De autostoel specialist van Nederland!

In het verkeer staat de veiligheid van jouw kindje op nummer één. Het is daarom van belang de juiste autostoel te kiezen. Deze keuze is afhankelijk van de lengte en het gewicht van je kind. Heuts biedt een ruim assortimenten autostoelen aan van de merken Nania, Disney & Fisher Price. Al deze autostoelen zijn veilig en voldoen aan de Europese ECE R44/04 norm. 

AutostoelenAutostoelen

Assortiment autostoelen

Welke autostoel heb je nodig?

Een autostoel kies je op basis van het gewicht van het kind. Autostoeltjes zijn ingedeeld in vijf groepen:

  • Groep 0: 0 tot 10 kg, 0 tot 9 maanden
  • Groep 0+: 0 tot 13 kg, 0 tot 1 jaar
  • Groep 1: 9 tot 18 kg, 9 maanden tot 4 jaar
  • Groep 2: 15 tot 25 kg, 3 tot 6 jaar
  • Groep 3: 22 tot 36 kg, 6 tot 12 jaar
Autostoel groepenAutostoel groepen
Autostoel ECE R44 normAutostoel ECE R44 norm

Europese ECE R44/04 norm

Autostoelen die voldoen aan de Europese ECE R44/04 norm kunnen worden herkend aan een onraje label. Om voor dit label in aanmerking te komen, moeten de autostoelen enkele tests doorstaan. Dit zijn onder andere een test die een frontale botsing met 50 km/u simuleert en een test die een zijwaartse botsing met 30 km/u simuleert. Autostoelen die deze tests doorstaan zijn officieel Europees goedgekeurd.

Alle autostoelen van Heuts voldoen aan de Europese ECE R44/04 norm en zijn dus veilig!

Nieuwe norm; i-Size

De Europese ECE R44/04 norm heeft plaatsgemaakt voor de nóg strengere i-Size norm. Om aan het label te voldoen worden er nog strengere veiligheidseisen gehanteerd en worden kinderen in plaats van op gewicht op lengte ingedeeld. In de nieuwe norm is ook de botsing van opzij meegenomen.
Daarnaast zijn i-Size label stoeltjes makkelijker in gebruik, makkelijker te plaatsen en eenvoudiger te herkennen aan het i-Size logo. Alle Isofix autostoelen van Heuts voldoen aan de Europese (incl. Zwitserland en Noorwegen) norm en zijn dus veilig!

 

Bekijk alle i-Size autostoelen

Autostoel ECE R44 normAutostoel ECE R44 norm
ZitverhogerZitverhoger

Zitverhogers

Een zitverhoger is een autostoeltje zonder rugleuning. Je zet je kind vast door middel van de autogordel. Het is toegestaan om kinderen vanaf 22 kg te vervoeren in een zitverhoger. Met een zitverhoger is het ook toegestaan om kinderen voorin de auto te laten zitten. Een zitverhoger is lichter dan een autostoel en dat maakt deze gemakkelijk te verplaatsen. Het nadeel is echter dat een zitverhoger geen zijwaartse bescherming biedt.

 

Bekijk alle zitverhogers

Bekijk onze zitverhogers