• Beoordeeld met 8.6 / 10
  • Binnen 14 dagen retour
  • Gratis verzending vanaf €50,-*

Doe de auto wintercheck!

Ga jij met de auto naar jouw wintersportbestemming? Dan is het belangrijk dat jouw auto helemaal voorbereid is voor de winter, zeker voor jouw eigen veiligheid! Zorg ervoor dat jouw auto tip top in orde is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens de autorit.

Wij adviseren dan ook om de auto in de weken naar aanloop van de wintersportvakantie te checken, zodat je nog tijd genoeg hebt om de auto te (laten) repareren, voor vertrek.

Thuisbezorgd of afhalen in filiaal

Veilig online betalen

Controleer jouw auto voor vertrek op de onderstaande punten:

1. Olie peilen

Motorolie smeert, beschermt, reinigt en koelt de motor van jouw auto. Om slijtage van het motorblok te voorkomen, is het van groot belang dat je de juiste motorolie gebruikt. Een verkeerde motorolie kan zelfs schadelijk zijn voor de motor. Met onze handige keuzehulp ontdek je snel en eenvoudig welke motorolie geschikt is voor jouw auto. Je hoeft alleen je kenteken in te vullen en wij doen de rest.

2. Koelvloeistof controleren

De koelvloeistof die rond circuleert in een verbrandingsmotor zorgt er voor dat de overtollige warmte die ontstaat tijdens het draaien van de motor wordt afgevoerd. Met behulp van de radiateur koelt de koelvloeistof weer af en wordt de vloeistof weer terug de motor ingepompt. Als er te weinig koelvloeistof in het systeem aanwezig is, kan dat duiden op een lek. De motor kan oververhit raken en in het ergste geval kan de koppakking er tussenuit geblazen worden en sta je voor een dure reparatie. Bovendien beschermt de koelvloeistof in de winter het motorblok tegen bevriezing. Zorg dus altijd dat de koelvloeistof gecontroleerd en bijgevuld is.

3. Bandenspanning controleren

De bandenspanning controleren voor vertrek is zeker niet overbodig, gezien er continu een minimale hoeveelheid lucht uit de banden ontsnapt. Zorg ervoor dat de bandenspanning van jouw autobanden in optimale conditie wordt gehouden. Een te lage bandenspanning komt de wegligging van jouw auto en het brandstofverbruik niet ten goede, ook neemt de band meer hitte op, waardoor een klapband eerder voor kan komen. Een te hoge bandenspanning kan leiden tot eerder versleten banden en een slechter contact met de weg.

4. Autoverzekering

Het is niet altijd vanzelfsprekend dat jouw huidige verzekering ook jouw vakantiebestemming dekt. Dit kun je snel en eenvoudig checken op de groene kaart van de auto. Mocht de auto niet verzekerd zijn op de plaats van bestemming, regel dan tijdig dat de verzekering wordt uitgebreid naar jouw vakantiebestemming. Zo kun je een zorgeloze vakantie tegemoet. Vergeet je groene kaart niet mee te nemen op vakantie, deze dient als bewijs dat de auto verzekerd is!

Wil je er helemaal zeker van zijn dat jouw auto tip top in orde is voor jouw vakantie? Je kunt natuurlijk altijd een auto Wintercheck bij MijnGarage laten uitvoeren.

Thuisbezorgd of afhalen in filiaal

Veilig online betalen

MijnGarage Wintercheck

De winter is het seizoen met de meeste pechgevallen. Dat is niet vreemd! Jouw auto heeft het door de weersomstandigheden extra zwaar. Plan daarom via MijnGarage.nl een wintercheck bij een top garage bij jou in de buurt!

Jouw auto winterklaar

Met de wintercheck van Mijngarage.nl wordt jouw auto op 23 punten gecontroleerd. Denk bijvoorbeeld aan het bandenprofiel, de accu, de verlichting, de verwarming en het oliepeil. Maar naast deze essentiële onderdelen wordt de auto op nog veel meer vitale punten gecontroleerd zodat jouw auto de winter goed doorkomt.

Kosten van de auto wintercheck

De prijs zal liggen tussen de €0 en €20. De monteur kan tijdens het uitvoeren van de wintercheck mankementen aan jouw auto ontdekken. Hij zal jou vooraf vragen om toestemming voor reparatie of vervanging van deze onderdelen. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan!