Winter BBQ

Ook in de winter hoef je je barbecue echt niet op te bergen. Wist je al dat een winterbbq trendy is? Je kunt je grill namelijk makkelijk gebruiken om een leuke kerstbarbecue te organiseren. Onze kookexpert Kevin laat je zien hoe jij de perfecte winterbarbecue organiseert.

najaarsbarbecuenajaarsbarbecue

Ruime keuze barbecues

Vandaag voor 16.00 uur besteld, morgen in huis*

Gratis verzending vanaf €50,-

Tip 1: Zorg voor warmte

In de zomer zijn we allemaal graag in de tuin te vinden, maar een winters landschap is juist gezelliger! De winterlucht en het gezellige vuurtje op je terras dragen hier zeker aan bij. Het is wel belangrijk je gasten te informeren dat je een barbecue buiten hebt georganiseerd zodat ze zich op de lagere temperaturen kunnen kleden. Zorg voor extra warmte met terrasverwarming!

NajaarsbarbecueNajaarsbarbecue
najaarsbarbecue verlichtingnajaarsbarbecue verlichting

Tip 2: Sfeerverlichting en muziek

Met verlichting bepaal je de sfeer. Hang wat leuke lampjes op of kies voor led lampjes langs je gazon. Wil jij een kerstbarbecue organiseren? Zet dan wat leuke kerstmuziek op en vervang de lampjes door kerstdecoratie. Gezelligheid ten top!

Tip 3: De juiste plek voor je barbecue

Een barbecue mag natuurlijk niet ontbreken, maar plaats deze ook op de juiste plek! Je barbecue moet 70 graden celsius zijn om goed te kunnen grillen. Deze temperatuur haal je in de winter moeilijker dan in de zomer. Plaats je barbecue daarom uit de wind of zo nodig onder een afdak, maar nooit in een afgesloten ruimte.

najaarsbarbecuenajaarsbarbecue
regen partytentregen partytent

Tip 4: Slecht weer?

Je kunt gewoon lekker buiten blijven zitten als je een handige partytent boven je hoofd hebt. Wil je toch liever je winterbarbecue naar binnen verplaatsen, zorg dan dat je een gourmetstel in huis hebt en laat je barbecue gewoon buiten staan.

Tip 5: Kies de juiste vleessoorten

Je kunt gewoon lekker buiten blijven zitten als je een handige partytent boven je hoofd hebt. Wil je toch liever je winterbarbecue naar binnen verplaatsen, zorg dan dat je een gourmetstel in huis hebt en laat je barbecue gewoon buiten staan.

regen partytentregen partytent
Winterse aperitiefjes

Denk je aan een winters aperitief, dan roepen we allemaal soep! Lekker! Maar, ook je stokbrood kun je in een winters jasje steken. Snijd het stokbrood en doe er wat kruidenboter met champignon op. Makkelijk en lekker! Naast je BBQ kun je ook gefrituurde hapjes serveren. Dat vinden ook de kindjes leuk en lekker. Voor de ouders niet het glaasje glühwein vergeten!





Beste BBQ vlees

Bij BBQ denk je direct aan veel vlees, zomerse salades en stokbrood. Maar, het kan ook anders! Voor een winterbarbecue raad ik je aan om eens wildvlees te braden. Wild past bij het seizoen en kun je naar wens kruiden en zelfs met rode wijn injecteren. Hou je niet van wild? Steak en worstjes zijn ook prima! Combineer al dit heerlijke vlees met wintergroenten zoals wortels, bloemkool en boontjes en je barbecue is winterproof! Als toetje raad ik je aan ook een winterspecial te nemen zoals marshmallows boven de vuurkorf, warm gebak, apfelstrudel of een lekkere warme wafel. Ga je wafels bakken? Denk dan wel aan een goed wafelijzer!

kaasfonduekaasfondue

Recept Kaasfondue van de BBQ

smoressmores

Recept s'mores

Zin in kaasfondue? Ook dat maak je met je BBQ! Dit recept is geschikt voor 4 personen.
Wat heb je nodig?

Camembert in houten doosje
1 klein stokbrood
Komkommer
1 rode paprika
Handje verse bladpeterselie
1 eetlepel olijfolie
Versgemalen zwarte peper
Grof zeezout
BBQ met deksel

Zo maak je het

Steek de BBQ aan en zorg voor een temperatuur van ongeveer 200 graden en indirecte hitte.
Snijd de komkommer over de lengte doormidden en ontdoe deze van de zaadlijsten.
Snijd de komkommer en paprika vervolgens in reepjes.
Zodra de BBQ op temperatuur is, snijd je de bovenkant van de camembert.
Sprenkel hier olijfolie, peper en zout op.
Zet de kaas met het doosje op het BBQ rooster en sluit het deksel.
Laat de kaas nu 10 minuten smelten.
Hak de peterselie fijn en strooi deze over de kaas.
Serveer met de komkommer, paprika en het stokbrood en dippen maar!

Ken je ze al? De lekkere S'mores? Je smelt een marshmallow en chocolade tussen twee biscuits.
Wat heb je nodig?
200 gr chocola (puur)
150 gr marshmallows
200 gr biscuitjes

Zo maak je het
Verhit de barbecue tot een temperatuur van 240 graden Celsius.
Hak de chocola in kleine stukjes en verdeel dit over de bodem van de gietijzeren pan.
Leg de marshmallows bovenop de chocola.
Zet de pan op de barbecue boven indirecte hitte.
Bak de S'mores dip totdat de marshmallows goudbruin zijn en de chocola gesmolten is.
Serveer de S'mores dip warm en dip de biscuitjes erin. Smullen maar!