Loopvlak Sneeuwkettingen


Een loopvlak sneeuwketting is geschikt voor auto’s waarbij er niet voldoende ruimte in de wielkast is voor traditionele sneeuwkettingen. Omdat een loopvlakketting van buitenaf gemonteerd wordt neemt de sneeuwketting niet alleen weinig ruimte in beslag, maar is de ketting ook nog eens eenvoudig te monteren. Ga jij voor veiligheid en ultiem gebruiksgemak? Ga dan voor een loopvlaksneeuwketting!

Lees meer
Sneeuwkettingen
Schneeketten
Chaînes à neige
Cadenas de nieve
Filteren

25-36 van 50

Pagina
  1. Weissenfels Trak M92 TA24 Sneeuwketting (2 stuks)
    Onze prijs
    Adviesprijs 420,75 349,00
    Jouw korting
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
  2. Weissenfels Trak SUV M93 TS56 Sneeuwketting (2 stuks)
    Onze prijs
    Adviesprijs 501,50 448,99
    Jouw korting
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
  3. Weissenfels Trak SUV M93 TS59 Sneeuwketting (2 stuks)
    Onze prijs
    542,75
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst
  4. Weissenfels Trak SUV M93 TS62 Sneeuwketting (2 stuks)
    Onze prijs
    Adviesprijs 569,99 448,99
    Jouw korting
    Vandaag verzonden
    Voeg toe aan verlanglijst

25-36 van 50

Pagina
Catene da neve
Filteren

Wanneer loopvlak sneeuwkettingen kopen?

Reguliere sneeuwkettingen zijn niet geschikt voor bepaalde auto’s. Wanneer er in het instructieboekje van jouw auto staat vermeldt dat er geen sneeuwkettingen of alleen enkelzijdige sneeuwkettingen gebruikt mogen worden, dan betekent dit dat er alleen loopvlak sneeuwkettingen gemonteerd mogen worden. Deze sneeuwkettingen zijn namelijk geschikt voor auto’s waarbij er niet voldoende ruimte is om normale sneeuwkettingen te monteren. Dit zijn veelal de auto’s met banden van 17 inch. Bij Heuts bieden we een ruim assortiment loopvlak sneeuwkettingen aan van kwaliteitsmerken zoals Pewag, Maggi, RUD en Weissenfels.

 

Pewag ServoStar

Deze nieuwe Pewag sneeuwkettingen met automatisch Servo ratelsysteem zorgt voor een eenvoudige en snelle montage. De gehele ketting is van buitenaf te bedienen, je hoeft dus niet tussen de wielkast en de band te komen.

 

RUD Centrax

De RUD Centrax sneeuwketting is de best geteste loopvlakketting. Deze ketting is speciaal ontwikkeld voor moderne voertuigen met weinig ruimte in de wielkast, geschikt voor zowel voorwiel als achterwiel aangedreven auto’s.

 

Maggi Trak

Duurzaam, sterk en gebruiksvriendelijk, dat zijn de Maggi Trak sneeuwkettingen. Dankzij het ongelofelijke gebruiksgemak en de uitstekende grip is deze sneeuwketting een absolute aanrader voor veeleisende automobilisten.

 

Weissenfels Automatika

De Automatika sneeuwketting van Weissenfels biedt een uitstekende tractie en zorgt ervoor dat je moeiteloos de berg op kan en superieure grip hebt bergafwaarts. De Weissenfels Automatika sneeuwketting is speciaal ontwikkeld voor de voorwielen. De ketting kan snel en eenvoudig gemonteerd worden. De Automatika heeft een loopvlakketting van 16 mm en is toepasbaar op veel bandenmaten dankzij het regulatiesysteem. De Automatika (M91) bevat een 17 mm, 19 mm en 21/22 mm wielboutadapter.

 

Weissenfels Trak

De Weissenfels Trak Auto sneeuwkettingen hebben een hoog montage comfort en veel grip op de weg. De 14 mm kettingschakels zijn gemaakt van gehard roestvrij staal, zo kun jij jaren gebruik maken van deze sneeuwkettingen. De Track Auto ketting heeft dankzij de geavanceerde technologie en het hoogwaardige materiaal extra veel grip.

 

Voordelen van loopvlak sneeuwkettingen

Loopvlak kettingen hebben een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van “traditionele” sneeuwkettingen. De sneeuwketting wordt door het gebruik van een innovatieve bevestigingsmethode enkel op het loopvlak van de autoband geduwd. Hierdoor is de ketting eenvoudig en snel te bevestigen op de band. Bovendien is de kans op het beschadigen van de velg een stuk kleiner.

 

Bevestiging van een loopvlakketting

Voordat je begint met het bevestigen van de sneeuwketting, is het belangrijk dat je de wielkast zo veel mogelijk sneeuwvrij maakt. De bevestiging van de sneeuwketting is verschillend per merk. In de verpakking van de kettingen zit altijd een handleiding met duidelijke uitleg over hoe de ketting bevestigd moet worden. We raden je ook aan om dit een keer te oefenen voordat je de kettingen daadwerkelijk nodig hebt. Ook is het heel handig om een zaklamp bij de hand te hebben, mocht je de kettingen in het donker moeten bevestigen.  In ons assortiment vind je zowel handmatig als zelfspannende loopvlakkettingen. 


Sneeuwkettingen met automatische spanning zijn een stuk eenvoudiger te monteren dan sneeuwkettingen met manuele spanning. Zelfspannende sneeuwkettingen hebben slechts één handeling nodig voor de montage en worden vaak in minder dan een minuut gemonteerd.


Handmatige loopvlak sneeuwkettingen zijn een stuk goedkoper dan zelfspannende loopvlak sneeuwkettingen. De manier van monteren van een handmatige ketting verschilt per merk.