Infrarood kachel

Infrarood kachel

Infrarood kachels verwarmen de ruimte door personen en objecten in die ruimte op te warmen middels straling. De opgewarmde objecten geven op haar beurt warmte af aan de omgeving, waardoor de hele ruimte snel en efficiënt opgewarmd wordt. Infrarood kachels bieden daarom een efficiënte manier van verwarmen.

Lees meer
Filteren
Filteren

13-16 van 16

Pagina
  1. Eurom Sani 600 WiFi Badkamer Infraroodpaneel - wit
    Onze prijs
    Adviesprijs 309,00 249,00
    Jouw korting
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
  2. Eurom Sani 800 WiFi Badkamer Infraroodpaneel - wit
    Onze prijs
    Adviesprijs 339,00 259,00
    Jouw korting
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
  3. Eurom Mon Soleil 601 WiFi Infraroodpaneel
    Onze prijs
    Adviesprijs 319,00 239,00
    Jouw korting
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
  4. Eurom Mon Soleil DSP 400 WiFi Infrarood Paneel
    Onze prijs
    Adviesprijs 279,00 249,00
    Jouw korting
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst

13-16 van 16

Pagina

Infrarood kachel kopen

Infrarood kachels worden vaak gebruik in badkamers en slaapkamers, omdat dergelijke kachels zorgen voor een snelle opwarming van de ruimte. Vanwege de kleine ruimtes waar deze kachels vaak in gebruikt worden, beschikken infrarood kachels meestal niet over een hoog vermogen.

Infrarood verwarming

Infrarood verwarming heeft de laatste jaren aan populariteit gewonnen omdat het als permanente verwarming gebruikt kan worden. Doordat de kosten van gas steeds hoger oplopen, biedt elektrische verwarming een zowel energiezuinig als budgetvriendelijk alternatief. 

Daarbij kan infrarood verwarming als alternatief voor de CV-ketel gebruikt worden omdat dit type verwarming gebruik maakt van stralingswarmte. Stralingswarmte zorgt er namelijk voor dat personen en objecten (direct) opgewarmd worden waardoor de warmte direct voelbaar is. Bijkomende voordelen zijn dat de lucht niet uitdroogt en er geen stof circuleert in het huis.

Infrarood panelen

Een infrarood paneel biedt een duurzame manier van verwarmen en kan als permanente verwarming gebruikt worden. Afhankelijk van de grootte van de ruimtes kunnen er meerdere panelen nodig zijn om deze te verwarmen. Per m³ is er minimaal 26 Watt vermogen nodig om de ruimte effectief te verwarmen met een infrarood paneel.

Voordelen infrarood kachels

Infrarood kachels zijn net als ventilatorkachels en keramische kachels elektrische kachels. Het grote verschil is echter dat infrarood kachels gebruik maken van (ongevaarlijke) stralingswarmte. Het is ongevaarlijk omdat het type straling dat deze kachels gebruikt niet door de huid heen dringt, zoals bij UV-straling bijvoorbeeld het geval is.

Stralingswarmte zorgt er daarnaast voor dat de objecten in de ruimte verwarmd worden, die op haar beurt warmte afgeven aan de omgeving. Het grote voordeel hiervan is, in tegenstelling tot convectiewarmte, dat er geen lucht door de ruimte wordt gecirculeerd waardoor stof(resten) niet door de lucht gaan zweven. Handig voor mensen met huisstofmijt of andere allergieën.

Een ander voordeel van stralingswarmte is dat geen condensvorming in de ruimte kan ontstaan. Omdat de objecten direct opgewarmd worden, en niet de ruimte zelf, komt warme lucht niet direct in aanraking met koude lucht in de omgeving waardoor condens niet in de muren of kozijnen kan gaan zitten.

Zuinige elektrische kachels

Je huis verwarmen op infrarood is de zuinigste manier van elektrische verwarmen omdat het objecten en personen direct verwarmd. Hierdoor gaat ook geen overtollige warmte de ruimte in. Benieuwd naar nog meer manieren van zuinig elektrisch verwarmen? Bekijk onze adviespagina over zuinig elektrisch verwarmen.

Alternatieven

Heuts biedt naast infrarood kachels een groot assortiment elektrische kachels aan, zoals convector kachels, keramische kachels en ventilatorkachels. Twijfel je over welke kachel jij wilt aanschaffen? Bezoek een van onze 15 filialen of neem contact op met onze deskundige klantenservice.