Mobiele airco

Mobiele airco

Een mobiele airco is ideaal als je snel verkoeling in meerdere ruimtes nodig hebt. Doordat een mobiele airco verrijdbaar is, kan de airco eenvoudig verplaatst worden naar een andere ruimte. Let er wel op dat een mobiele airco in de nabijheid van een raam of deur geplaatst dient te worden, zodat de warme lucht via de afvoerslang naar buiten geleid kan worden.

Lees meer
Filteren
Filteren

13-13 van 13

Pagina
  1. Eurom Polar 120 Mobiele Airco - 12.000 BTU
    Onze prijs
    Adviesprijs 419,00 329,00
    Jouw korting
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst

13-13 van 13

Pagina

Mobiele airco kopen: waar op letten?

Let bij de aanschaf van een mobiele airco op het aantal BTU dat je nodig hebt om de ruimte te verkoelen. Voor 1 m3 (lengte x breedte x hoogte) heb je een vermogen van tussen de 115 en 175 BTU nodig, afhankelijk van hoe goed je huis geïsoleerd is. Daarbij behaalt een mobiele airco vanwege de afvoerslang minder rendement dan een split of monoblock airco, wat met een gesloten systeem werkt. Ook een goede zonwering zorgt ervoor dat je mobiele airco effectiever zijn werk kan doen. Houdt hier rekening mee wanneer je een mobiele airco wilt kopen.

Hierbij een aantal voorbeelden over hoeveel BTU je voor een bepaalde ruimte nodig hebt bij aanschaf van een mobiele airco:

  • 7.000 BTU: 40 - 60 m3 - Kleine slaapkamer
  • 9.000 BTU: 50 - 80 m3 - Slaapkamer of kleine woonkamer
  • 12.000 BTU: 66 - 105 m3 - Kleine woonkamer of grote slaapkamer
  • 14.000 BTU: 75 - 120 m3 - Woonkamer
  • 18.000 BTU: 99 - 160 m3 - Grote woonkamer

Bij elke mobiele airco die je bij Heuts kunt kopen, staat aangegeven voor welke ruimtes (in m3) de airco geschikt is. Zorg er in ieder geval voor dat je eerst de ruimtes opmeet voordat je een mobiele airco koopt, zodat je precies weet hoeveel BTU jij nodig hebt. 

Een tip voor wanneer je de airco op de slaapkamer wilt gebruiken, is om te checken of er een nacht- of slaapmodus aanwezig is. Dit zorgt ervoor dat de airco gewoon zijn werk kan blijven doen terwijl jij slaapt, maar met deze optie extra stil in gebruik is. Bekijk hier onze stille airco's.

Mobiele airconditioning plaatsing

Mobiele airconditionings zijn het best te gebruiken op de slaapkamer, omdat ze relatief eenvoudig te installeren zijn en je alleen een raam, deur of andere opening nodig hebt om de slang naar buiten te hangen. Vaak is dit in de woonkamer niet mogelijk omdat zo een slang niet fraai afstraalt op de voorgevel of is het uit praktische overwegingen niet mogelijk.

Daarnaast zijn mobiele airco's in veel gevallen verrijdbaar, wat het mogelijk maakt om ze voor meerdere kamers te gebruiken. Zeker wanneer je meerdere slaapkamers wilt verkoelen voor het slapen gaan is een mobiele airco een prima keuze.

Alternatief mobiele airco's

Mobiele airco’s zonder slang zijn helaas niet verkrijgbaar omdat de condens naar buiten afgevoerd dient te worden. Bij het onttrekken van warme lucht uit de ruimte ontstaat condens, wat via de afvoerslang naar buiten wordt getransporteerd. 

Een alternatief voor mobiele airco's zonder slang zijn aircoolers. Aircoolers, ook wel luchtkoelers genoemd, hebben een lager vermogen dan een airco, maar zijn eenvoudig in gebruik. Een aircooler koelt de ruimte door gebruik van koud water. Je vult het reservoir van een aircooler met koud water, waarna de koeler het water verdampt tot koele lucht en de ruimte inblaast. Daarbij bevochtigt en reinigt een aircooler de lucht.

In tegenstelling tot een mobiele airco koelt een aircooler de ruimte minder effectief. Een mobiele airco koelt de ruimte tot ca. 10°C en een aircooler tot ca. 3°C, waarmee laatstgenoemd apparaat geschikt is voor studeer- of hobbykamers.

Voor gebruik in de woon- of slaapkamer zijn split airco's en monoblock airco's een goed alternatief. Een split airco bestaat uit een buitenunit en een (single-split) of meerdere binnenunits (multi-split). Deze staan in verbinding met elkaar met een koelleidingssysteem, waar de warme lucht door naar buiten afgevoerd wordt. Vaak heeft een split airco ook een warmtefunctie.

Bij een monoblock airco zit de buiten- en binnenunit in één apparaat verwerkt, waardoor je geen gedoe hebt met leidingen en slangen. Wel dienen er twee gaten naar buiten toe geboord te worden, waarbij één dient als aanvoerkanaal en de ander als afvoerkanaal. Andere voordelen van een monoblock airco zijn:

  • Stil in gebruik
  • Energiezuinig
  • Zelfmontage mogelijk
  • Compact design

Mobiele airco kopen bij Heuts

Bij Heuts vind je een ruim aanbod aan mobiele airco's, waaronder de kwalitatief uitstekende Eurom mobiele airco's. Deze airco's kenmerken zich door hun uitstekende prijs kwaliteitsverhouding en zijn de laatste jaren enorm in populariteit gestegen. 

Daarnaast kun je bij Heuts terecht voor betaalbare mobiele airco's van Gera Heating, die ondanks hun lage prijs prima presteren. Bovendien zijn deze snel en eenvoudig te installeren, en wordt een afstandsbediening meegeleverd zodat je de airco vanuit je stoel of bed makkelijk kunt bedienen. 

Bij Heuts betaal je voor bestellingen vanaf 50 euro bovendien geen bezorgkosten waarmee alle airco’s in ons assortiment gratis bij u thuis worden bezorgd. Ook worden alle airco’s uit eigen voorraad geleverd waardoor deze binnen 1 à 2 dagen bij u thuisbezorgd wordt of de airco afgehaald kan worden in een filiaal.

Heb je advies nodig bij aanschaf van een mobiele airco of heb je een andere vraag? Aarzel niet en neem contact op met onze klantenservice of bezoek een van onze 13 filialen.