Koelvloeistof

Bij Heuts hebben wij de beschikking over een ruim assortiment koelvloeistof en kunnen wij iedere auto voorzien van de juiste koelvloeistof. Wij hebben hoogwaardige koelvloeistoffen en deze is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar zoals; G11 , G12+ , G12++ en G13.
Heuts heeft ook verschillende kleuren koelvloeistof. Denk hierbij aan de rode, roze, blauwe, gele, blanke en groene koelvloeistof.

Weet je niet zeker welke koelvloeistof geschikt is voor jouw auto, en wil je daar snel achter komen? Vul de kentekencheck in en zoek op kenteken of autotype!

Lees meer
Vind geschikte Koelvloeistof voor je auto
1. Vul je kenteken in en vind geschikte Koelvloeistof

Of

2. Selecteer hieronder zelf je auto en vind passende Koelvloeistof
Filteren

1-12 van 29

Pagina
  1. MPM Koelvloeistof G11 -38ºC 1 liter
    Onze prijs
    6,70
    Bezorging 1-2 werkdagen
    Voeg toe aan verlanglijst
  2. MPM Koelvloeistof -26ºC 1 liter
    Onze prijs
    5,45
    Bezorging 1-2 werkdagen
    Voeg toe aan verlanglijst
  3. MPM Koelvloeistof G11 -38ºC 5 liter
    Onze prijs
    27,95
    Bezorging 1-2 werkdagen
    Voeg toe aan verlanglijst
  4. MPM Koelvloeistof -26ºC 5 liter
    Onze prijs
    21,80
    Bezorging 1-2 werkdagen
    Voeg toe aan verlanglijst
  5. MPM Koelvloeistof G12++ -40ºC Premium Longlife 5 liter
    Onze prijs
    30,99
    Bezorging 1-2 werkdagen
    Voeg toe aan verlanglijst

1-12 van 29

Pagina

Welke koelvloeistof kies jij?

Koelvloeistof is een essentieel onderdeel van de auto om te kunnen functioneren. Een auto heeft veel te verduren; lange afstanden, veel korte afstanden en files. Dit alles kan oververhitting van de auto veroorzaken. Gelukkig zijn er koelvloeistoffen, koelvloeistoffen moeten ervoor zorgen dat de auto niet oververhit raakt. Het is daarom zeer belangrijk om er altijd voor te zorgen dat er voldoende koelvloeistof, wij raden het dan ook zeker aan om dit met enige regelmaat te controleren! Maar welke koelvloeistof is geschikt voor jouw auto? En hoe moet ik de koelvloeistof bijvullen?

Wat voor koelvloeistoffen zijn er?

Het kan lastig zijn om de juiste koelvloeistof voor jouw auto te kiezen, er zijn namelijk een aantal verschillende soorten koelvloeistof. Koelvloeistof is demiwater gemengd met antivries en additieven die de verbrandingsmotor moeten beschermen tegen oververhitting en andere motoronderdelen moet beschermen tegen bevriezing en corrosie. De antivries die in de koelvloeistof zit bestaat grotendeels uit glycol. Voor antivries worden er twee soorten glycol gebruikt; Mono Propyleen Glycol en Mono Ethyleen Glycol. De diversen additieven in de koelvloeistof verschillen ook van elkaar. Dit komt omdat de verschillende autofabrikanten andere eisen stellen aan de koelvloeistof. Hierdoor zijn er verschillende kleuren koelvloeistof.


Koelvloeistof kent verschillende kleuren. Dit verandert niks aan de kwaliteit van de koelvloeistof maar dit zorgt er wel voor dat je de geschikte koelvloeistof voor jouw auto makkelijk kan herkennen. Er bestaat een blanke, blauwe, gele, rode, roze en groene koelvloeistof.


De verschillende kleuren koelvloeistoffen corresponderen met koelvloeistof uitvoeringen. De meest gebruikelijke is de koelvloeistof G12. Deze koelvloeistof wordt herkent aan de roze kleur en is een silicaatvrije koelvloeistof die in principe nooit vervangen hoeven te worden behalve bij lekkage. Naast de gebruikelijke G12 koelvloeistof is er ook een G11, G12++ en G13 koelvloeistof.

Bij Heuts beschikken wij over hoogwaardige kwaliteit koelvloeistoffen van alle mogelijke kleuren uitvoeringen om jouw auto te voorzien van de juiste koelvloeistof!

 Kleur  Uitvoering   Informatie 
 Groen   G11 Koelvloeistof die voornamelijk gebruikt wordt bij  auto’s die ouder zijn dan 1997.
 Roze   G12 / G12+  Koelvloeistof met een hoge kwaliteit om de motor zo goed mogelijk te beschermen.
 Blank  G12 / G12+ Koelvloeistof met een hoge kwaliteit om de motor zo goed mogelijk te beschermen.
 Rood  G12++ en G13 Koelvloeistof wordt voornamelijk gebruikt voor de nieuwste generatie auto’s.
 Blauw  Peugeot & Citroën  Koelvloeistof die speciaal ontwikkelde is voor de laatste generatie auto’s van Peugeot en Citroën.
 Geel  Renault & Nissan  Koelvloeistof die wordt gebruikt voor de nieuwste generatie auto’s van de merken Renault en Nissan.

 

Welke koelvloeistof bijvullen?

Om erachter te komen welke koelvloeistof je moet bijvullen of welke geschikt is voor jouw auto kan je meerdere acties ondernemen:

  • Je kan gemakkelijk en snel de kentekencheck doen op onze website zodat je zeker weet dat je de juiste koelvloeistof koopt.
  • Je kan onder de motorkap kijken, het koelvloeistofreservoir zoeken en kijken welke kleur er nu in jouw auto zit.
  • Je raadpleegt het autoboekje van jouw auto, hierin staat vermeld welke koelvloeistof geschikt is voor jouw auto volgens de autofabrikant.

Mag je koelvloeistof mengen?

Het is zeker niet verstandig om verschillende kleuren koelvloeistof te mengen! Hierdoor kan er een chemische reactie ontstaan in het koelsysteem die leidt tot verstoppingen. Dit kan het koelsysteem van de auto kapotmaken. Je moet er daarom altijd voor zorgen dat je dezelfde kleur aanhoudt bij het bijvullen van de koelvloeistof in de auto.

LET OP: Het is wel mogelijk om de blanke koelvloeistof te mengen met andere kleuren! Dit werkt enkel eenzijdig! 

Dus als er bijvoorbeeld groene koelvloeistof in jouw auto zit, dan mag je daar blanke koelvloeistof bij mengen. Maar niet andersom!

Verschil tussen koelvloeistof en antivries

Koelvloeistof en antivries lijken veel op elkaar en er is niet veel verschil. Koelvloeistof is meteen klaar voor gebruik en hoeft niet verdund te worden met demiwater want dat is al gebeurd. Antivries moet wel nog verdund worden met demiwater in de aanbevolen hoeveelheid. Daarnaast ligt het vriespunt van antivries over het algemeen lager dan die van de koelvloeistoffen. 

Antivries kan soms verschillen in kleur met de koelvloeistof terwijl het wel dezelfde uitvoering is.