De sneeuwkettingen specialist van Nederland!

Ga jij op wintersport? Dan kunnen sneeuwkettingen niet ontbreken. Sneeuwkettingen zijn van groot belang voor jouw veiligheid wanneer jij met de auto op wintersport gaat. Sneeuwkettingen worden gebruikt wanneer winterbanden alleen niet voldoen. Dit komt met name voor op besneeuwde bergpassen. Wij beschikken over een ruim assortiment sneeuwkettingen, van budget-sneeuwkettingen tot volledig zelfspannende sneeuwkettingen. 

Sneeuwkettingen merkenSneeuwkettingen merken

Sneeuwkettingen voor jouw auto? Zoek op bandenmaat:

Sneeuwkettingen

12" velgen

13" velgen

14" velgen

15" velgen

16" velgen

17" velgen

18" velgen

19" velgen

20" velgen

21" velgen

22" velgen

Overige velgmaten

Voor alle bandenmaten

Ruim assortiment

Vanaf € 19,95

Sneeuwkettingen adviesSneeuwkettingen advies

Sneeuwkettingen Keuzehulp

We raden je altijd aan een set sneeuwkettingen mee te nemen naar jouw wintersportbestemming. Je rijdt immers in winterse omstandigheden, zoals sneeuw en ijzel. Maar hoe maak je de juiste keuze uit het brede scala aan sneeuwkettingen dat beschikbaar is? Welke kettingen zijn geschikt voor jouw specifieke auto of camper en reisomstandigheden? Om je te helpen bij deze belangrijke beslissing, bieden wij een uitgebreide keuzehulp die je stap voor stap zal begeleiden bij het selecteren van de perfecte sneeuwkettingen voor jouw auto.

 

Bekijk de sneeuwkettingen keuzehulp

Loopvlak sneeuwketting

Een loopvlak sneeuwketting wordt, in tegenstelling tot de traditionele sneeuwketting, enkel op het loopvlak van de auto gemonteerd. Doordat een loopvlak sneeuwketting van buitenaf gemonteerd wordt neemt deze ketting geen ruimte in beslag aan de binnenzijde van de band. Deze ketting is dus ideaal voor auto’s met weinig tot geen wielkast ruimte en daardoor optimaal geschikt als sneeuwketting voor elektrische auto's.

 

Bekijk het aanbod loopvlak sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen adviesSneeuwkettingen advies
Sneeuwkettingen omleggenSneeuwkettingen omleggen

Sneeuwsokken

In sommige gevallen heb je (nog) geen sneeuwkettingen nodig. Dit kan het geval zijn in gebieden waarbij lichte sneeuwval is, en delen van de weg geen ijs of sneeuw op het asfalt bevatten. Sneeuwsokken zijn een handig hulpmiddel voor dit soort winterse omstandigheden. Sommige sneeuwsokken zijn zelfs in sommige landen geschikt als alternatief voor sneeuwkettingen. Doordat de textiele sokken licht in gewicht zijn, is het eenvoudiger om deze mee op reis te nemen dan sneeuwkettingen.

 

Bekijk het aanbod sneeuwsokken

Sneeuwkettingen advies

Als je op wintersport gaat en sneeuwkettingen meeneemt, is het belangrijk om enkele dingen te weten. Denk hierbij aan het aantal sneeuwkettingen dat je nodig hebt, de maximale snelheid die je met sneeuwkettingen kan en mag rijden en welk type sneeuwkettingen jij nodig hebt. Om je goed op weg te helpen naar je wintersportbestemming, hebben wij de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet op de sneeuwkettingen adviespagina.

 

Bekijk ons sneeuwkettingen advies

Sneeuwkettingen adviesSneeuwkettingen advies
Sneeuwkettingen omleggenSneeuwkettingen omleggen

Verplicht in het buitenland?

In de diverse wintersportlanden, zoals Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk, gelden verschillende regels en wetten omtrent het bezit en gebruik van winterbanden en sneeuwkettingen. In veel landen is het in het bezit zijn van sneeuwkettingen onderweg verplicht. Wil jij goed voorbereid op wintersport gaan? Op onze landenpagina vind je alle informatie over sneeuwkettingen en winterbanden in verschillende landen.

 

Bekijk de informatie per land

Sneeuwkettingen omleggen

Het is belangrijk om sneeuwkettingen op tijd om te leggen. Allereerst zorg je voor een sneeuwvrije wielkast, dit maakt het omleggen van de sneeuwkettingen een stuk makkelijker. Per merk is het omleggen van sneeuwkettingen anders. Dit staat beschreven op de handleiding van de sneeuwkettingen. Het is aan te raden om deze van te voren goed door te nemen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Oefen thuis een keer met het omleggen van de sneeuwkettingen. Daarnaast is het belangrijk een zaklamp bij je te hebben, hierdoor is het ook in het donker mogelijk om sneeuwkettingen om te leggen. Maar ook een kniematje en handschoenen zijn geen overbodige luxe bij het vervangen van sneeuwkettingen.

 

Sneeuwkettingen omleggen? Bekijk hier ons handig stappenplan.

Sneeuwkettingen omleggenSneeuwkettingen omleggen

Voor alle bandenmaten

Ruim assortiment

Vanaf € 19,95

Populaire sneeuwkettingen

 1. Veriga Car Sock One N10 sneeuwsokken (2 stuks)
  Onze prijs
  Adviesprijs 59,99 54,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Veriga Car Sock One N6 sneeuwsokken (2 stuks)
  Onze prijs
  Adviesprijs 54,99 49,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 3. Veriga Car Sock One N5 sneeuwsokken (2 stuks)
  Onze prijs
  Adviesprijs 54,99 49,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 4. Veriga Pro Compact PC9 070 sneeuwketting (2 stuks)
  Onze prijs
  53,35
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst