welk-materiaal-partytent-post-image

Welk materiaal partytent moet ik kiezen?

Welk materiaal partytent moet ik kiezen?

Bij Heuts hebben wij een uitgebreid assortiment partytenten bestaande uit compacte, eenvoudige easy up partytenten tot grote event shelters en partytenten met zijwanden die uitermate geschikt zijn voor grote tuinfeesten en andere buitenactiviteiten.

Op een tent na zijn onze partytenten gemaakt van PE materiaal. Dit materiaal is duurzaam en gaat lang mee. Hierdoor kun je de tent meerdere malen per jaar en jaren achter elkaar opzetten. Ons advies is wel om deze in de winter op een droge plek op te bergen, omdat het materiaal te licht is voor slechte weersomstandigheden en om roestvorming te voorkomen.

Hoewel alle tenten van PE zijn gemaakt, zijn er ook duidelijke verschillen te zien tussen de budget en luxe partytenten. Dit verschil is met name terug te zien in het materiaal van het zeil. De kwaliteit van het PE-materiaal wordt aangeduid als gram per m2, zoals 120 gr/m2. Hoe zwaarder het materiaal, des te beter de kwaliteit van het zeil is. Bovendien zegt dit iets over hoe waterdicht een partytent is. Onze budget PE partytenten zijn spatwaterdicht en daarmee geschikt voor de lente- en zomermaanden. Voor de zwaardere weersomstandigheden, zoals langdurige regen en windstoten tot 5/6 bft zijn onze luxe partytenten geschikt. We raden niet aan om een partytent onder omstandigheden als hevige sneeuw- of regenval en harde windstoten op te zetten.

De laatste groep, de easy up tenten van 3x3, zijn makkelijk op te zetten en voorzien van metalen frames. In deze groep vind je tenten voor elk budget, ook wanneer je op zoek bent naar een goedkope party tent. De ‘Partytent 3x3 meter wit’ is namelijk een ontzettend goedkope en functionele uitgave van de easy up partytent 3x3.

Wat is de beste partytent?

Er is niet simpelweg een ‘beste’ partytent aan te wijzen. Een partytent hoort namelijk bij jou en je tuin te passen. Door de vele verschillende afmetingen en prijsklassen is er voor iedere tuin en budget wel een passende partytent te koop. Vraag jezelf dus af of je een tent zoekt die lang mee moet gaan, hoeveel mensen erin moeten passen, en hoe groot de plek in je tuin is die je voor de tent wilt reserveren. Deze factoren spelen een grote rol in de zoektocht naar de beste partytent. 

Het verschil tussen PE en PVC partytenten

We noemden eerder dat alle tenten van PE zijn gemaakt, maar dat er hier verschillen in zijn in kwaliteit. Naast de 'reguliere PE partenten, zijn er ook partytenten die een PVC-coating hebben. Partytenten met deze materiaal samenstelling zijn steviger en duurzamer. Ze zijn vanwege het materiaal wel een stuk zwaarder.

PE partytenten

PE tenten worden gemaakt van polyethyleen, een kunststof materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en waterbestendigheid. PE partytenten zijn een populaire keuze voor feesten, evenementen en andere buitenactiviteiten. Ze bieden een combinatie van veelzijdigheid, duurzaamheid en gemak. Enkele kenmerken van PE tenten zijn:

  • Waterbestendigheid: PE tenten hebben een goede waterbestendigheid, waardoor ze geschikt zijn voor gebruik tijdens regenachtige omstandigheden. Ze kunnen je beschermen tegen vocht en druppels, waardoor je droog en comfortabel blijft.
  • Lichtgewicht: PE tenten zijn over het algemeen lichtgewicht, wat ze gemakkelijk draagbaar maakt. Dit maakt ze ideaal voor kampeer- en buitenevenementen waar mobiliteit belangrijk is.
    Budgetvriendelijk: PE tenten zijn vaak betaalbaarder in vergelijking met PVC tenten. Dit maakt ze een aantrekkelijke optie voor mensen met een beperkt budget.
  • PE partytenten zijn over het algemeen betaalbaarder in vergelijking met andere materialen, zoals PVC. Dit maakt ze een aantrekkelijke optie voor mensen met een beperkt budget. Je kunt een hoogwaardige PE partytent vinden die past binnen je financiële mogelijkheden, zonder in te leveren op kwaliteit en functionaliteit.

