Partytent 5x8


Op zoek naar een grote partytent voor jouw feest of evenement? Dan heb je aan een semi-professionele 5x8m partyent meer dan genoeg. Bij Heuts kun je terecht voor praktische en duurzame partytenten. Bekijk ons assortiment.

Lees meer
Filteren
Filteren

1 product

 1. Semi-professionele partytent 5x8 - wit
  Onze prijs
  Adviesprijs 789,00 739,00
   Prijs met klantenkaart 699,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst

1 product

Partytent 5x8 kopen bij Heuts

Een partytent 5x5 is geschikt om te plaatsen in een grotere tuin. Met deze partytent heb je gegarandeerd een superfeest met plaats een groot gezelschap. Met een stevig buizenframe die in elkaar te zetten is middels een kliksysteem of een harmonicasysteem, heb je in een mum van tijd de partytent opgezet.  

Hoeveel personen passen er in een 5x8m partytent?

Hoeveel personen in een partytent passen, is afhankelijk van het gebruik van de tent. Je kunt bijvoorbeeld zitplaatsen creëeren met partystoelen en inklapbare tafels, of je laat iedereen staan en zet hier en daar een statafel neer. De vuistregel voor partytenten is dat je per persoon 0.9 vierkante meter rekent. Zo hebben je gasten genoeg bewegingsruimte. In deze berekening is er ook nog plek voor een paar statafels. Geen statafels, maar enkel staplekken? Dan kun je het wat meer gasten kwijt in je partytent. In een partytent van 5x8 meter kun je met deze vuistregel ongeveer 44-46 gasten kwijt. Wil je dat iedereen de mogelijkheid heeft om aan een tafel te zitten om bijvoorbeeld een hapje en drankje te nuttigen, of heb je een concert opstelling in gedachten? Reken dan 0,75 vierkante meter per persoon. Houd hierbij wel rekening dat je nog ruimte moet hebben voor de tafels.

Zijwanden: meer privacy en beschutting voor je gasten

De zijwanden van een partytent zorgen ervoor dat je een beschutte ruimte creëert. Een ander voordeel van de zijwanden is de mogelijkheid om de tent aan te passen aan verschillende weersomstandigheden. Bij warm weer kun je de zijwanden open laten voor ventilatie, terwijl je bij koudere weersomstandigheden de zijwanden kunt sluiten om de warmte vast te houden. De zijwanden zijn voorzien van ramen, waardoor natuurlijk licht naar binnen kan komen, en een mooi uitzicht op de omgeving mogelijk is.

Een budget tent of een luxe partyent?

Een budget partytent is gemaakt van lagere kwaliteit PE-materialen. Dat wil zeggen dat de gram PE per vierkante meter een lagere waarde heeft. PE is een licht, flexibel en UV-bestendig materiaal, perfect voor een lichtgewicht partytent. Het is daarom aan te raden om de tent op te zetten bij zachtere weersomstandigheden, en deze extra te verstevigen met partyvoet-gewichten, of met scheerlijnen en tentharingen. Deze PE partytent is prima voor spontaan en kortstondig gebruik, bijvoorbeeld als je spontaan een tuinfeestje wilt geven of een communiefeest. 

Ben jij op zoek naar een degelijke partytent voor regelmatig gebruik? Dan raden wij je een luxe partytent aan  met minstens PE 160 gr/m2. Deze partytent is geschikt voor regelmatig gebruik. De tent is spatwaterdicht en de zeilen beschermen tegen UV-straling, zodat je ook in de felle zon gewoon buiten je party kunt houden. Hoe hoger de PE-waarde, hoe beter deze bestand is tegen regen en wind. Het materiaal is dikker dan een partytent uit onze budget categorie. Je betaalt wat meer, maar dan heb je ook een duurzamere partytent in huis die een aantal keer opgezet kan worden.

Pure Garden & Living

Pure Garden & Living is het eigen merk van Heuts. Voor een voordelige prijs heb je een prima product in huis. De Pure Garden & Living Partytenten zijn geschikt voor leuke tuinfeestjes, barbecueparties, communiefeesten, lentefeesten en meer.