Najaarsbarbecue

najaarsbarbecue

De barbecue is inmiddels een waar begrip in de zomermaanden! Toch leent de barbecue zich juist ook uitstekend voor de koudere dagen! De najaarsbarbecue en winterbarbecue zijn in opkomst en zorgen voor heel wat gezelligheid! Om ervoor te zorgen dat jij ook in de winter van je barbecue kunt genieten hebben wij kookspecialist Kevin gevraagd naar zijn tips en wat lekkere gerechtjes. Zo ga jij goed voorbereid de winter tegemoet.

  • Ruime keuze barbecues
  • Vandaag voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzending vanaf €50,-

Tip 1: Genieten in de buitenlucht

In de zomer zijn we allemaal graag in de tuin te vinden, maar een winters landschap is juist gezelliger! De winterlucht en het gezellige vuurtje op je terras dragen hier zeker aan bij. Het is wel belangrijk je gasten te informeren dat je een barbecue buiten hebt georganiseerd zodat ze zich op de lagere temperaturen kunnen kleden. Zorg voor extra warmte met terrasverwarming!

Najaarsbarbecue
najaarsbarbecue verlichting

Tip 2: Sfeerverlichting en muziek

Muziek en sfeerverlichting doen het altijd goed en zeker niet alleen bij feestjes. Hang wat sfeervolle lampjes op en zet een leuk muziekje op en je tuin wordt ook tijdens de koude dagen een stuk aantrekkelijker. Ook kun je kiezen voor een kerstthema. Een barbecue in plaats van een kerstdiner is uniek! Wil je ook na het eten nagenieten? Kijk dan eens voor een leuke vuurkorf!

Tip 3: De juiste barbecue

De belangrijkste factor is toch wel een goede barbecue! Zelf maak ik het liefste nog gebruik van de bekende houtskoolbarbecue omdat die net een iets betere smaak geeft aan het vlees. Maar, als je het liever praktisch en netjes houdt kan ik je ook een elektrische barbecue of gasbarbecue aanraden. Neem even een kijkje bij ons volledige barbecue assortiment of laat je verrassen door mijn keuzes.

najaarsbarbecue

Kevins BBQ keuze

regen partytent

Tip 4: Slecht weer?

Dan laten we onze BBQ natuurlijk niet verpesten! Met een handige partytent kun je je najaarsbarbecue gewoon door laten gaan. Zet een grote partytent op of kies voor meerdere tentjes. De mogelijkheden zijn eindeloos en het houdt je droog en warm. Je kunt tevens een leuke buffettafel in de partytent plaatsen om een lopend buffet na te bootsen.

  • Ruime keuze barbecues
  • Vandaag voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*
  • Gratis verzending vanaf €50,-

Denk je aan een winters aperitief, dan roepen we allemaal soep! Lekker! Maar, ook je stokbrood kun je in een winters jasje steken. Snijd het stokbrood en doe er wat kruidenboter met champignon op. Makkelijk en lekker! Naast je BBQ kun je ook gefrituurde hapjes serveren. Dat vinden ook de kindjes leuk en lekker. Voor de ouders niet het glaasje glühwein vergeten!

Bij BBQ denk je direct aan veel vlees, zomerse salades en stokbrood. Maar, het kan ook anders! Voor een winterbarbecue raad ik je aan om eens wildvlees te braden. Wild past bij het seizoen en kun je naar wens kruiden en zelfs met rode wijn injecteren. Hou je niet van wild? Steak en worstjes zijn ook prima! Combineer al dit heerlijke vlees met wintergroenten zoals wortels, bloemkool en boontjes en je barbecue is winterproof! Als toetje raad ik je aan ook een winterspecial te nemen zoals marshmallows boven de vuurkorf, warm gebak, apfelstrudel of een lekkere warme wafel. Ga je wafels bakken? Denk dan wel aan een goed wafelijzer!

kaasfondue
smores