Elektrische radiator badkamer

Elektrische radiator badkamer

Elektrische radiatoren voor de badkamer hebben mede dankzij het duurzaamheidsaspect aan populariteit gewonnen. Door de stijging van de gasprijzen en het plan om woningen van het gas af te koppelen, is elektrische verwarming een goed alternatief geworden. Daarbij is een elektrische kachel snel en eenvoudig te monteren en installeren.

Lees meer
Filteren
Filteren

5 producten

 1. Eurom Sani-Towel 500 Wit Badkamerverwarming
  Onze prijs
  Adviesprijs 175,00 119,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Eurom Sani-Towel 750 Wit Badkamerverwarming
  Onze prijs
  Adviesprijs 219,00 169,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 3. Eurom Sani-Towel 500 Zwart Badkamerverwarming
  Onze prijs
  Adviesprijs 175,00 119,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 4. Eurom Sani 100 Badkamerkachel
  Onze prijs
  54,95
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst

5 producten

Voordelen elektrische badkamerradiatoren

In tegenstelling tot radiatoren op gas is een elektrische radiator voor de badkamer eenvoudig te installeren. De radiator bevestig je aan de wand middels een beugel en schroeven. Steek vervolgens de stekker in het stopcontact en de radiator kan aan.

Daarnaast heeft elektrische verwarming aan populariteit gewonnen omdat elektriciteit goedkoper is dan gas. De Nederlandse overheid stimuleert huishoudens daarom ook om stapsgewijs van het gas af te gaan en onder andere in te gaan zetten op elektriciteit. Daarbij komen er steeds meer milieuvriendelijke manieren om elektriciteit op te wekken, zoals windenergie en water.

Welk vermogen heb ik nodig?

Indien je hebt besloten om een badkamer radiator aan te schaffen, is het belangrijk om te bepalen welk vermogen je nodig hebt. Gezien de relatief kleine oppervlakte van badkamers, heb je geen hoog vermogen nodig voor een effectieve verwarming. Voor een convectie radiator heb je circa 50 Watt per vierkante meter nodig.

Alternatieven voor elektrische radiatoren

Elektrische radiatoren werken op basis van convectiewarmte, wat wil zeggen dat warme lucht stijgt, vervolgens afkoelt en weer daalt. Door deze luchtcirculatie duurt het relatief lang dat de badkamer opgewarmd is. Ook vliegen door de circulatie stofdeeltjes door de ruimte wat vervelend kan zijn wanneer je hier last van hebt.

Een alternatief hiervoor is infrarood verwarming. Infrarood maakt gebruikt van stralingswarmte dat direct voelbaar is op de huid (zonder dat dit schadelijk is). Door deze directe vorm van verwarming ervaar je direct een aangename warmte. Daarbij is infrarood verwarming energiezuinig, is er geen sprake van luchtcirculatie en kan het zelfs als permanente verwarming gebruikt worden in onder andere de woonkamer. Het nadeel van infrarood kachels is echter de hoge aanschafprijs ten opzichte van convectie radiatoren.

Radiator kachels voor andere ruimtes

Naast radiatoren voor badkamers zijn er ook oliegevulde en olievrije radiator kachels. Omdat deze kachels ook gebruik maken van convectiewarmte, zijn deze voornamelijk als bijverwarming geschikt. Ruimtes waar elektrische radiatoren gebruikt worden zijn slaapkamers, woonkamers en (kleine) kantoorruimtes. Daarbij kunnen kleine radiatoren meegenomen worden naar de camping of worden gebruikt in de caravan.