Waar moet je op letten bij de aankoop van een loungeset?


Patrick
Specialist Tuinmeubelen

Je wilt een loungeset kopen, maar waar moet je dan op letten? Met een loungeset kom je helemaal tot rust in je achtertuin. Wil je graag onderuit op een bankje liggen of eet je liever in een gezellige sfeer aan een mooie tafel? Heerlijk loungen begint met de juiste keuze van een loungeset. We geven je wat handige tips.

Tip 1: Kies de juiste loungeset die in jouw tuin past.

Je hebt vast al voor ogen waar je de loungeset wilt zetten. Meet die ruimte goed op en breng voor jezelf in kaart welke onderdelen niet aan je set mogen ontbreken. Misschien geef je de voorkeur aan een L-vorm of wil je juist een chaise lounge? Of, kies je liever voor losse onderdelen die je kunt verplaatsen en makkelijk in elkaar kunt schuiven. De hoogte van de loungeset is ook een belangrijke afmeting van de loungeset. Lees meer daarover bij tip 2.

Tot slot is de kwaliteit van je loungeset ook een belangrijke factor. In ons assortiment vind je veel loungesets van verschillende materialen. Zo kun je voor een loungeset van aluminium kiezen voor een moderne look met weinig onderhoud of juist voor een loungeset van wicker voor een natuurlijkere look. Wat je ook kiest, onze loungesets zijn altijd van uitstekende kwaliteit.

Tip 2: De juiste hoogte

Zoals al eerder genoemd is de hoogte van je loungeset een belangrijke afmeting. Denk van tevoren goed erover na of je je loungeset gaat gebruiken om enkel te relaxen of dat je ook graag een hapje eet met vrienden aan dezelfde tafel. In dat geval is een hoge loungeset een goede keuze. Hoe kun je loungen en dineren perfect combineren? Met een dining loungeset! Deze tuinsets zijn zodanig ontworpen dat ze uiterst comfortabel zijn, maar ook hoog genoeg zijn om fijn aan te kunnen schuiven voor een lekkere bbq maaltijd.