Slaapbanken

Een slaapbank of bedbank is ideaal voor als je weinig ruimte hebt of als je regelmatig logees hebt. Met een slaapbank heb je namelijk twee meubels voor de prijs van één: een bed en een bank.

Lees meer
Filteren
Geen producten gevonden, neem contact op met onze klantenservice voor alternatieven.

Slaapbank kopen

Met een slaapbank kan je optimaal kleine ruimtes inrichten. Een comfortabele bedbank is ideaal voor in jouw studio, (studenten)kamer of voor als je regelmatig logees hebt. Het is namelijk een bank die je gemakkelijk om kan toveren naar een bed. Aangezien een moderne slaapbank niet meer te onderscheiden is van een gewone bank, staan deze banken fraai in iedere kamer en zijn ook geschikt om in de woonkamer te plaatsen.

Soorten slaapbanken

Slaapbanken zijn er in verschillende soorten en maten. Zo heb je slaapbanken met en zonder armleuning, zijn er hoekbanken die je kan omtoveren tot bedbank en zijn er slaapbanken met opbergruimte. Er is keuze uit 1 persoons en 2 persoons slaapbanken. Onze slaapbanken zijn verkrijgbaar als 2-zits, 2,5-zits en 3-zits varianten. Een gemakkelijke kleur om te gebruiken in veel verschillende inrichtingen is de grijze slaapbank.

Uitschuifbare of opvouwbare slaapbank

Er zijn twee soorten ontwerpen van slaapbanken. Converteerbare slaapbanken en vouwbare slaapbanken. Een converteerbare slaapbank is een bank waarbij het gedeelte van het bed uitschuifbaar is. Je trekt als het ware het matras onder de zitkussens uit. Bij een opvouwbare slaapbank wordt de rugleuning naar achteren uitgevouwen om zo een comfortabele slaapplek te creëren. 

De converteerbare slaapbanken  zijn het meest geschikt als je van plan bent de slaapbank vaak te gebruiken. Ze liggen dankzij het ingebouwde matras zeer comfortabel. Meestal wegen deze banken wel relatief veel, en nemen meer ruimte in beslag. De opvouwbare slaapbanken zijn vaak compacter en dus meer geschikt in kleinere ruimtes. Ook zijn ze meestal goedkoper dan de converteerbare variant. Een nadeel aan deze opvouwbare bedbanken is dat deze minder oppervlakte hebben, waardoor ze wat minder comfortabel liggen.