Wat is de beste elektrische kachel?


Lieke
Interieur specialist

In het kort

Een goede elektrische kachel verwarmt de ruimte snel én milieuvriendelijk. Denk aan een ventilatorkachel of keramische kachel. Deze elektrische kachels zijn eenvoudig te verplaatsen, nog eenvoudiger te installeren en zeer geschikt als extra warmtebron. Handig voor zowel binnens- als buitenshuis. De beste elektrische kachels vind je op deze pagina. Lees alles wat je moet weten over ieder type elektrische bijverwarming.  


Wat is een ventilatorkachel? 

Een ventilatorkachel is in feite een ventilator die warme lucht de kamer in blaast. Zo wordt een ruimte heel snel opgewarmd. Je moet alleen tegen een beetje geruis kunnen. De meeste ventilatorkachels zijn licht in gewicht, waardoor je ze makkelijk kunt verplaatsen. Daarnaast beschikken sommige modellen over een koele-lucht-functie wat de ventilatorkachel ook geschikt maakt voor de zomer! 


Wat is een keramische kachel?

Een kachel met keramisch element is nog zuiniger en veiliger dan andere elektrische kachels. Het keramische element wordt namelijk veel minder warm en kan een ruimte toch evenveel verwarmen. De kans dat je je verbrand aan de kachel is gelukkig heel klein. Dit maakt de keramische kachel gelijk kindvriendelijker dan andere kachels. 


Wat is een convectorkachel?

Een convectorkachel warmt de lucht op waardoor deze stijgt. Koude lucht wordt zo naar beneden geduwd en vervolgens opgewarmd door de kachel. Daarna stijgt de lucht weer. Dit is dezelfde manier waarop de CV je huis verwarmd. Convectorkachels zijn geruisloos, waardoor dit type kachel zeer geschikt is als permanente verwarming. Ideaal als je de overstap wilt maken naar elektrisch verwarmen.


Wat is een elektrische radiatorkachel?

Elektrische radiatorkachels verwarmen de ruimte via convectie- én stralingswarmte. De olie in de kachel warmt de lucht op (convectie) en de radiator straalt warmte uit (stralingswarmte). Efficiënte manier van verwarmen! De radiatorkachel maakt het in korte tijd heerlijk warm op je slaapkamer of in de woonkamer.


Wat is een straalkachel?

Een straalkachel lijkt op een infraroodkachel, maar gebruikt net een andere golf infraroodstraling. Deze kachel maakt namelijk gebruik van de korte of midden golf. Je voelt de warmte direct op je huid. Bovendien verwaait infraroodwarmte bijna niet. Dit maakt de straalkachel bij uitstek geschikt voor ruimtes met minder goede isolatie, zoals een schuur, hobbykamer of werkplaats.


Wat is een infraroodkachel?

Infraroodkachels zijn verwarmingspanelen die werken met lange golf infraroodstraling. Deze straling lijkt op de warmte van de zon en warmt alles in de kamer op. Een handige kachel wanneer je specifieke delen van je huis wil opwarmen. Denk aan de zithoek bij de tv, je kantoor of een infraroodpaneel boven de eetkamertafel. 

Vind jouw perfecte kachel

Weet jij ondertussen wat de beste elektrische kachel voor jou is? Bekijk dan ons uitgebreid assortiment elektrische bijverwarming. Heb jij toch wat meer hulp nodig bij het uitkiezen van de beste elektrische kachel? Neem dan gerust contact met onze klantenservice of kom gezellig langs in een van onze vestingen