Hoe doe ik een kunstkerstboom opzetten?


Lieke
Interieur specialist

Volg altijd de gebruiksaanwijzing om je kunstkerstboom op te zetten. Heb je een kale kunstboom gekozen? Dan hebben we wat handige tips om deze aan te kleden.

 

  • Denk er goed over na wie de boom gaat opzetten. Met een heel gezin de boom optuigen lijkt erg gezellig, maar kan ook ruzie veroorzaken. Ga je met kinderen een boom optuigen, geef iedereen dan een kleine kunstkerstboom zodat iedereen zijn eigen boom kan versieren terwijl jij de grote boom optuigt.
  • Zorg voor kerstlampjes met een lang snoer. Ga ervanuit dat je minimaal drie keer met de lampjes rond de boom moet kunnen draaien om de mooiste kunstkerstboom te creëren. Vervolgens moet het snoer nog naar het stopcontact geleid worden. Begin altijd onderaan en weef de lampjes door de takken heen naar boven.
  • Gebruik een verdeeldoos zodat je de lampjes aan- en uit kunt zetten met de knop op de stekkerdoos. Dit voorkomt dat je constant achter de boom moet kruipen om de stekker uit te trekken. Je kunt natuurlijk ook een slimme schakelaar aansluiten die altijd je lampjes automatisch aan- en uitschakelt.