Tuininspiratie

Heb jij een tuin bij je woning? Ideaal! Met een paar basic producten kun je in je tuin al helemaal tot rust komen. Ben je op zoek naar tuininspiratie? Onze tuinexpert Patrick heeft wat handige tips en tricks voor je bij elkaar geharkt. Lees je even mee?

Tuin inrichtingTuin inrichting

50+ jaar ervaring

Tuingereedschap van hoge kwaliteit

Vóór 16u besteld, morgen in huis!

Grote of kleine tuin?

Om je tuin optimaal in te richten is het natuurlijk belangrijk om van te voren de afmetingen van je tuin goed te noteren. Je wilt natuurlijk gezellige tuin ideeën opdoen die in jouw mooie tuin passsen. Een kleine tuin inrichten vergt vaak meer pas- en meetwerk dan het aanleggen van een ruime strakke tuin. 

Bepaal je stijl

Als je de tuin hebt opgemeten kun je gaan nadenken over het design van je tuin. Wil je een landelijke tuin aanleggen of houd je van een Japanse tuin? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zodra je je stijl hebt gevonden, kun je de inrichting erop afstemmen. Denk hierbij aan plantsoorten, maar ook aan het materiaal van je tuinmeubelen.

50+ jaar ervaring

Tuingereedschap van hoge kwaliteit

Vóór 16u besteld, morgen in huis!

Vergelijk producten

Elk materiaal heeft zijn eigen kenmerken die bij een bepaalde stijl passen. Een van de meest gekozen materialen is wicker. Wicker past bij meerdere stijlen en is onderhoudsvriendelijk. Onderhoudsvrij bestaat niet. Elke tuin zal enige mate van onderhoud nodig hebben, al is het even afspuiten. Vergelijk dus goed de producten die je op het oog hebt. Wanneer je niet veel tijd hebt, wil je niet constant met tuinonderhoud bezig zijn.

Houd het opgeruimd

Misschien niet het eerste wat in je opkomt als je tuininspiratie wilt opdoen; opbergen. Als je je tuingereedschap in het zicht hebt staan, lijkt je tuin direct een stuk rommeliger. Keter biedt duurzame en praktische tuinbergingen die weinig onderhoud nodig hebben en je gereedschap tegen het herfstweer beschermen. Je kunt de tuinbergers ook gebruiken om de kussen van je tuinmeubels in op te bergen. 

De beste opbergers

 1. Keter Manor 43 Tuinhuis - 103 x 129 x 196
  Onze prijs
  Adviesprijs 379,99 299,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Keter Brushwood Opbergbox - 455L
  Onze prijs
  Adviesprijs 189,95 175,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 3. Kussenbox Grijs - 337 liter
  Onze prijs
  45,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 4. Keter Denali Opbergbox - 757L
  Onze prijs
  Adviesprijs 299,95 279,00
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 5. Opbergbank "Salzburg" - 280 liter
  Onze prijs
  119,00
   Prijs met klantenkaart 109,00
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst

Seizoenstips

Naast deze algemene tuin tips, is het belangrijk specifieke tips per seizoen toe te passen. In het voorjaar wil je namelijk je tuin klaarmaken voor de zomer, terwijl je in de winter meer binnenshuis te vinden bent. Gelukkig vind je hier altijd de tips die je zoekt

Het voorjaar

De winter is achter de rug en de bloemetjes gaan bloeien. Begint het bij jou ook zo te kriebelen om je tuin in orde te maken? Om je tuin voorjaarsklaar te maken hebben we wat handige tips en producten voor je op een rijtje gezet. Je vindt alle tips hier. 

De zomer

De zomer is in volle gang, het zonnetje straalt. Je tuin is schoongemaakt, de plantjes zijn gesnoeid en het gras is gemaaid. Ben je op zoek naar wat leuke zomerproducten om je tuin aan te kleden of wil je de verkoeling opzoeken? Bekijk snel hoe jij je tuin zomerproof maakt.

50+ jaar ervaring

Tuingereedschap van hoge kwaliteit

Vóór 16u besteld, morgen in huis!

Het najaar

De zomer loopt ten einde, de temperaturen dalen. Voordat de bladeren van de boom gaan vallen is het tijd om in actie te komen. Om je tuin zo goed mogelijk te verzorgen en op te ruimen, raad ik je aan deze eerst voor de herfst klaar te maken. Een bladblazer en een tuinafvalzak zijn in de meeste grote tuinen onmisbaar. Met mijn 10 tips om je tuin herfstklaar te maken kun jij direct aan de slag. 

De winter

Is je tuin eenmaal opgeruimd, bekijk dan alvast mijn winterchecklist. Hiermee kun je alvast de puntjes op de i zetten en ervoor zorgen dat je tuin de strenge winter overleeft. Ga voor jezelf na of je planten wel tegen de vrieskou kunnen en controleer of je alle benodigdheden hebt om je vijver van zuurstof te voorzien wanneer het vriest. Voorbereidend werk scheelt tijd en moeite wanneer de winter aanbreekt

Advies over je tuingereedschap

Ben jij van mening dat je alleen in de zomer van je tuin kan genieten? Dan mis je zoveel gezelligheid! . Als je een leuke tuin hebt, gebruik hem dan ook Heb je nog wat advies nodig over je tuingereedschappen? Bekijk dan eens onze adviespagina.