Kunstkerstboom

Welke kunstkerstboom moet je kopen? Help, eentje kiezen is nog niet zo eenvoudig! Je kunt kiezen uit zoveel soorten en kleuren kunstkerstbomen dat je daar best wat hulp bij kunt gebruiken. Daar gaan wij je bij helpen. Bekijk ons ruime assortiment aan kunstkerstbomen, sneeuwende kunstkerstbomen, natuurlijke kunstkerstbomen en meer!

Lees meer
Filteren
Filteren

1-12 van 13

Pagina

1-12 van 13

Pagina

Kunstkerstbomen, altijd groen en geen naalduitval

Een kerstboom vormt het hart van je feestdecor. Daarom hebben wij zorgvuldig een selectie gemaakt van mooie kunstkerstbomen. Van realistisch tot modern, van sneeuw tot naturel: je vindt hier zeker een prachtige aanvulling op je kerstversiering dit jaar. 

Kunstkerstbomen zijn altijd mooi groen, verliezen (bijna) geen naalden en je hebt ze in een mum van tijd opgezet. Kunst kerstbomen zijn er in allerlei soorten en maten. Bij Heuts heb je een ruime selectie aan kunst kerstbomen. Zoek er een die mooi vol is, of heb je liever wat meer plek tussen de takken voor je mooie ornamenten? 

Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden als je een kunstkerstboom wilt aanschaffen: het aantal naalden (tips), materiaal en afmetingen. Onder andere deze factoren zijn bepalend voor de kwaliteit van een kerstboom. 

Bij kunstkerstbomen wordt het aantal takken vaak uitgedrukt in tips. Dit aantal varieert van boom tot boom en heeft invloed op hoeveel ruimte er is om je favoriete kerstversieringen op te hangen. Een kunstkerstboom met meer takken zorgt voor een vollere look en biedt meer mogelijkheden om je boom te versieren met kerstballen, slingers en andere decoraties. Houd hierbij rekening dat een vollere boom ook duurder in aanschaf is. Wil je veel kerstballen en hangdeco in de boom? Dan is het beter om een boom uit te kiezen met minder takken. Het gaat overigens niet alleen om de kwantiteit, maar ook om de verdeling en kwaliteit van de takken. Je kunt voor een meer realistisch en voller effect, altijd kerstboomtakken tussen de tips plaatsen.

Daarnaast kun je kijken naar het materiaal: is de boom van PE of PVC gemaakt en heeft deze nog een sneeuw-effect? Bij het kiezen tussen PE en PVC kunstkerstbomen, is het belangrijk om te overwegen welke uitstraling je verkiest en welk budget je hebt. PE-bomen zijn vaak de keuze voor wie op zoek is naar een ongeëvenaarde realistische uitstraling, terwijl PVC-bomen een betaalbare optie kunnen zijn zonder in te boeten aan kerstsfeer. Het samenspel van deze materialen biedt een scala aan opties, waardoor je kunt genieten van de perfecte kunstkerstboom die bij je stijl en voorkeuren past.  

Opvouwbare kerstboom - makkelijk op te bergen

Er zijn twee typen kunstkerstbomen: Hinged, en hook-ins. Bij hinged kerstbomen zijn scharnierende takken permanent aan de middelste paal van de boom bevestigd en ontvouwen zich tot volledige grootte. De meeste hebben drie verwijderbare secties. Deze zijn makkelijk 'opvouwbaar', waardoor ze snel op te zetten zijn en snel weer opgeruimd. Daarnaast heb je hook-ins: Takken met haken moeten aan de stam worden vastgehaakt en worden verwijderd als de boom wordt neergehaald. Deze soort kunstkerstbomen nemen de minste ruimte in beslag bij het opbergen.

Als je er goed voor je kunstkerstboom zorgt, heb je een prachtige en herbruikbare feestelijke decoratie die vele kerstvieringen mee gaat. Wil je ook zo lang mogelijk genieten van je kerstboom? Houd dan rekening met de volgende dingen:

  • Vermijd blootstelling aan zonlicht
  • Bescherm je kunstkerstboom tijdens opslag, vouw de takken niet te strak tegen elkaar en gebruik een kerstboomtas
  • Vermijd extreme temperaturen, bewaar op een koele en droge plaats
  • Wees voozichtig met het opzetten en afbreken, trek niet te hard aan de takken en buig ze niet te ver
  • Reinig je kunstkerstboom voorzichtig met een zachte doek of lichte stofzuiger met borstelopzetstuk
  • Gebruik zachte LED-verlichting in je boom

Als je hiermee rekening houdt, heb je een duurzame kerstboom die elke kerst opnieuw het hart van je kerstdecor vormt.

Kunstkerstboom met sneeuw

Ben je helemaal fan van een witte kerst? Koop dan een kunstkerstboom met sneeuw. Een besneeuwde kunstkerstboom zorgt op zichzelf al voor een echte kerstsfeer. Houd de boom qua versierin minimalistisch en naturel, of kies voor een klassieke kerstboom-look met rode en gouden kerstballen. Een nep kunstkerstboom saai en lelijk? Helemaal niet! 

De kunstmatige sneeuw wordt op de takken gespoten, die vaak uit PVC materialen bestaan. De sneeuw hecht zich aan de naalden en takken die lange tijd mee gaat. 

Wil je een stap verder gaan deze kerst? Neem dan eens een kijkje bij onze sneeuwende kerstbomen.