Barbecue

Niets gaat boven lekker eten. Wanneer de zon zich laat zien, trekken we massaal naar buiten voor de zomerbbq, maar je hoeft je bbq in het najaar helemaal niet op te bergen. Een echte grillmeister ontsteekt zijn/haar bbq ook als de temperaturen dalen. Het enige wat je nodig hebt zijn een goede barbecue en de beste tips. 

AutovakantieAutovakantie

BBQ's van alle prijsklassen

Officiële dealer van Weber

Hoe organiseer je een barbecue?

Je gaat een barbecue organiseren, leuk! Of je nu voor je gezin gaat koken of een waar bbq festijn gaat organiseren, onze kookexpert Kevin legt zijn tips en tricks graag voor je op tafel. 

Wanneer je nog geen bbq in huis hebt, is het aan te raden eerst goed na te denken over de soort barbecue die bij je past. Een houtskoolbarbecue geeft je vlees de autentieke rooksmaak. Een elektrische barbecue is sneller gereed en geeft minder rotzooi (je hebt geen houtskool en aanmaakblokjes nodig). Check hier ons vlammende advies als je nog een barbecue moet kiezen. In het kort kunnen we het volgende onderscheid maken:

Houtskoolbarbecue

  • Geeft een autentieke smaak
  • Ook verkrijgbaar in mini formaat voor op reis
  • Je hebt houtskool nodig
  • Je hebt aanmaakblokjes nodig
  • Meer schoonmaakwerk

Elektrische barbecues en buitenkeukens

  • Even insteken en je bbq is klaar voor gebruik
  • Weinig rotzooi en snel schoon te maken
  • Geen rooksmaak aan je eten
  • Grotere barbecues nemen wat meer plek in beslag

Heb je een barbecue gekozen, top! Vergeet niet direct de bijpassende accessoires erbij te bestellen. Goede accessoires zijn namelijk de sleutel tot een succesvolle barbecue. En, ben je nog geen ervaren barbecue meister, dan kun je altijd een handig Weber kookboek aanschaffen.  Om ervoor te zorgen dat je niets vergeet: bekijk mijn handige bbq checklist.

Tot slot, wil ik je aanraden om altijd in te spelen op de weersomstandigheden. Ons weer is wisselvallig en kan zomaar omslaan. Het is dus verstandig een partytentje in huis te hebben waar je je bbq spullen onder kunt plaatsen. Maar, ook een goede hoes wordt vaak vergeten. Met deze tips kom je al een eind, maar voor elk seizoen gelden andere do's and dont's. Ben je ook zo benieuwd naar de seizoensrecepten en andere tips en tricks? Lees dan snel verder.

Voorjaarsbarbecue

Zodra de lente in aantocht is, beginnen we met het plannen van voorjaarsfeestjes. Waarom een catering huren of uren in de keuken staan als je gewoon de BBQ kunt ontsteken. Samen gezellig in de tuin feesten en eten, lijkt je dat wat? Bekijk dan al onze tips en tricks voor een geslaagde voorjaarsbbq

DakkoffersDakkoffers
FietsendragersFietsendragers

Zomerbarbecue

Hét meest favoriete barbecueseizoen; de zomer. De warme zon, de warme grill, ijskoude drankjes en een gedekte tafel met stokbrood en sausjes. Wil je meer barbecue inspiratie opdoen of zomerse tips? Kookexpert Kevin legt ze graag voor je op tafel.

Najaarsbarbecue

De temperaturen dalen, maar we willen nog geen afscheid nemen van de zomer. En, dat hoeft ook helemaal niet! Geniet van een heerlijke najaarsbbq op een verwarmd terras. Benieuwd welke bbq benodigdheden jij nodig hebt voor een herfstbbq? Lees even mee.

FietsendragersFietsendragers

Winterbarbecue

Wist je al dat buiten koken ook in de winter erg gezellig kan zijn? Of je nu kiest voor een tafel bbq of een buitenkeuken in de tuin hebt staan, voor de winter hebben we wat speciale tips en recepten voor je op een rijtje gezet. TIP; een kerstbarbecue is helemaal on trend!

Advies nodig?

Zit je op hete kolen om te gaan bbq'en, maar ben je nog niet helemaal zeker over je barbecuekeuze? Bekijk dan gewoon even onze BBQ FAQ. Misschien staat je vraag er wel gewoon tussen! Je kunt natuurlijk ook altijd contact met ons opnemen via ons serviceformulier.