Hoe werkt een filterpomp?


Stefan
Zwembad specialist

In het kort

Een filterpomp houdt het zwemwater mooi schoon en helder, zodat jij de hele zomer lang kunt genieten van fris water om in te zwemmen. Zonder gebruik van een filterpomp wordt het water al snel troebel. Vuil hoopt zich op, het aantal bacteriën stijgt en algen hebben vrije baan om te groeien. Denk maar aan een vissenkom. Hetzelfde kan gebeuren in jouw zwembad.


Het water in de vissenkom verversen is zo gebeurd, maar om de zoveel dagen het zwemwater volledig vernieuwen daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Voorkom eenvoudig vuil zwemwater met behulp van een filterpomp in combinatie met chloor.

De pomp zuigt het water aan en filtert vrijwel al het vuil eruit. Dit kan bijvoorbeeld zand, gras of haren zijn. De papieren filtercartridge in de pomp vangt het vuil op waarna schoon water terug het zwembad in wordt gepompt. Dankzij de continue circulatie krijgen bacteriën en algen geen kans meer om te groeien.

 

De filterpomp werkt goed samen met chloor. Terwijl de pomp het vuil afvoert, doodt chloor aanwezige bacteriën in het water. Zo blijft het zwemwater hygiënisch. Een alternatief voor chloor, is het gebruik van zwembadzout in een zoutwatersysteem. Hiermee bestrijdt je bacteriën en algen op een 100% natuurlijke wijze. Belangrijk! Vergeet niet de filtercartridge iedere 2 weken te vervangen zodat de pomp optimaal kan blijven functioneren. Het is juist de combinatie chloor-filterpomp of zout-filterpomp die zo krachtig is.

Heb je nog geen idee welke Intex filterpomp jij nodig hebt? Dit hangt af van het formaat van jouw zwembad en de accessoires die je daarnaast wil aansluiten. Wij helpen je graag bij het nemen van de juiste keuze. Bekijk in het overzicht welke zwembadpomp geschikt is voor jouw zwembad.


Mogelijk ook interessant