afhankelijk van elektriciteit

Nadelen passieve koelbox

 • Beperkte koeltijd in verhouding met elektrische koelboxen

Koeltas

Een koeltas is draagbaar en licht van gewicht. Deze tas mag niet ontbreken tijdens een wandel- of fietstocht. Door de koelelementen houdt de koeltas jouw eten en drinken op de perfecte temperatuur en dankzij het lichte gewicht en draagbaarheid is deze tas ideaal om overal naartoe te nemen. Een koeltas komt in verschillende maten en ontwerpen, zoals een rugzak, handtas of schoudertas. Zo kan je er gemakkelijk een vinden die aan jouw wensen voldoet. Omdat je bij een koeltas, net als koelbox, afhankelijk bent van koelelementen, heeft deze maar een beperkte koeltijd. Zodra de koelelementen hun temperatuur verliezen, neemt de koelcapaciteit af.

Voordelen koeltas

 • Lichtgewicht en draagbaar, ideaal voor wandel- of fietstochten
 • Door de isolatie en koelelementen ben je niet afhankelijk van elektriciteit
 • Komt in verschillende maten en ontwerpen

Nadelen koeltas

 • Heeft vaak minder capaciteit dan een koelbox, waardoor je minder kan meenemen

Kies de koelbox die geschikt is voor jouw behoeften

Met zoveel verschillende koelboxen kan het lastig zijn om te bepalen welke het beste bij jouw behoeften past. Het is belangrijk om te kijken waarvoor jij de koelbox wil gaan gebruiken om de juiste keuze te maken. Als je behoefte hebt aan krachtige prestaties en langere tijd op vakantie gaat in warme landen, dan is een compressor koelbox de beste elektrische koelbox. Zoek je een lichtere en beter draagbare elektrische koelbox, waarbij je minder te maken hebt met hoge omgevingstemperaturen? Dan kan een thermo-elektrische koelbox een goede keuze zijn. Als je een koelbox zoekt die lichtgewicht en draagbaar is, waarbij je niet afhankelijk wil zijn van elektriciteit, kies dan voor een passieve koelbox of koeltas.

Al 60 jaar vertrouwd

14 dagen herroepingsrecht

Gerelateerde producten

 1. Indel B 18L Compressorkoelbox TB18
  Onze prijs
  Adviesprijs 499,00 439,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Koelbox 24L 12V Met Passieve Deksel
  Onze prijs
  Adviesprijs 49,95 39,95
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 3. Koelboxset 8 en 32 liter
  Onze prijs
  29,95
  Bezorging 1-2 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst
 4. Koeltas 8 liter
  Onze prijs
  4,95
  Bezorging 1-2 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst
 5. Outwell Ecocool 35L 12V-230V Koelbox - Grijs
  Onze prijs
  Adviesprijs 149,00 139,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 6. Curver Koelbox 32 liter cloudy grey
  Onze prijs
  24,95
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 7. Koelbox 20 liter
  Onze prijs
  19,95
  Bezorging 1-2 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst