Maak je tuin herfstklaar

De herfst staat bekend als een seizoen met koude temperaturen, vallende bladeren en veel oranje-rode tinten. In deze fascinerende periode is het zeker de moeite waard om jouw tuin goed onder handen te nemen. Benieuwd hoe jij jouw tuin kunt omtoveren in een ware herfsttuin? Met mijn 10 tips maak je jouw tuin herfstklaar. Lees ook hoe je in de herfst prima gebruik kunt maken van je tuin. Denk bijvoorbeeld aan een leuk feestje als afsluiting van de zomer of een heerlijke barbecue.

Tuintips herfstTuintips herfst

50+ jaar ervaring

Tuingereedschap van hoge kwaliteit

Tips & tricks

De 10 tips van Patrick

Tijd om in actie te komen! Om je op weg te helpen, heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Iets wat echt niet kan missen bij het herfstklaar maken van jouw tuin is een bladblazer en een tuinafvalzak. Met deze onmisbare tuin artikelen en mijn top 10 tips heb jij binnen no-time een prachtige herfsttuin.

Tip 1: Houd je gazon vrij van bladeren. 
Gras heeft zonlicht nodig om de mooie natuurlijke groene kleur te behouden. Zorg ervoor dat je gazon veel zonlicht kan opvangen door af en toe de bladeren ervan af te harken.

Tip 2: Open plekken in het gazon dichtzaaien. 
Heb je last van open plekken in het gazon? Zaai de open plekken dicht met graszaden zodat het gazon dichtbegroeid is.

Tip 3: Gras maaien
Gras groeit niet bij een temperatuur die lager is dan 8°C, dus tot half oktober kan het gras nog prima gemaaid worden. Let op: Om te voorkomen dat het gras gaat rotten en schimmelen moet je het overtollige gras weghalen.

Tip 4: Een goede snoeibeurt
Voordat de temperaturen dalen kun je het beste nog een keer met de snoeischaar door de tuin lopen. Veel planten dienen direct na de bloeiperiode gesnoeid te worden. Zorg ervoor dat je altijd met scherp snoeimateriaal te werk gaat en dat je na oktober niet meer snoeit!

Tip 5: Onkruid wieden
In de herfst groeit onkruid als kool, dit wil je liever niet in je tuin hebben. Verwijder dus regelmatig het onkruid uit je tuin.

Tip 6: Bladeren verzamelen
Blaas alle bladeren op een hoop in de tuin met behulp van een bladblazer. Een tuinafvalzak kan hierbij ook goed van pas komen, of gooi de bladeren daarna meteen in de gft bak.

Tip 7: Zet plantjes in de tuin
Ook in de herfst zijn er genoeg planten die het goed doen. Denk aan chrysanten, herfstanemonen of geraniums. Zet deze planten in de tuin, zo creëer je een echte herfsttuin.

Tip 8: Verzorg de vijver
Haal de bladeren die in de vijver zijn gevallen direct uit de vijver. Bladeren kunnen gaan rotten wanneer ze te lang blijven liggen, dit is natuurlijk niet goed voor de gezondheid van de vissen.

Tip 9: Spuit je terras af
Zorg dat je het terras grondig reinigt met bijvoorbeeld een hogedrukreiniger. Je terras is dan in ieder geval klaar voor een leuk najaarsfeestje of winterbarbecue.

Tip 10:
Zorg ook voor voldoende tuinverlichting tijdens de donkere dagen

Patricks keuze:

Tuinberging

Je tuin oogt een heel stuk rustiger als je alle overbodige materialen netjes opbergt. Het is wel belangrijk de spullen zodanig op te bergen dat vorst geen kans krijgt. Je kunt kiezen voor een opbergbox voor kussens of een groot tuinhuisje. Wat heb jij nog op te bergen?

tuinopbergertuinopberger

Grote schoonmaak

Het terras afspuiten is een onderdeel van het schoonmaken van de tuin. Vergeet dit zeker niet! Wanneer je het terras niet regelmatig afspuit kan er aanslag op de tegels komen. Ook vergroten bladeren en aanslag het slip gevaar in de winter. Een hogedrukreiniger is dus een onmisbaar en handig hulpmiddel.

Geniet van je tuin

Wil jij extra lang van je herfsttuin genieten? Zoals je vast wel wist zijn winterbarbecues trending! We raden je dan ook aan tijdens de koele avonden gebruik te maken van terrasverwarming. Terrasverwarming komt in verschillende soorten en maten, maar mijn absolute favoriet is toch wel de vuurkorf. Een vuurkorf verwarmt, maar ziet er ook nog eens super gezellig uit!

tuinopbergertuinopberger

Speel in op het weer

Zit je heerlijk op het terras, begint het te regenen. Wanneer je geen overkapping hebt kun je ervoor kiezen een partytent achter de hand te hebben. De partytent kun je altijd als afdak gebruiken, maar ook als extra ruimte wanneer je een feestje hebt. Even verwarmen met een terrasheater, wat statafels plaatsen en je feestje kan beginnen.

Herfstbarbecue

De bbq hoef je ook nog niet op te bergen want herfstbarbecues zijn steeds populairder. Wist je al dat er speciale tips en tricks zijn om je najaarsbarbecue tot een succes te maken? Bekijk alle tips van onze kookexpert Kevin.

Meer tips?

Wil je meer tips en tricks over onze producten? Heb je je bijvoorbeeld altijd al afgevraagd hoe je een snoeischaar moet onderhouden of wil je wat meer informatie over tuinmeubels? Neem eens een kijkje op onze adviespagina's.

Geniet van jouw herfsttuin met:

Uitgebreid assortiment voor jouw tuin

Uitstekende service