Monoblock airco

Monoblock airco

Een monoblock airco is de perfecte airco waarbij het niet mogelijk is om een buitenunit te plaatsen, zoals een zolder, dakkapel, monumentale gebouw of zelfs een woonboot. De buiten- en binnenunit is namelijk in één airco verwerkt. Met een monoblock airco haal je dus een volwaardige airco in huis zonder dat je ook nog eens ruimte kwijt bent aan een buitenunit. Daarbij heb je geen STEK-gecertificeerde monteur nodig bij de installatie. Voor de montage van een monoblock airco zijn enkel twee gaten in de muur vereist, waarmee je de installatie ook prima zelf kunt doen.

Lees meer
Filteren
Filteren

4 producten

 1. Coolbuddy Monoblock Airco Wit 2.6 kW (zonder buitenunit)
  Coolbuddy Monoblock Airco Wit 2.6 kW (zonder buitenunit)
  • Bereik (m3): 50 - 80
  • Energieklasse: A+
  • Verwarmen: Ja
  Onze prijs
  Adviesprijs 1.795,00 1.049,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Coolbuddy Plus 3.2 kW Monoblock Airco Wit (zonder buitenunit)
  Coolbuddy Plus 3.2 kW Monoblock Airco Wit (zonder buitenunit)
  • Bereik (m3): 60 - 100
  • Energieklasse: A+
  • Verwarmen: Ja
  Onze prijs
  Adviesprijs 1.895,00 1.249,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 3. Monoblock Airco Icool 8000 BTU
  Monoblock Airco Icool 8000 BTU
  • Bereik (m3): 45 - 70
  • Energieklasse: A+
  • Verwarmen: Ja
  Onze prijs
  Adviesprijs 1.549,00 995,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst

4 producten

Monoblock airco met montage

Voor de provincie Limburg kunnen we de installatie van uw monoblock airco laten verzorgen door onze partner Gera Heating. Gera Heating is een Belgische leverancier van onder meer airco’s, houtkachels, pelletkachels en zijn gevestigd in Maaseik (B).

Prijsindicatie
De standaard installatiekosten bedragen 350 euro exclusief BTW bij installatie op een bakstenen muur indien er verder geen bijzonderheden zijn. Voor vragen over installatie buiten Limburg of andere vragen over de montage kunt u contact opnemen met Gera Heating:

Airco zonder buitenunit

Een airco zonder buitenunit biedt in veel gevallen een uitkomst als het om praktische overwegingen niet lukt om een buitenunit te plaatsen, zoals in een monumentaal pand of bij een schuin dak. Aangezien bij een monoblock airco geen buitenunit inbegrepen zit, hoef je geen leidingen aan te leggen van de binnen- naar buitenunit. Bij een split unit airco is dit namelijk wel het geval.

Een ander voordeel van een monoblock airco is het geluid. Omdat dit type airco zonder buitenunit werkt, is deze stiller voor de buren. Daarbij produceert een monoblock airco dankzij de inverter technologie minder geluid dan een mobiele airco. Hiermee is dit type airco een prima keuze voor op de slaapkamer of een hete zolder. Op zoek naar ander type stille airco's? Bekijk ons complete assortiment stille airco's.

Hoe werkt een airco?

Een airco onttrekt de vochtige lucht uit de ruimte en blaast deze warme lucht via een leiding of slang naar buiten toe. Het koelmiddel in de airco zorgt ervoor dat warme lucht verdampt en afgevoerd wordt naar buiten. Vervolgens vloeit het koelmiddel buiten omgezet in een koude vloeistof en stroomt het terug naar de binnenunit waar koele lucht afgegeven wordt. Het hele proces speelt zich af in een gesloten systeem waar het koelmiddel doorheen vloeit. Bij een monoblock airco vindt het hele proces in één unit plaats.

Wat is het verschil met een mobiele airco?

Mobiele airco’s zijn een goedkoper alternatief dan een monoblock of split airco, omdat deze qua techniek minder complex zijn dan beide aircosystemen. Een mobiele airco werkt namelijk met een afvoerslang waar door alle warme lucht naar buiten afgevoerd wordt. Doordat een mobiele airco niet met een gesloten systeem werkt, verkoelt deze de ruimte minder effectief.

Een split en monoblock airco werken met een gesloten systeem van leidingen. Beide type airco’s onttrekken de warme lucht uit de omgeving en transporteren dit via een gesloten systeem naar buiten toe. Door gebruik van het koelmiddel wordt de koele lucht vervolgens terug de ruimte ingeblazen. Wanneer je echter op zoek bent naar een betaalbaar alternatief is een mobiele airco een prima keuze.

Monoblock airco installeren

Bij de montage van een monoblock airco is het boren met een gatenzaag van twee gaten vereist. Eén gat fungeert als aanvoerkanaal en het andere gat als afvoerkanaal.

Verder dienen er gaten geboord te worden om de airco aan de binnenmuur te kunnen bevestigen. Aan de buitenmuur worden roosters bevestigd, zodat het buitenaanzicht van het huis niet lelijk gaat afstralen met de twee gaten in de muur. 

Voor de installatie van een monoblock heeft u in tegenstelling tot de installatie van een split unit geen STEK-gecertificeerde monteur nodig.

Monoblock airco voordelen

Monoblock airco’s hebben als voordeel dat je ze ook in de winter kunt gebruiken dankzij de warmtepomp. Daarmee is een monoblock airco een energiezuinig alternatief voor een CV-ketel. Je bespaart namelijk op de kosten die je normaal gesproken maakt wanneer je de woning op gas verwarmd. 

Andere voordelen van een monoblock airco zijn:

 • Laag energieverbruik door de inverter-technologie
 • Stil in gebruik door gebruik van dempingsmaterialen
 • Zelfmontage mogelijk
 • Ontvochtigingsfunctie
 • Compact design
 • Geen buitenunit

Monoblock airco bestellen bij Heuts

Wanneer u een monoblock airco bestelt bij Heuts worden deze binnen 1 à 2 dagen bij u thuisbezorgd. De airco’s worden namelijk uit eigen voorraad geleverd waarmee we deze snel bij u kunnen bezorgen via onze transporteur. Daarbij betaalt u voor bestellingen vanaf 50 euro geen bezorgkosten en kunnen we de airco desgewenst via Gera Heating laten monteren.