Sauna

Sauna

Sauna’s zijn al millennia razend populair. Deze populariteit heeft het natuurlijk te danken aan haar ontspannende en rustgevende werking. Maar naast de ontspannende en rustgevende werking, zijn ze ook nog eens goed voor onze gezondheid! Sauna’s zorgen namelijk voor een verhoging van uw hartslag en een verbetering van de doorbloeding. Daarnaast maakt het menselijk lichaam, door de warmte in een sauna, meer witte bloedcellen aan en bevorderd het de ademhaling omdat de slijmvliezen soepeler worden.

Lees meer
Filteren

6 producten

 1. Interline Ruby 1-pers. infraroodcabine 100x94x190
  Onze prijs
  1.299,00
  Bezorging 7-10 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Interline Ruby 2-pers. infraroodcabine 130x94x190
  Onze prijs
  1.399,00
  Bezorging 7-10 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst

6 producten

Herkomst van sauna's

Wie ooit in Finland is geweest is het waarschijnlijk al opgevallen dat hier immens veel sauna’s te vinden zijn. Dit komt omdat de sauna van Finse oorsprong is en het idee van een sauna hier al duizenden jaren bestaat. De sauna’s zijn hier namelijk als woonplaatsen begonnen in uitgegraven kuilen in bergjes, opgewarmd door verwarmde kuil stenen. Later ontdekten ze dat wanneer er water over de stenen gegooid werd, deze stoom afgaven waardoor de kuilen nog meer verwarmd werden. De mensen in de kuilen gingen hiervan zweten, dit werd gezien als het reinigen van het lichaam.

Werking sauna

Een sauna wordt opgewarmd door de temperatuur van de lucht te verhogen met behulp van een sauna oven. Naast het verhogen van de temperatuur van de lucht, wordt de luchtvochtigheid verlaagd, waardoor het minder heet aanvoelt en er droge warmte ontstaat. De temperatuur kan in een sauna daardoor wel oplopen tot boven de 100 graden Celsius. Na het bezoek aan een sauna is het aangeraden om even een koude douche of bad te nemen, om het lichaam weer terug te brengen naar een aangename temperatuur en om het zweet van het lichaam af te spoelen. Na het koelen van uw lichaam zult u zich weer perfect in uw vel voelen. Op onze webshop treft u diverse sauna’s en sauna ovens aan van Interline, een merk dat bekend staat om haar topkwaliteit. Daarnaast bieden wij nog diverse accessoires aan voor uw sauna.