Alles voor je wintertuin

Tuintips herfstTuintips herfst

Nu de temperaturen verder dalen en het zelfs gaat vriezen wordt het tijd  om de laatste dingen uit te voeren in de tuin. Bekijk alle tips van onze tuinexpert Patrick. 

50+ jaar ervaring

Tuingereedschap van hoge kwaliteit

De wintertuin tips van Patrick

Een wintertuin kan een heel mooi plaatje opleveren. Krakend vors onder je schoenen of een laagje sneeuw op de grond, het heeft een magisch effect. Vooral als je je tuin aankleedt met mooie lampjes. Om je tuin de winter door te helpen, kun je het beste nog een paar keer je groene vingers aan het werk zetten. Zo zorg jij ervoor dat je tuin in het voorjaar er weer netjes bij ligt.

Tip 1: Ruim de laatste bladeren op
Zodra de bomen al hun bladeren hebben verloren, kun je deze het beste nog een laatste keer opruimen. Zo voorkom je uitglijders en blijft je tuin netjes op orde.

Tip 2: Berg je tuinmeubels op
Bescherm je tuinmeubelen tegen het winterweer zodat je er komende lente en zomer weer volop kan genieten. Passen de tuinmeubelen niet in de schuur? Gebruik dan een beschermhoes.

Tip 3: Planten verpotten
Mocht je deze stap vergeten zijn tijdens het herfstklaar maken van de tuin, zet dan alsnog je plantjes binnen. Zo voorkom je dat ze kapot vriezen en kun je in de winter binnen van je planten genieten.

Tip 4: Grotere planten beschermen
De grotere planten kunnen ook niet goed tegen vorst. Deze planten kun je beschermen met compost of tuinafval. Als je dat niet hebt kun je ook met plastic zakken of met een anti-vriesdeken de planten beschermen.

Tip 5: Bloembollen planten
Bloembollen kunnen het beste in de winter geplant worden. Wanneer de lente begint heb je een meteen een stralende tuin. Let op: plant de bloembollen niet wanneer het vriest.

Tip 6: Bescherm je vijver
De winter is een kritische tijd voor een vijver. Zorg in de winter goed voor de vijver en houdt een stroming in het water met een pomp of plaats een stekje bamboe. Zo voorkom je dat vijver dichtvriest en houd je zuurstof in het water.

Tip 7: Hang een vogelhuisje op
De winter is er weinig warmte en voedsel te vinden voor vogels. Plaats een vogelhuisje met een voederbal. Zo hebben de vogeltjes te eten en heb jij vogeltjes in de tuin.

Tip 8: Sluit de buitenkraan af
Water zet uit wanneer het bevriest. Draai de hoofdkraan die naar de buitenkraan loopt af en laat de tuinslang leeglopen om beschadiging te voorkomen.

 

 

 

Onze opbergtoppers

 1. Keter Manor 43 Tuinhuis - 128 x 94 x 196
  Onze prijs
  295,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Keter Brushwood Opbergbox - 455L
  Onze prijs
  165,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 3. Kussenbox Grijs - 337 liter
  Onze prijs
  Adviesprijs 45,00 39,95
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst

Uitgebreid assortiment voor je tuin

Scherpe prijzen

Uitstekende service

Vóór 16u besteld, morgen in huis!