Loungebank tuin

Een tuin loungebank is een prima alternatief voor een loungeset indien er weinig ruimte is in je tuin of balkon. Lounge tuinbanken zijn daarbij in verschillende kleuren en materialen te verkrijgen, waardoor je altijd een geschikte bank voor jouw tuin of balkon vindt. Kenmerkend voor een loungebank zijn de comfortabele kussens die standaard meegeleverd worden bij Heuts. Zo kun jij elke zomer heerlijk genieten.

Lees meer
Filteren
Filteren

4 producten

 1. Allibert California loungebank grafiet - 3-persoons
  Onze prijs
  Adviesprijs 334,99 319,95
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 2. Allibert California loungebank grafiet - 2-persoons
  Onze prijs
  254,95
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 3. Allibert California loungebank cappuccino - 3-persoons
  Onze prijs
  Adviesprijs 334,99 319,95
  Jouw korting
  Vandaag verzonden
  Voeg toe aan verlanglijst
 4. 50 jaar ervaring

  14 dagen herroepingsrecht

4 producten

Loungebank voordelen

Loungebanken voor buiten vormen een interessant alternatief voor een loungeset omdat ze weinig ruimte in beslag nemen. Daarbij ben je flexibeler in het creëren van een mooie loungehoek in de tuin omdat je accessoires als een buitentafel of extra tuinstoelen naar eigen smaak erbij kunt kopen. Ook kan een loungebank binnen gebruikt worden zoals in de veranda of serre waardoor je er het hele jaar plezier van hebt. 

Loungebank tuin onderhoud

Loungebanken voor buiten verschillen met die van binnen door het materiaalgebruik. Loungebanken voor buitengebruik zijn gemaakt van weerbestendige materialen. Bij Heuts vind je onder andere banken die gemaakt zijn van wicker en aluminium. Naast de weerbestendigheid, zijn wicker en aluminium licht van gewicht en eenvoudig te onderhouden. Een vochtige doek of spons zijn vaak voldoende om de bank schoon te krijgen/houden.

Alternatieven voor een buiten loungebank

Mensen twijfelen vaak bij de inrichting van een loungehoek over een losse loungebank of een complete loungeset. Bij een loungeset zitten meerdere tuinmeubelen in één set bij elkaar gebundeld, zoals een bank, stoelen en een tafel. Hierbij zijn er loungesets in verschillende uitvoeringen te verkrijgen.

Een minder luxe alternatief zijn tuinsets. Tuinsets zijn simplistischer van aard en bevatten minder luxe of helemaal geen kussens. Tuinsets zijn daarbij wel ideaal voor op een balkon of in een kleine tuin. 

Loungebank bescherming

Tuin loungebanken kunnen het best beschermd worden met een beschermhoes tegen regen en UV-straling. Tijdens de wintermaanden is het echter beter om de loungebank binnen op te bergen zodat het materiaal niet aangetast wordt. Wanneer een tuinmeubel te lang onder een hoes blijft staan, zoals tijdens de wintermaanden, krijgt het materiaal vochtplekken die niet meer verwijderbaar zijn. Een hoes is daarom alleen geschikt voor tijdelijke situaties zoals vakanties of weekendjes weg. De kussens van een bank kunnen het best beschermd worden in een kussenbox, waar ze droog en veilig opgeborgen kunnen worden.