Voorjaarsbarbecue


De barbecue is inmiddels een waar begrip in de zomermaanden! Toch kun je de barbecue al prima in het voorjaar gebruiken. Kun je ook niet wachten tot het warm weer wordt? Met een fijne terrasverwarming kun je zodra het langer licht blijft al genieten van je voorjaarstuin. Onze specialist Kevin geeft je graag wat leuke voorjaarstips die je ook in de zomer kunt toepassen.
Ruime keuze barbecues
Vandaag voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*
Gratis verzending vanaf €50,-
Tip 1: De juiste barbecue
De belangrijkste factor is toch wel een goede barbecue! Zelf maak ik het liefste nog gebruik van de bekende houtskoolbarbecue omdat die net een iets betere smaak geeft aan het vlees. Maar, als je het liever praktisch en netjes houdt kan ik je ook een elektrische barbecue of gasbarbecue aanraden. Neem even een kijkje bij ons volledige barbecue assortiment of laat je verrassen door mijn keuzes.




Tip 2: Slecht weer?
Dan laten we onze BBQ natuurlijk niet verpesten! Met een handige partytent kun je je najaarsbarbecue gewoon door laten gaan. Zet een grote partytent op of kies voor meerdere tentjes. De mogelijkheden zijn eindeloos en het houdt je droog en warm. Je kunt tevens een leuke buffettafel in de partytent plaatsen om een lopend buffet na te bootsen.
Tip 3: Genieten in de buitenlucht
In het voorjaar en in de zomer zijn we allemaal graag in de tuin te vinden en een barbecue hoort daar gewoon bij! Zorg voor een gezellig gedekte tafel of wat handige statafels en barkrukken en je kunt al aan de slag. Heb jij al een passende partytafel in huis?


Kevins BBQ keuze
Ruime keuze barbecues
Vandaag voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*
Gratis verzending vanaf €50,-
Weber recept: Gerookte zalm met wasabi
Voorbereiding:
15 minuten
Extra voorbereiding:
120 minuten voor het inweken van de houten plank
Grilltijd:
15 minuten
Om dit 4-persoons gerecht te maken heb je nodig:
- 4 zalmmootjes met huid (150 gram)
- 1 citroen
- zout en peper
- 100 ml crème fraiche
- 10g wasabipasta
Je bereidt het gerecht voor in de keuken. Hoe?
1. Laat de houten plank minimaal 2 uur weken.
2. Leg de zalmmootjes met de huid naar beneden op een snijplank.
3. Schil de 1/2 citroen en breng de vis op smaak met citorenschil, zout en peper.
4. Knijp het sap uit de resterende helft van de citroen.
5. Meng in een kleine kom de crème fraiche met de wasabipasta en het citroensap en breng op smaak met zout en peper.
Tijd om te grillen!
1. Bereid de barbecue voor op directe / indirecte hitte, tot ongeveer 160 graden.
2. Haal de plank uit het water en leg hem op de directe hitte tot hij begint te knetteren en er lichte rook verschijnt.
3. Verplaats de plank naar de indirecte hitte en leg de gekruide zalm erop met de huid naar beneden.
4. Sluit het deksel en grill de zalm ongeveer 15 minuten of tot de vis een kerntemperatuur van 55 graden heeft bereikt.

