Elektrische radiator

Elektrische radiator

Met een elektrische radiator haal je een efficiënte elektrische kachel in huis, omdat deze gebruik maken van convectiewarmte. Bovendien zijn radiator kachels stil in gebruik waarmee ze onder andere geschikt zijn voor de woonkamer, slaapkamer en badkamer. Bij Heuts heb je de keuze tussen wand- en vrijstaande modellen.

Lees meer
Filteren
Filteren

13-13 van 13

Pagina

13-13 van 13

Pagina

Elektrische radiator kopen

Elektrische radiatoren zijn de laatste jaren stevig in opkomst. Door de oplopende gasprijzen is elektriciteit een interessant alternatief geworden om je woning te verwarmen. Daarbij is elektriciteit goedkoper dan gas. 

Radiatoren zijn in verschillende uitvoeringen te verkrijgen, waaronder vrijstaande en wandmodellen. Vrijstaande radiatoren zijn handig wanneer je deze voor meerdere ruimten wilt gebruiken of wanneer je deze wilt meenemen naar de camping. Wandkachels zien we vaak terug in de badkamer, waar deze middels een beugel snel geïnstalleerd is. Daarbij hoeft een elektrische badkamer radiator niet aangesloten te worden op de gasleiding. Je steekt de stekker in het stopcontact en klaar is kees. 

Alternatieven

Een geruisloos alternatief voor een radiator kachel is de convector kachel. Convector kachels laten warme lucht opstijgen en wanneer de lucht afgekoeld is daalt deze weer. Daarmee is convector verwarming geschikt voor ruimtes die langdurig verwarmd moeten worden, zoals de woon- of slaapkamer.

Andere stille kachels zijn kachels die gebruik maken van stralingswarmte, zoals infrarood kachels. Het grote verschil tussen convectiewarmte en stralingswarmte is echter dat bij straling personen en objecten direct verwarmd worden. Hierbij is geen sprake van luchtcirculatie, waarmee infrarood verwarming geschikt is voor mensen met stofallergieën.