Schaduwdoeken

Schaduwdoeken

Een schaduwdoek is een moderne manier om eenvoudig een schaduwplek in je tuin te creëren. Een groot voordeel van een schaduwdoek, ofwel zonnedoek, is dat er geen parasolvoet in de weg staat. Schaduwdoeken zijn eenvoudig te bevestigen en zijn goed bestand tegen verschillende weersomstandigheden. We hebben verschillende uitvoeringen van schaduwdoeken: rechthoek, vierkant, driehoek en ze zijn in verschillende kleuren en afmetingen verkrijgbaar.

Lees meer
Filteren
Geen producten gevonden, neem contact op met onze klantenservice voor alternatieven.

Schaduwdoek kopen

Schaduwdoeken zijn een steeds populairder alternatief voor parasols en tuinpaviljoenen geworden. Ze zijn namelijk eenvoudig te bevestigen middels de meegeleverde scheerlijnensets en je hebt geen gedoe meer met het plaatsen van de poten van een tuinpaviljoen of parasol. Ook zijn de schaduwdoeken eenvoudig te verplaatsen omdat ze snel losgemaakt en opnieuw opgehangen kunnen worden.

Goedkoop schaduwdoek

Een effectief schaduwdoek hoeft niet duur te zijn. Sterker nog, bij Heuts bewijzen we dat goedkope schaduwdoeken je een hele goede bescherming tegen de zon kunnen bieden. Het polyester materiaal is namelijk voorzien van een coating dat extra bescherming biedt tegen de UV-straling van de zon. Daarbij betaal je bij Heuts voor bestellingen (uit Nederland) vanaf 50 euro geen verzendkosten en heb je de keuze om het schaduwdoek gratis af te halen in één van onze filialen.

Schaduwdoek onderhoud

De doeken zijn gemaakt van polyester dat UV-bescherming biedt en daarnaast tegen een regenbuitje kan. Tip: Hang je zonnedoek schuin op zodat het water er makkelijk vanaf kan lopen

Wel adviseren we u om het zonnedoek in het laagseizoen veilig op te bergen binnen zodat deze niet beschadigd raakt. Ook wanneer zware weersomstandigheden voorspeld zijn, is het aan te raden om deze binnen te leggen. Het zonnedoek is schoon te maken met lauw water.

Schaduwdoek formaten

Schaduwdoeken zijn in steeds meer verschillende formaten verkrijgbaar, zoals in een vierkante, rechthoekige of driehoekige vorm. Daarbij zijn de schaduwdoeken in verschillende kleuren te krijgen zoals beige, wit, grijs en in zandkleur en zijn ze in de afmetingen 2x3 tot 5x5 verkrijgbaar. Let bij aanschaf van een schaduwdoek erop welk deel van je tuin of terras wilt afdekken en hoe groot dit stuk is.

Aan de hand van deze informatie bepaal je welk formaat schaduwdoek het best bij jou past.

Alternatief voor een zonnedoek

Ondanks dat zonnedoeken bijzonder flexibel zijn en je ze snel ergens anders kunt ophangen, zijn ze minder geschikt als zonwering met een grote open ruimte. Hier is het namelijk lastig om de punten van het zonnedoek te bevestigen aan een paal of schutting. Voor een dergelijk geval zijn parasols en tuinpaviljoenen geschikt. Dit type zonweringen zijn meer permanent van aard en bieden net als zonnedoeken prima bescherming tegen de zon. 

Advies nodig?

Wil je het schaduwdoek liever kopen in een filiaal of wil je eerst advies krijgen voordat je overgaat op aanschaf? Bezoek één van onze filialen in het Zuidoosten van Nederland of neem contact op met onze klantenservice voor een deskundig advies.