Houtkachel

Houtkachel

Zacht geknetter, aangename warmte en een knus gevoel. Een houtkachel binnen vormt de ultieme sfeermaker. Het is wel wat werk. Je hebt een rookkanaal nodig en hout om de kachel brandend te houden, maar het resultaat is absoluut de moeite waard. Ben jij van plan de houtkachel te gebruiken om het hele huis te verwarmen? Of wil je af en toe de kachel aansteken voor extra sfeer? Gebruik de antwoorden op deze vragen bij jouw keuze!

Lees meer
Filteren
Filteren

1-12 van 14

Pagina
 1. Vrijstaande houtkachel 9kW GH-Cosy stove - Prity K1
  Onze prijs
  Adviesprijs 429,00 349,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Houtkachel Verso Kara 7,5 kW - Vrijstaand
  Onze prijs
  849,00
  Bezorging 7-10 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst
 3. Houtkachel Prity K1 KD 9 kW - Vrijstaand
  Onze prijs
  479,00
  Bezorging 7-10 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst
 4. Houtkachel Verso Ina 7,5 kW - Vrijstaand
  Onze prijs
  959,00
  Bezorging 7-10 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst
 5. Verso Theia Zwart - Vrijstaande houtkachel 9 kW
  Onze prijs
  Adviesprijs 699,00 639,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 6. Houtkachel Prity FM 12 kW Oven - Vrijstaand
  Onze prijs
  Adviesprijs 699,00 579,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 7. Houtkachel "GH-Joelle" 10kW
  Online tijdelijk niet op voorraad
  Voeg toe aan verlanglijst

1-12 van 14

Pagina

Waarom een houtkachel kopen?

Een haardvuur doet heel veel voor de sfeer in huis. De vlammen creëren extra gezelligheid. Daarnaast zorgt een houtkachel binnen voor een aangename warmte waarmee je iedere ruimte in korte tijd op temperatuur brengt. En dat zonder hoog energieverbruik! Met een houtkachel kun je maar liefst 50% besparen op je energierekening. Bij een pelletkachel kan dit zelfs oplopen tot 70%! Het mooie is dat stoken van haardhout absoluut niet slecht hoeft te zijn voor het milieu.

Het enige nadeel is dat je een rookkanaal nodig hebt. Dit is helaas niet in iedere woning mogelijk. In een flat wordt het installeren van een houtkachel binnen bijvoorbeeld wat lastig. Heb je al een schoorsteen? Dan adviseren wij om vooraf te controleren of deze goed open is van onder tot boven. Let ook op scheuren waar de rook doorheen kan. Als je het niet vertrouwt, huur voor de zekerheid een erkend kachelbedrijf in. Veiligheid boven alles.

Beschik je over een goede schoorsteen, dan is het een kwestie van aansluiten en genieten maar!

Welke houtkachel kopen?

Het formaat van de houtkachel binnen is logischerwijs van belang voor de ruimte(s) die je wilt verwarmen. Ook de isolatie van het huis, het soort haardhout dat je gebruikt en de inrichting van de kamer spelen hierin een rol. De meeste mensen hebben voldoende aan een houtkachel van 9kW, welke al een ruimte van maximaal 100 kubieke meter kan verwarmen. Het aanbod aan houtkachels is heel divers. Hierdoor is er voor iedereen een model dat past bij zijn of haar wensen en interieur. Ga je toch liever voor de sfeer zonder dat je een schoorsteen en haardhout nodig hebt? Dat kan natuurlijk ook. Neem eens een kijkje bij de elektrische sfeerhaarden en pelletkachels.

Houtkachel kopen bij Heuts

Ben je er nog niet helemaal over uit welke houtkachel jij wilt kopen? Neem contact op met onze klantenservice of bezoek één van onze filialen in Zuid-Nederland voor een deskundig advies.

Leverancier

Met uitzondering van de Vrijstaande houtkachel 9kW Cosy stove, welke uit eigen voorraad leverbaar is, worden alle houtkachels geleverd door onze Belgische leverancier Geraheating. Wanneer u een houtkachel bestelt bij Heuts, sturen wij een bericht naar Geraheating met uw naam en adresgegevens. Geraheating zorgt er volgens voor dat de houtkachel bij u thuis afgeleverd wordt. De levertijd bedraagt 7 à 10 werkdagen en de bezorging is gratis voor onze Nederlandse klanten wanneer u via Heuts.nl besteld. De betaling gaat daarbij volledig via Heuts.

Soorten houtkachels

De houtkachels die u kunt vinden bij Heuts beschikken allemaal over een bovenaansluiting, zijn vrijstaand en hebben tevens een goede prijskwaliteit-verhouding. Bovendien zijn alle houtkachels voorzien van een doorkijkraam waardoor het in een klap gezelliger wordt in de woonkamer.

De buitenwand van de houtkachels beschikken over een 2 mm dik plaatijzer en de brandkamers hebben een 3-4 mm dik plaatijzer. Dit betekent ook dat de houtkachels gebruik maken van convectiewarmte, waarbij de warme lucht uit de kachel opstijgt, vervolgens afkoelt en tot slot weer zakt. De afgekoelde lucht wordt daarna weer opgewarmd door de hete lucht die de houtkachel blijft afgeven.

De belangrijkste voordelen van de houtkachels zijn:

 • Thermoshock keramisch glas
 • Deur met handvat
 • Verstelbare klep voor het aanpassen van de schoorsteentrek
 • Gietijzeren rooster
 • Aslade
 • Chamotstenen brandkamer
 • Opslag voor hout

Tot slot bevelen we sterk aan om uitsluitend droog natuurhout te gebruiken met een vochtigheid van minder dan 20%. Met droog hout behaal je namelijk een hoger rendement en is tevens beter voor het milieu. Nat hout geeft namelijk meer (zwarte) rook af en daarmee heb je meer uitstoot van fijnstof, wat je natuurlijk niet in je kamer wilt hebben. Bovendien geeft dit een onprettige geur in je woning.