Aircoolers

Aircoolers verkoelen een ruimte door koud water te verdampen en de ruimte in te blazen. De aircooler haalt lucht uit de ruimte en wordt via het koelsysteem gereinigd, bevochtigd en (uiteraard) verkoelt. In tegenstelling tot een ventilator verkoelt een aircooler de ruimte en zorgt een ventilator enkel voor een frisse bries in huis. Een aircooler koelt echter minder effectief als een mobiele airco.

Lees meer
Filteren

5 producten

 1. Eurom luchtkoeler
  Onze prijs
  109,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Eurom luchtkoeler coolstar 65
  Onze prijs
  69,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 3. Eurom Coolstar 10.0 Luchtkoeler
  Onze prijs
  149,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 4. Aircooler 3L 80W
  Onze prijs
  49,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 5. Aircooler met handvat en LED-verlichting
  Onze prijs
  14,95
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst

5 producten

Wat is een aircooler?

Een aircooler verkoelt de lucht door het gebruik van koud water. De aircooler verdampt koud water in koele lucht, wat vervolgens de ruimte ingeblazen worden. Naast het verkoelen van de lucht, reinigt en bevochtigt een aircooler de lucht.

Omdat een aircooler de ruimte koelt door koud water, dient het reservoir regelmatig bijgevuld te worden met koud water. Hoe koeler het water, des te koeler de lucht die terug de ruimte ingeblazen wordt.

Luchtkoeler

Er ontstaat wel eens verwarring tussen de termen ‘aircooler’ en ‘luchtkoeler’. Beide termen hebben echter exact dezelfde betekenis. De Engelse term wordt over het algemeen vaker gebruikt in Nederland.

Verschil met een mobiele airco

Aircoolers hebben de laatste jaren aan populariteit gewonnen omdat het een goedkoop alternatief is voor een mobiele airco. Net als een airco verkoelt een aircooler namelijk de directe omgeving, zij het minder effectief dan een airco. De maximale temperatuurverlaging wat met een aircooler bereikt kan worden is ca. 3°C, terwijl dit bij een airco ca. 10°C is. Voor een kleine ruimte als een studeer- of hobbykamer brengt een aircooler vaak voldoende verkoeling. Voor een woon- of slaapkamer is een mobiele airco een betere keuze.

Het grote voordeel van een aircooler ten opzichte van een mobiele airco is de afvoerslang. Bij een aircooler heb je hier namelijk geen last van, terwijl je bij een mobiele airco altijd een raam of deur in de nabijheid dient te hebben om de warme lucht af te voeren. Doordat een aircooler gebruik maakt van koud water om de lucht te koelen, hoef je enkel het reservoir bij te vullen.

Verschil met een ventilator

Een ventilator zorgt enkel voor een frisse bries in de kamer, waar een luchtkoeler de ruimte daadwerkelijk verkoelt. Een ventilator is daarmee meer geschikt voor op een bureau of een andere plek waar je snel een verfrissend windje nodig hebt. Bekijk ons aanbod ventilators wanneer je op zoek bent naar een manier om met een verkoelende bries achter je bureau te werken.

Aircooler kopen bij Heuts

Bij Heuts kunt u terecht voor een gevarieerd aanbod aircoolers, waaronder Eurom aircoolers. De koelers worden uit eigen voorraad bij u thuisbezorgd waardoor een snelle levering gegarandeerd is. Bovendien betaalt u voor bestellingen vanaf 50 euro geen verzendkosten.