Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen maten overzicht

14" velgen

15" velgen

16" velgen

17" velgen

20" velgen

21" velgen

Sneeuwkettingen: veilig op weg

Sneeuwkettingen en winterbanden zijn van groot belang als je veilig op wintersport vakantie of een skiweekendje wilt gaan met de auto. Over het algemeen volstaan winterbanden prima tijdens winterse omstandigheden, maar er zijn ook veel gebieden waar winterbanden niet voldoende grip bieden, vooral als er veel sneeuw of ijzel op de wegen ligt. Sneeuwkettingen bieden dan de extra grip die je nodig hebt. Wanneer je met sneeuwkettingen rijdt dan is het belangrijk dat je, je rijstijl hierop aanpast. Dus voorzichtig en niet harder dan de maximumsnelheid van 50 km per uur rijden. In Nederland zijn sneeuwkettingen overigens verboden en winterbanden geen verplichting, maar in veel andere Europese landen gelden er andere regels.

Veelgestelde vragen over sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen worden gemonteerd op de aangedreven wielen, je hebt dus twee sneeuwkettingen nodig. Afhankelijk van de aandrijving worden deze op de voor- of achterwielen geplaatst. Wanneer je echter ook meer grip op de sturende wielen wilt hebben, in het geval van achterwielaandrijving, kun je een tweede set sneeuwkettingen aanschaffen. De sneeuwkettingen van Heuts worden standaard per 2 geleverd. Voor 4x4 voertuigen zijn er aparte sneeuwkettingen te verkrijgen.

Alvorens je de sneeuwkettingen gaat bevestigen, is het van belang de wielkast vrij te maken door de sneeuw weg te halen. Het daadwerkelijke omleggen van sneeuwkettingen is per merk verschillend. In de verpakking van de sneeuwkettingen zit altijd een handleiding, zorg dat deze altijd binnen handbereik ligt. Het is raadzaam om thuis te oefenen met het omleggen van sneeuwkettingen. Zorg er ook voor dat je een zaklamp bij je hebt, dit maakt het omleggen van sneeuwkettingen in het donker een stuk makkelijker.

De maximumsnelheid die je met sneeuwkettingen kan rijden, staat meestal op de verpakking van de sneeuwkettingen aangegeven. Sommige landen hanteren een wettelijke maximumsnelheid voor het rijden met sneeuwkettingen. Dit is per land verschillend en varieert tussen 50 km/u en 90 km/u. Voor meer informatie, zie het landenoverzicht.

Sneeuwkettingen gebruik je wanneer je een steile, besneeuwde helling op rijdt. Sneeuwkettingen zorgen voor extra grip, wanneer zelfs winterbanden niet voldoen. Ze komen extra van pas wanneer je in een onverwachte sneeuwbui terechtkomt. Op sommige wegen in het buitenland kan het gebruik van sneeuwkettingen verplicht worden gesteld. Dit wordt aangegeven door middel van verkeersborden met daarop een afbeelding van een gemonteerde sneeuwketting.

Welke sneeuwkettingen jij nodig hebt, is afhankelijk van je bandenmaat. In onze maattabel vind je een overzicht van welke sneeuwkettingen bij welke bandenmaat passen. Daarnaast zijn er twee typen sneeuwkettingen: sneeuwkettingen met handmatige spanning en sneeuwkettingen met automatische spanning. De sneeuwkettingen met handmatige spanning zijn meestal voordeliger. De montage is echter wel iets lastiger en tijdens de rit is het raadzaam te controleren of de sneeuwkettingen nog goed gespannen zijn. De sneeuwkettingen met automatische spanning zijn daarentegen snel en gemakkelijk om te leggen. Het systeem zorgt ervoor dat de spanning goed blijft gedurende de rit. Deze sneeuwkettingen zijn vaak iets duurder. 

Een nieuwer alternatief voor sneeuwkettingen zijn de sneeuwsokken. Het voordeel van sneeuwsokken ten opzichte van sneeuwkettingen is dat ze minder plek in beslag nemen, gemakkelijker te monteren zijn en licht in gewicht zijn. Ook is de kans op beschadiging van de velgen kleiner. Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat sneeuwsokken voor een redelijke grip op sneeuw zorgen, maar dat deze niet voldoen onder winterse omstandigheden in wintersportgebieden. Ook zijn sneeuwsokken, als alternatief voor sneeuwkettingen, vaak niet toegestaan in landen waar sneeuwkettingen verplicht zijn. Sneeuwkettingen bieden veel meer grip dan sneeuwsokken. Wij raden dan ook aan om altijd sneeuwkettingen mee te nemen wanneer je op wintersport gaat. 

Informatie over sneeuwkettingen & winterbanden in verschillende landen

Ruim assortiment

Sneeuwkettingen bestel je eenvoudig online bij Heuts. Wij bieden een ruim assortiment, waaronder de merken: Weissenfels, Pewag, Maggi (TRAK) en CT-Racing. Door de uitgebreide keuze in Pewag en Maggi sneeuwkettingen leveren wij deze op bestelling. Je kunt mailen naar klantenservice@heuts.nl voor een geheel vrijblijvende prijsopgave.

Heuts gebruikt cookies onder andere om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat
je voor jou relevante aanbiedingen te zien krijgt. Als je verder gaat accepteer je onze cookies. - Lees meer - Verbergen