PE partytenten zijn een uitstekende keuze voor feesten en evenementen vanwege hun veelzijdigheid, duurzaamheid, gemakkelijke installatie, aanpasbaarheid en budgetvriendelijkheid. Ze bieden een betrouwbare bescherming tegen de elementen en creëren een gezellige ruimte waar gasten kunnen genieten van een memorabele ervaring. Of je nu een klein feestje in de achtertuin organiseert of een groter evenement plant, een PE partytent is een betrouwbare metgezel die je feest naar een hoger niveau tilt.

PVC partytenten

PVC (polyvinylchloride) partytenten zijn een populaire keuze voor feesten, evenementen en andere buitenactiviteiten. Ze bieden een combinatie van duurzaamheid, weerbestendigheid en veelzijdigheid. In deze blogpost zullen we dieper ingaan op de voordelen en kenmerken van PVC partytenten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken bij het selecteren van de juiste tent voor je volgende feestelijke gelegenheid. Een aantal kenmerken van PVC partytenten:

  • Uitstekende duurzaamheid: PVC tenten zijn zeer duurzaam en bestand tegen slijtage, scheuren en andere fysieke belastingen. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan, zelfs bij intensief gebruik.
  • Weerbestendigheid: PVC tenten bieden een uitstekende bescherming tegen extreme weersomstandigheden, zoals sterke wind, zware regenval en zelfs sneeuw. Ze kunnen een stabiele en veilige onderkomen bieden, zelfs in veeleisende weersomstandigheden.
  • Stabiliteit: PVC tenten hebben vaak een stevigere constructie met robuuste frames, wat zorgt voor extra stabiliteit. Dit is vooral belangrijk in gebieden met winderige omstandigheden.
    PVC partytenten zijn ontworpen met stabiliteit in gedachten. Ze worden geleverd met stevige frames gemaakt van gegalvaniseerd staal of aluminium, die zorgen voor een solide basis en extra stabiliteit. Dit is vooral belangrijk in gebieden met winderige omstandigheden, waar je een stevige constructie nodig hebt om de tent op zijn plaats te houden. Met een PVC partytent hoef je je geen zorgen te maken over wiebelende of instabiele structuren.

PVC partytenten zijn een uitstekende keuze voor feesten en evenementen vanwege hun duurzaamheid, weerbestendigheid, veelzijdigheid, stabiliteit en aanpasbaarheid. Daar betaal je dan ook voor. Ze bieden een betrouwbare bescherming tegen de elementen en creëren een ruimte waar gasten kunnen genieten van een comfortabele en memorabele ervaring. Investeer in een hoogwaardige PVC partytent en maak van je volgende feest een succesvolle gebeurtenis.

Kies de tent die aansluit op jouw wensen

Het kiezen tussen een PE en PVC tent hangt af van je specifieke behoeften en budget. PE tenten zijn lichtgewicht, waterbestendig en betaalbaar, terwijl PVC tenten uitblinken in duurzaamheid, weerbestendigheid en stabiliteit. Overweeg de omstandigheden waarin je de tent wilt gebruiken, de verwachte weersomstandigheden en je budget bij het maken van je keuze.

Ongeacht welk type tent je kiest, zorg ervoor dat je de tent op de juiste manier opzet, gebruikt en onderhoudt om de levensduur ervan te verlengen. Investeer in een kwalitatieve tent die past bij je behoeften, zodat je kunt genieten van comfortabele en veilige outdoor avonturen.

Al 60 jaar vertrouwd

14 dagen herroepingsrecht