Wintersport

Het wintersportseizoen staat weer voor de deur. Hier vind je handige tips om je reis goed voor te bereiden, zodat de autoreis naar de wintersportbestemming gladjes en veilig verloopt. Zet dus snel je (ski)bril op en lees verder.

AutovakantieAutovakantie

50+ jaar ervaring in automaterialen

Tips van Alex

Doe de auto wintercheck

Voordat je op wintersportvakantie gaat met de auto is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de auto in goede conditie verkeert. Is jouw helemaal auto vakantieklaar? Bekijk onze handige checklist. Wil jij er zeker van zijn dat je veilig de weg op gaat? Breng je auto dan naar de garage om een wintercheck uit te voeren!

Verplicht in de auto in het buitenland

Naast winterbanden en sneeuwkettingen gelden er in ieder land andere items die verplicht zijn in de auto. Ieder land kent zijn eigen verkeerswetgeving, hierdoor kan het nogal verschillen wat er in welke landen verplicht is. Bekijk hier wat verplicht is in de auto in het buitenland.

Veilig met de auto op wintersport

Het is weer die tijd van het jaar, de wintersportvakantie staat voor de deur. De auto is ingepakt en iedereen is in een goede bui. Klaar om te vertrekken! Toch? Niet bepaald, of in ieder geval niet zonder te controleren of jij wel echt goed voorbereid bent voor jouw favoriete vakantie.

Paklijst wintersport vakantie

Is de auto gecheckt en goed door de test heen gekomen? Dan is het tijd voor de volgende klus: het inpakken van de auto, dit is misschien wel de grootste uitdaging van de hele autovakantie. Dit klusje levert iedere keer weer stress op, want hoe gaat al die bagage in de auto passen? En wat moet je allemaal meenemen? Bekijk onze handige wintersport paklijst.

Rijden bij sneeuw gladheid

Sneeuw en ijzel zorgen voor veel plezier, maar ook ongelukken komen vaker voor. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje! Dit wil je natuurlijk voorkomen, pas daarom je rijstijl aan bij sneeuw en ijzel. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder voor onze tips.Zó ga je veilig de weg op

In de winter gebruik je waarschijnlijk vaker je auto dan in de zomer. Naast frequentie, spelen kou en vorst ook een rol in de prestaties van je voertuig. Zorg in de winter daarom extra goed voor je auto, zodat je ook in de winterperiode veilig de weg op gaat!


Tips voor het gebruik van sneeuwkettingen

Niet overal zijn sneeuwkettingen verplicht. Toch raden wij je aan om altijd een setje in de auto te hebben liggen. Je rijdt immers in winterse omstandigheden, zoals sneeuw en ijzel. Sneeuwkettingen omleggen is helemaal niet moeilijk, maar het is wel goed dit vooraf even te oefenen. Meer weten? Bekijk hier onze tips.

Dakkoffers voor de wintersport

Een dakkoffer is een externe bagagebox van kunststof, die op het dak van een auto gemonteerd kan worden. Met deze extra bagagecapaciteit kun je spullen meenemen die anders niet eenvoudig of veilig in je auto passen. We hebben alles wat je moet weten over een dakkoffer voor je op een rijtje gezet.

Einde van de wintersportvakantie: Terug naar huis

Zorgeloos onderweg betekent dat je alles tip top in orde hebt, maar heb je ook al nagedacht welke producten je nodig hebt als je na een fijne vakantie weer thuiskomt? We adviseren je graag in het onderhoud en opbergen van je vakantiespullen zodat je ze bij een volgende reis weer opnieuw kunt gebruiken.

Snelle levering

Met de auto naar de sneeuw