• Wegens drukte bij onze transporteurs kan jouw bestelling vertraging oplopen.  Lees meer >

Wanneer moet de zwembadpomp aan?


Stefan
Zwembad specialist

In het kort

Het is van belang dat de zwembadpomp dagelijks aanstaat, met name in de zomer. De pomp hoeft niet 24 uur achter elkaar te draaien. Zet de Intex zwembadpomp bijvoorbeeld 3 uur voordat je gaat zwemmen aan zodat je tijdens het zwemmen kunt genieten van schoon zwemwater. Met 3 uur heb je eigenlijk al voldaan aan het minimum aantal uur per dag. Dit is namelijk de tijd die de pomp gemiddeld nodig heeft om de volledige inhoud van jouw Intex zwembad te filteren. 

Bij voorkeur zet je de Intex zwembadpomp minimaal 3 uur per dag aan. Wij adviseren om de pomp niet langer dan 10 uur per dag te laten draaien, omdat je anders de levensduur van de pomp kunt verkorten. Stel dat je in de ochtend en middag wil zwemmen, kun je de zwembadpomp het beste tussen de zwempartijen door aanzetten. Gebruik je het zwembad een dag niet? Zet de pomp tijdens de warmste uren van de dag aan in verband met mogelijke algengroei. Kom meer te weten over het aantal draaiuren van jouw zwembadpomp

Heb je last van groen, troebel of zelfs bruin zwembadwater? In dat geval zijn de waterwaardes niet in balans. Mocht dit gebeuren, lees je op de pagina Zwembadwater herstellen wat je kunt doen in welke situatie.


Mogelijk ook interessant