partytent-keuzehulp-post-image

Zo kies je de beste partytent voor jouw feest

Zo kies je de beste partytent voor jouw feest

Bij het kiezen van een tent voor je outdoor activiteiten, zoals tuinfeesten, trouwerijen en communies, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een belangrijk aspect is het materiaal waarvan de tent gemaakt is. Twee veelvoorkomende materialen voor tenten zijn PE (polyethyleen) en PVC (polyvinylchloride). Onze partytent specialist legt jou haarfijn het verschil uit tussen PE en PVC tenten, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Waar let ik op bij aanschaf van een partytent?

Jij wilt de beste partytent voor jouw feest of evenement. Dat begrijpen wij maar al te goed. Er zijn online veel verschillende soorten tenten te vinden, dus hoe vind jij de tent die aansluit op jouw wensen (en budget)? Een goede partytent kopen, begint met het kijken naar de kwaliteit van de tenten. Uiteindelijk bepaalt de kwaliteit hoe duur de tent is op korte en op lange termijn.

Goedkope partytenten - PE partytenten

PE partytenten zijn over het algemeen betaalbaarder in vergelijking met andere materialen, zoals PVC. Dit maakt ze een aantrekkelijke optie als je een beperkt budget hebt. Je kunt een hoogwaardige PE partytent vinden die past binnen je financiële mogelijkheden, zonder in te leveren op kwaliteit en functionaliteit. 

PE tenten worden gemaakt van polyethyleen, een kunststof materiaal dat bekend staat om zijn duurzaamheid en waterbestendigheid. PE partytenten zijn een populaire keuze voor feesten, evenementen en andere buitenactiviteiten. Ze bieden een combinatie van veelzijdigheid, duurzaamheid en gemak. De kwaliteit van een PE partytent wordt uitgedrukt in gram per vierkante meter. Hoe hoger het gewicht per vierkante meter, hoe steviger de zeilen zijn. Een tent van 120 gram per vierkante meter is bijvoorbeeld lichter, maar minder kwalitatief dan een tent met 200 gram per vierkante meter.

Belangrijke kenmerken van PE tenten zijn:

 • Lichtgewicht. Hoe lager het PE gewicht per gram, hoe lichter de tentzeilen zijn.
 • Budgetvriendelijk. Dankzij het materiaal is een PE tent een prima budget partytent voor een kortstondig feestje.
 • UV-bestendig. De PE tenten bieden prima bescherming tegen UV-straling.

PE partytenten zijn uiterst veelzijdig en geschikt voor verschillende soorten evenementen. Of je nu een verjaardagsfeest, bruiloft, tuinfeest, buurtbijeenkomst of bedrijfsevenement organiseert, een PE partytent past perfect bij elke gelegenheid. Ze bieden een overdekte ruimte waar gasten kunnen samenkomen, eten, dansen en genieten, ongeacht het weer.

Stevige partytenten - PVC partytenten

PVC partytenten zijn een uitstekende keuze voor feesten en evenementen vanwege hun duurzaamheid, weerbestendigheid, veelzijdigheid, stabiliteit en aanpasbaarheid. Wil jij dus een stevige partytent kopen die waterdicht is? Dan is een PVC partytent een prima keuze. Ze bieden een betrouwbare bescherming tegen de elementen en creëren een ruimte waar gasten kunnen genieten van een comfortabele en memorabele ervaring. Investeer in een hoogwaardige PVC waterdichte partytent en maak van je volgende feest een onvergetelijke gebeurtenis.

Belangrijke kenmerken van PVC tenten zijn:

 • Uitstekende duurzaamheid. PVC tenten zijn zeer duurzaam en bestand tegen slijtage, scheuren en andere fysieke belastingen.
 • Waterdichte tent en weerbestendig. Een PVC tent is beter bestand tegen weerstomstandigheden dankzij de hogere kwaliteit.
 • Stabiliteit. PVC tenten hebben vaker een stevigere frameconstructie, dit zorgt voor extra stabiliteit.

Wintervaste partytenten

Wanneer je op zoek bent naar een partytent die wintervast is, kun je het beste kijken naar stevige PVC partytent met een aluminium of stalen frame. Deze zijn robuuster en wat meer opgewassen tegen uitdagendere weerstomstandigheden. Let wel: Stalen frames kun je het beste voorbehandelen om roest te voorkomen.

Wanneer sneeuw zich ophoopt, kan dit een behoorlijke druk geven op het dakzeil. Bij langdurige druk op het dak, kan het uiteindelijk te veel worden voor de partytent en gaan scheuren. De structuur kan ook maar een bepaald gewicht dragen. Lichtere sneeuwval die niet lang blijft liggen, en dus geen zware druk uitoefent op het dak, is meestal geen probleem bij de duurdere PVC partytenten. We raden af om de goedkopere PE tenten te gebruiken in deze weersomstandigheden.

