Pelletkachel

Pelletkachel

Een pelletkachel is een hoge rendementskachel en een echte sfeermaker in jouw huis. Pelletkachels maken gebruik van houtpellets om warmte te creëren in de woning. Bovendien zijn pelletkachels met rendementen tussen de 85 en 90% zuinig in gebruik vergeleken met houtkachels en -haarden.

Lees meer
Filteren
Filteren

5 producten

 1. Atmosfera Pelletkachel 12 kW beige
  Onze prijs
  Adviesprijs 2.994,50 2.250,00
  Jouw korting
  Bezorging 7-10 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Atmosfera pelletkachel 10 kW beige
  Onze prijs
  Adviesprijs 2.894,50 2.099,00
  Jouw korting
  Bezorging 7-10 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst
 3. Pelletkachel Ariel 5,5 kW
  Onze prijs
  Adviesprijs 1.950,00 1.449,00
  Jouw korting
  Bezorging 7-10 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst
 4. Pelletkachel Canalizzata 14kW grijs
  Onze prijs
  Adviesprijs 2.940,00 2.595,00
  Jouw korting
  Bezorging 7-10 werkdagen
  Voeg toe aan verlanglijst

5 producten

Pelletkachel kopen

Een pelletkachel wordt verwarmd door houtpellets, waardoor je niet meer met grote stukken hout hoeft te slepen. Bovendien zorgen houtpellets voor een hoger rendement dan gewoon hout en hoeven, door de aanwezigheid van een reservoir, pelletkachels minder vaak bijgevuld te worden.

Daarnaast wordt door het gesloten systeem minder fijnstof uitgestoten en blijft er (veel) minder as over vergeleken met een houtkachel en open haard. De pelletkachel afvoer bestaat uit een ventilator, van waaruit de warme lucht naar de kamer ingeblazen wordt. Let er wel op dat een pelletkachel altijd elektriciteit nodig heeft, wat bij een houtkachel niet het geval is.

Een pelletkachel is met een rendement tussen de 85 en 90% daarentegen zuiniger in gebruik dan een houtkachel en daarbij stoten deze pelletkachels minder fijnstof uit. Kortom, wilt u een goedkope pelletkachel kopen, dan kunt u het best terecht bij Heuts.

Goedkope pelletkachel

Met een hoger rendement dan een houtkachel en een mindere uitstoot van fijnstof, is een pelletkachel een zuinig en schoon alternatief voor een houtkachel. Een pelletkachel hoeft daarom ook geen duurkoop te zijn wanneer het gaat om de keuze tussen een hout- en pelletkachel. Bovendien zorgt een pelletkachel voor een aangename warmte in de kamer, waardoor je de CV op een lager pitje kunt zetten in de winter.

Houtpellets kopen

Een pelletkachel heeft net als een houtkachel brandstof nodig om op te renderen, namelijk houtpellets. Houtpellets zijn kleine staafjes, gemaakt uit hout- en houtafval, die in tegenstelling tot gewoon hout niet veel ruimte in beslag nemen. Vaak worden houtpellets in zakken van een aantal kg geleverd die je af en toe maar in de pelletkachel hoeft te gooien. Bovendien verbranden houtpellets maar langzaam en blijft er maar een klein beetje as over, waardoor je pelletkachel schoon blijft.