Zweefparasol

Zweefparasol

Een zweefparasol heeft een luxere uitstraling dan een standaard parasol. Doordat de stok van een zweefparasol zich aan de zijkant bevindt, ondervindt je geen problemen met het plaatsen van tuinmeubelen. De stok zit namelijk niet meer in de weg en je hebt geen gat in de tuintafel nodig om een schaduwplek onder de tuinmeubelen te creëren.

Lees meer
Filteren
Filteren

10 producten

 1. Zweefparasol Summer Zwart Ø300 cm
  Onze prijs
  59,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Zweefparasol Belize Antraciet Ø380 cm
  Onze prijs
  129,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 3. 50 jaar ervaring

  14 dagen herroepingsrecht

 4. Hangparasol Belize Push Up Taupe Ø300 cm
  Onze prijs
  99,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 5. Hangparasol Belize Push Up Lichtgrijs Ø300 cm
  Onze prijs
  99,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 6. Parasol Shanghai Antraciet Ø300 cm
  Onze prijs
  129,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 7. Parasol Shanghai Grijs Ø300 cm
  Onze prijs
  129,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 8. Zweefparasol Elba Grijs Ø300 cm
  Onze prijs
  169,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 9. Hangparasol Belize Push Up Crème Ø380 cm
  Onze prijs
  129,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 10. 50 jaar ervaring

  14 dagen herroepingsrecht

10 producten

Zweefparasol kopen

Het grote voordeel van een zweefparasol is dat de parasolstok niet in de weg zit bij het maken van een schaduwplek onder je tuinmeubelen. Doordat het doek van een zweefparasol als het ware boven je 'zweeft', heb je geen last van de stok die in de weg zit. Daarbij is een zweefparasol eenvoudig in- en uit te klappen. Bij een stokparasol wil naast de stok ook het doek nog wel eens in de weg zitten bij het in- en uitklappen. Bij een zweefparasol heb je hier geen last van. Onze zweefparasols zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals antraciet, grijs en crème. De meeste zweefparasols in ons assortiment hebben een ronde vorm, maar we hebben ook een rechthoekige en vierkante zweefparasol in ons assortiment. De ronde zweefparasols hebben een formaat van Ø300 of Ø380.

Goedkope zweefparasol

Bij Heuts vind je een ruim aanbod goedkope zweefparasols. Daarbij betaal je voor bestellingen (uit Nederland) vanaf 50 euro geen verzendkosten en heb je de keuze om de parasol gratis af te halen in een filiaal. Regelmatig vind je bij ons een parasol in de aanbieding waarmee de zweefparasol extra goedkoop in huis haalt.

Zorg voor een stevige parasolvoet

Zweefparasols hebben een zwaardere voet nodig dan een reguliere stokparasol. Omdat de poot zich aan de zijkant bevindt, is het gewicht niet goed verdeeld. Het gewicht wordt namelijk gedragen door één zijde. Voor een zweefparasol van 3x3 meter adviseren we om een parasolvoet van minimaal 90 kg te nemen. Bij een stevige wind of een andere vorm van slecht weer raden we aan om de parasol in te klappen en af te dekken met een parasolhoes.

Bescherming voor je zwevende parasol

Het doek van een parasol heeft bescherming nodig tegen vocht, vuil en UV-straling. Voor een zwevende parasol zijn specifieke parasolhoezen verkrijgbaar, die qua afmeting beter passen dan een hoes voor een stokparasol. 

Dek je parasol enkel af met een hoes wanneer deze volledig droog is. Wanneer je een hoes over een natte parasol heen trekt, kan het vocht niet meer weg waardoor het materiaal aangetast wordt. Bekijk alle parasolhoezen en kijk of er eentje voor jou tussenzit.

Kwaliteit van het parasoldoek

Bij een polyester parasoldoek wordt de kwaliteit bepaald door het aantal gram per vierkante meter (m2). Hoe hoger dit aantal, des te meer bescherming de parasol biedt tegen UV-straling. Goedkope parasols zijn voorzien van een doek van 180 gram per m2 of minder, standaard parasol tussen de 180 en 220 gram en duurdere parasols hebben een doek van 220 gram of meer. Afhankelijk van de polyester-dikte varieert de UPF-waarde tussen de 15 en 50.

Positionering van de parasol

Het is aan te bevelen om de parasolstok zoveel mogelijk uit de wind te plaatsen. Wanneer deze in de wind staat, bestaat de kans dat de parasol omvalt of het frame beschadigd raakt. De meeste parasolstandaarden zijn gemaakt van aluminium, wat als voordeel heeft dat het weerbestendig en eenvoudig in onderhoud is. Tegelijkertijd is aluminium ook licht van gewicht. In combinatie met het doek, dat veel wind vangt, kan een parasol daarom snel omvallen. Om de zweefparasol gemakkelijk juist te positioneren, is een kantelbare zweefparasol een interessante optie. Een kantelbare zweefparasol zorgt er namelijk voor dat je het doek zo kan plaatsen dat je altijd een schaduwplek kan creëren.

Andere parasols

Is een zweefparasol niet helemaal wat je zoekt? Bij Heuts kun je ook terecht voor een moderne stokparasol of een muurparasol. Een stokparasol heeft de stok gecentreerd staan en kun je daarmee door het gat van een tuintafel steken. Een muurparasol bestaat uit een halfrond doek en is geschikt voor een balkon of patio. Op zoek naar een parasol voor op reis? Bekijk onze strandparasols voor meer inspiratie.

Bezoek een van onze filialen

Ben je er niet over uit welk soort parasol het best bij jouw situatie past of wil je de parasol die je op het oog hebt eerst bekijken? Bezoek één van onze filialen in Zuidoost-Nederland of neem contact op met onze klantenservice voor een deskundig advies: Contactgegevens