• Vanwege een storing bij DPD kan de levering van je pakket vertraging oplopen. Onze excuses voor het ongemak. Lees hier voor meer informatie.

Auto checklist back to school

Auto gereed voor het nieuwe schooljaar?

Om ervoor te zorgen dat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens de autoritten tussen huis, werk en de school van je kind(eren) is het van belang om te zorgen dat de auto tip top in orde is. Wij adviseren dan ook om de auto in de weken naar aanloop van de schoolperiode te controleren, zodat je nog tijd genoeg hebt om de auto te (laten) repareren, voor het nieuwe schooljaar begint.

Motorolie peilen
Motorolie peilen is zeer belangrijk, niet alleen op het moment voor vertrek. Wij adviseren daarom deze regelmatig te controleren. Olie dient als smeermiddel, koelmiddel en reinigingsmiddel voor jouw motor. Let goed op de verversingstermijn van zowel de olie als de filter.
Koelvloeistof controleren
Het controleren van koelvloeistof dient eens in de maand te worden gedaan. Let op: controleer de koelvloeistof nooit wanneer de auto nog warm is en niet op een vlakke ondergrond staat. Het verschilt per type koelvloeistof of deze vervangen dient te worden.
Bandenspanning check
Maandelijks de bandenspanning controleren is zeker niet overbodig, gezien er continu een minimale hoeveelheid lucht uit de banden ontsnapt. Zorg ervoor dat de bandenspanning van jouw banden in optimale conditie wordt gehouden. Een te lage bandenspanning komt de wegligging van jouw auto en het brandstofverbruik niet ten goede, ook neemt de band meer hitte op, waardoor een klapband eerder voor kan komen. Een te hoge bandenspanning kan leiden tot eerder versleten banden en een slechter contact met de weg.