Najaarsbarbecue

najaarsbarbecuenajaarsbarbecue

De barbecue is inmiddels een waar begrip in de zomermaanden! Toch leent de barbecue zich juist ook uitstekend voor de koudere dagen! De najaarsbarbecue en winterbarbecue zijn in opkomst en zorgen voor heel wat gezelligheid! Om ervoor te zorgen dat jij ook in het najaar van je barbecue kunt genieten hebben wij onze kookspecialist Kevin gevraagd naar zijn tips en wat lekkere gerechtjes. Zo ga jij goed voorbereid het najaar tegemoet.

Ruime keuze barbecues

Gratis verzending vanaf €50,-

Tip 1: Genieten in de buitenlucht

In de zomer zijn we allemaal graag in de tuin te vinden, maar een winters landschap is juist gezelliger! De winterlucht en het gezellige vuurtje op je terras dragen hier zeker aan bij. Het is wel belangrijk je gasten te informeren dat je een barbecue buiten hebt georganiseerd zodat ze zich op de lagere temperaturen kunnen kleden. Zorg voor extra warmte met terrasverwarming!

NajaarsbarbecueNajaarsbarbecue
najaarsbarbecue verlichtingnajaarsbarbecue verlichting

Tip 2: Sfeerverlichting en muziek

Muziek en sfeerverlichting doen het altijd goed en zeker niet alleen bij feestjes. Hang wat sfeervolle lampjes op en zet een leuk muziekje aan. Je tuin wordt ook tijdens de koude dagen een stuk aantrekkelijker. Kies een thema voor jouw najaarbarbecue bijvoorbeeld, kerst. Een barbecue in plaats van een kerstdiner is uniek! Wil je ook na het eten nagenieten? Kijk dan eens voor een leuke vuurkorf!

Tip 3: De juiste barbecue

De belangrijkste factor is toch wel een goede barbecue! Zelf maak ik het liefste nog gebruik van de bekende houtskoolbarbecue omdat die net een iets betere smaak geeft aan het vlees. Maar, als je het liever praktisch en netjes houdt kan ik je ook een elektrische barbecue of gasbarbecue aanraden. Neem even een kijkje bij ons volledige barbecue assortiment of laat je verrassen door mijn keuzes.

najaarsbarbecuenajaarsbarbecue

Kevins najaarsbarbecue keuze

  1. Weber Lumin Compact met onderstel
    Onze prijs
    529,00
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
  2. Campingaz 4 Series Premium S
    Onze prijs
    Adviesprijs 880,00 679,00
    Jouw korting
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
  3. Campingaz 3 Series Classic LS zwart
    Onze prijs
    Adviesprijs 540,00 423,99
    Jouw korting
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
regen partytentregen partytent

Tip 4: Slecht weer?

Dan laten we onze BBQ natuurlijk niet verpesten! Met een handige partytent kun je je najaarsbarbecue gewoon door laten gaan. Zet een grote partytent op of kies voor meerdere tentjes. De mogelijkheden zijn eindeloos en het houdt je droog en warm. Je kunt tevens een leuke buffettafel in de partytent plaatsen om een lopend buffet na te bootsen.

Ruime keuze barbecues

Gratis verzending vanaf €50,-

Winterse aperitiefjes

Denk je aan een winters aperitief, dan roepen we allemaal soep! Lekker! Maar, ook je stokbrood kun je in een winters jasje steken. Snijd het stokbrood en doe er wat kruidenboter met champignon op. Makkelijk en lekker! Naast je BBQ kun je ook gefrituurde hapjes serveren. Dat vinden ook de kindjes leuk en lekker. Voor de ouders moet je niet het glaasje glühwein vergeten!





Beste BBQ vlees

Bij BBQ denk je direct aan veel vlees, zomerse salades en stokbrood. Maar, het kan ook anders! Voor een winterbarbecue raad ik je aan om eens wildvlees te braden. Wild past bij het seizoen en kun je naar wens kruiden en zelfs met rode wijn injecteren. Hou je niet van wild? Steak en worstjes zijn ook prima! Combineer al dit heerlijke vlees met wintergroenten zoals wortels, bloemkool en boontjes en je barbecue is winterproof! Als toetje raad ik je aan ook een winterspecial te nemen zoals marshmallows boven de vuurkorf, warm gebak, apfelstrudel of een lekkere warme wafel. Ga je wafels bakken? Denk dan wel aan een goed wafelijzer!

kaasfonduekaasfondue

Recept Kaasfondue van de BBQ

smoressmores

Recept s'mores

Zin in kaasfondue? Ook dat maak je met je BBQ! Dit recept is geschikt voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

Camembert in houten doosje
1 klein stokbrood
Komkommer
1 rode paprika
Handje verse bladpeterselie
1 eetlepel olijfolie
Versgemalen zwarte peper
Grof zeezout
BBQ met deksel

Zo maak je het

Steek de BBQ aan en zorg voor een temperatuur van ongeveer 200 graden en indirecte hitte.
Snijd de komkommer en paprika over de lengte doormidden en ontdoe deze van de zaadlijsten.
Snijd de komkommer en paprika vervolgens in reepjes.
Zodra de BBQ op temperatuur is, snijd je de bovenkant van de camembert.
Sprenkel hier olijfolie, peper en zout op.
Zet de kaas met het doosje op het BBQ rooster en sluit het deksel.
Laat de kaas nu 10 minuten smelten.
Hak de peterselie fijn en strooi deze over de kaas.
Serveer met de komkommer, paprika en het stokbrood en dippen maar!

Ken je ze al? De lekkere S'mores? Je smelt een marshmallow en chocolade tussen twee biscuits.

Wat heb je nodig?

200 gr chocola (puur)
150 gr marshmallows
200 gr biscuitjes

Zo maak je het

Verhit de barbecue tot een temperatuur van 240 graden Celsius.
Hak de chocola in kleine stukjes en verdeel dit over de bodem van de gietijzeren pan.
Leg de marshmallows bovenop de chocola.
Zet de pan op de barbecue boven indirecte hitte.
Bak de S'mores dip totdat de marshmallows goudbruin zijn en de chocola gesmolten is.
Serveer de S'mores dip warm en dip de biscuitjes erin. Smullen maar!