Pop-up tent

Pop-up tent
Pop-up tenten zijn snel en eenvoudig opgezet, waardoor ze uitstekend te gebruiken zijn voor festivals. Daarnaast kunnen deze zogenoemde ‘opgooitenten’ gebruikt worden als extra tent voor de kinderen. We bieden pop-up tenten aan in verschillende kleuren van elk 120 cm breed en minimaal 2 meter lang. Daarbij zijn onze compacte en handzame opgooitenten verkrijgbaar tegen een lage prijs.
Filteren

6 producten

6 producten

Opgooitent onderhoud en levensduur

Onze opgooitenten hebben een polyester doek, wat relatief eenvoudig schoon te maken is vergeleken met andere materialen. Vaak is warm water met een doek voldoende om je werptent weer schoon te krijgen. Voor een grondigere reiniging raden wij aan om dit met HG tentenreiniger te doen, zodat je tent weer spik en span uitziet. Vergeleken met andere tentmaterialen als katoen en nylon heeft een polyester doek echter weinig onderhoud nodig.

De levensduur van polyester opgooitenten is daarentegen veel korter, maar dit is ook terug te zien in de prijs van dergelijke werptenten. Buiten onze campingset, zijn onze werptenten voorzien van een PU-coating op het polyester voor een langere levensduur en een betere water- en UV-bestendigheid. Daarbij absorbeert polyester geen water waardoor het beter bestand is tegen schimmel. Afhankelijk van het gebruik, zullen onze pop-up tenten maximaal 10 weken meegaan. Een belangrijke factor hierbij is de duur dat de werptent wordt blootgesteld aan de zon. Daarbij ademt polyester niet, waardoor het heel snel heet wordt in de pop-up tent.

Voor- en nadelen polyester pop-up tenten

Om het verhaal over polyester opgooitenten samen te vatten, zetten wij de belangrijkste voor- en nadelen voor u op een rijtje:

Voordelen

  • Lichtgewicht
  • Eenvoudig in onderhoud
  • Relatief goedkoop
  • Absorbeert geen water/vocht
  • Beter bestand tegen schimmel

Nadelen

  • Relatief korte levensduur
  • Het wordt snel warm in de tent
  • Minder UV-bestendig dan katoen, maar beter dan andere materialen

Kortom, onze pop-up tenten zijn ideaal om het zomer- en festivalseizoen mee door te komen. Voor vragen kunt u onze FAQ over kamperen bekijken of kunt u terecht bij onze klantenservice.