Tip: Verwijder sneeuw direct van de partytent, zodat het frame en het zeil niet onnodig lang het extra gewicht hoeven te dragen. Je kunt sneeuw het beste met een zachte bezem verwijderen. Zo beschadig je ook het zeil zelf niet.

Stormbestendige partytent

Als de weersomstandigheden te hevig zijn, moet je je afvragen of je het feest wel moet laten doorgaan. Hoewel PVC partytenten een van de meest stevige partytenten zijn, raden wij het af om een tent te laten staan onder zulke zware weersomstandigheden. 

Een stevige partytent kan wel wat wind en regen hebben. Wil je jouw partytent windbestendig maken? Lees meer over je partytent stevig vastzetten in deze blog.

Welke soorten tenten zijn er?

Er zijn verschillende soorten partytenten beschikbaar, elk ontworpen voor specifieke doeleinden en omstandigheden. Bij Heuts hebben we de volgende soorten partytenten in ons assortiment:

Partytent met standaard buizenframe

Easy up partytenten

Aantal personen per m2

Een ander belangrijk aspect bij aankoop van een partytent is de afmeting. Dan moet je eerst weten hoeveel personen je per m2 rekent. Op basis van het aantal gasten dat je hebt uitgenodigd voor je feestje kun je een handige berekening maken. Dit doe je door de oppervlakte van de partytent aan onze stelregel te toetsen. 

De benodigde oppervlakte per persoon in een partytent kan variëren afhankelijk van het type evenement, de opstelling, en het gewenste comfortniveau. Op onze webshop hebben wij een handige filter waarmee je partytenten kunt filteren op het maximum aantal gasten.

Over het algemeen reken je per (staande) persoon tussen de 0.75m2 en 0.9m2 om de afmetingen van je partytent te bepalen. Zie onderstaande tabel om snel te zien welke tent het beste past bij het aantal gasten. Als je jouw gasten een zitplaats wilt bieden tijdens het feest, kun je 1.4m2 rekenen per persoon.

   
Aantal personen (staande plaatsen) Afmetingen (m)
10-12 personen 3x3
14-16 personen 3x4
18-20 personen 4x4
20-22 personen 3x6
30-32 personen 5x5 of 4x6
36-38 personen 4x8
44-46 personen 5x8

Opstelling - welke kies jij?

Naast de standaard m2 per persoon, kun je rekening houden met de opstelling in je partytent. De benodigde oppervlakte per persoon in een partytent kan namelijk variëren afhankelijk van het type evenement, de opstelling, en het gewenste comfort. Voor een feest kun je bijvoorbeeld kiezen uit de volgende opstellingen:

 • Receptie opstelling. Bij een receptie opstelling heb je enkel staanplaatsen. Met statafels zorg je ervoor dat je gasten een hapje en drankje kunnen nuttigen.
 • Banketopstelling. Bij een banketopstelling, of zittend diner, reken je ongeveer 1.5m2 tot 2 m2 per persoon. Dit omdat deze opstelling enkel zitplaatsen biedt aan buffettafels.
 • Traditionele feestopstelling. Bij een traditionele feestopstelling heb je van alles wat; dansvloer, statafels en een buffetruimte met zitplaatsen. Voor deze opstelling kun je per persoon ongeveer 1.5m2 rekenen. Reken voor 1 bar ongeveer 100-150 personen, en 1 buffetbar 50 personen.

Kies de tent die aansluit op jouw wensen

Het kiezen van een partytent hangt af van je specifieke behoeften en budget. PE tenten zijn lichtgewicht, waterbestendig en betaalbaar, terwijl PVC tenten uitblinken in duurzaamheid, weerbestendigheid en stabiliteit. Overweeg de omstandigheden waarin je de tent wilt gebruiken, de verwachte weersomstandigheden en je budget bij het maken van je keuze.

Ongeacht welk type tent je kiest, zorg ervoor dat je de tent op de juiste manier opzet, gebruikt en onderhoudt om de levensduur ervan te verlengen. Investeer in een kwalitatieve tent die past bij je behoeften, zodat je kunt genieten van je outdoor activiteiten.

Al 60 jaar vertrouwd

14 dagen herroepingsrecht

Gerelateerde producten

 1. Budget partytent 3x3m (PE 100 gr/m2)
  Onze prijs
  34,95
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Partytent met zijwanden 3x6m PE 160 gr/m2 - wit
  Onze prijs
  Adviesprijs 249,00 229,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 3. Semi-professionele partytent 5x8m
  Onze prijs
  Adviesprijs 789,00 739,00
   Prijs met klantenkaart 699,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst