Ventilators

Wanneer het buiten warm is, wil je jouw huis natuurlijk lekker koel houden. Een ventilator blaast een verfrissende bries door de kamer waardoor het op warme dagen een stuk comfortabeler voelt. Geniet altijd van een aangename temperatuur in huis met één van onze ventilatoren. Ben je op zoek naar een apparaat dat de temperatuur in huis daadwerkelijk verlaagt? Ga dan voor een airco.
Lees meer
Filteren
Filteren

2 producten

 1. Eurom XVT-16S Staande Ventilator
  Onze prijs
  Adviesprijs 59,50 54,50
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Eurom XVT-16 Tafelventilator
  Onze prijs
  34,95
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst

2 producten

Ventilator kopen

Ventilators bieden een aangename verfrissing op de warme zomerdagen. Zeker wanneer je snel een kamer of andere kleine ruimte wilt verkoelen biedt een ventilator soelaas. Een ventilator brengt de temperatuur in een ruimte echter niet omlaag, maar zorgt enkel voor een verkoelende bries. Hiermee zorgt een ventilator voor een directe verkoeling in de omgeving.

Soorten ventilatoren

Ventilators zijn er in vele soorten en maten te verkrijgen met elk zijn voor- en nadelen. De kleinste type ventilators zijn de tafelventilators. Tafelventilators blazen net voldoende lucht uit voor het bureau, waardoor je een heerlijke verkoeling voelt op je lichaam.

Statiefventilators zijn een maat groter dan de tafelventilator met als grootste verschil dat ze op een poot staan. Een statiefventilator zet je in de hoek van de kamer en is met name geschikt voor de studeerkamer.

Torenventilators bevatten een ronde poot en lopen recht naar boven toe. Dit type ventilator heeft de vorm van een radiator. 

Tot slot zijn er de vloerventilator, die krachtiger zijn dan de tafelventilators en daarmee geschikter voor grotere ruimtes. Vloerventilators komen daarmee snel in aanmerking voor een grote slaapkamer of woonkamer.

Een kachel voor verkoeling

Zoals een ventilator voor verkoeling zorgt, zorgt een kachel voor verwarming. Er zijn echter kachels op de markt die tevens een verkoelende stand hebben, waardoor je deze het gehele jaar kunt gebruiken. Omdat ventilator- en keramische kachels een ventilator bevatten, beschikken dit type kachels vaak over een verkoelende stand. Bij het aanzetten van de kachel, blijft het element uitgeschakeld waardoor deze enkel koele lucht uitblaast. Bekijk hier de kachels met koudeluchtstand.

Goedkope ventilator

In vergelijking met een airco is een ventilator goedkoop in aanschaf en daarbij ook een stuk energiezuiniger, wat je merkt in je beurs. Bovendien maakt een ventilator in het algemeen veel minder lawaai dan een airco. Een ventilator is dus ideaal te gebruiken op een studeer- of slaapkamer of een andere plek waar je snel een verfrissend briesje nodig hebt. Ben je toch op zoek naar een apparaat die de lucht in de ruimte permanent verkoeld? Neem dan een kijkje bij onze airco's.

Alternatieven

Een upgrade voor een ventilator is een aircooler. Net als een ventilator geeft een aircooler een verfrissend effect, maar koelt de omgeving dankzij koud water. Een aircooler maakt gebruik van een reservoir die met koud water gevuld wordt. De luchtkoeler verdampt het water in koele lucht, waarna het de ruimte ingeblazen wordt. Wel dient het reservoir regelmatig bijgevuld te worden met water. Het grote voordeel is dat een aircooler geen gebruik van een afvoerslang, wat bij een mobiele airco het geval is.

Een mobiele airco verkoelt de omgeving daarentegen effectief. Een airco onttrekt warme lucht uit de omgeving en stuurt deze via de afvoerslang naar buiten toe. Daarbij ontvochtigt een airco de ruimte, waardoor het benauwde gevoel in de kamer verdwijnt.

Wat de aanschafprijs betreft, blijft een ventilator het meest aantrekkelijk. Een mobiele airco kost namelijk al snel meer dan 200 euro, waar je bij een ventilator al klaar bent voor 20 euro.

Geluid van een ventilator

Ventilators produceren in de hoogste stand een geluidsvolume tussen de 50 en 65 decibel. Voor wanneer je rustig wilt leren zijn ventilators daarom minder geschikt, tenzij je niet veel verkoeling nodig hebt. Voor normale computerwerkzaamheden, gamen of ander tijdverdrijf achter je bureau, is een ventilator een prima keuze voor een verkoelende bries.

Ventilator kopen bij Heuts

Bij Heuts vind je een ruim aanbod ventilators tegen een scherpe prijs. Daarbij betaal je voor bestellingen vanaf 50 euro geen bezorgkosten als Nederlandse klant. Ook vind je genoeg ventilators in één van onze winkels. Heb je een vraag over een ventilator of wil je meer te weten komen over Heuts. Neem contact op met onze klantenservice voor een snel en deskundig advies.