Elektrische verwarming slaapkamer

Elektrische verwarming slaapkamer

Voor het slapen gaan is het prettig om in een verwarmde kamer binnen te stappen. Daarnaast is het ook een plek geworden waar regelmatig thuis gewerkt wordt. Afhankelijk van de behoefte zijn er verschillende soorten elektrische verwarming voor de slaapkamer. Keramische kachels zijn bijvoorbeeld geschikt wanneer je de kamer snel opgewarmd wilt hebben, zoals voor het slapen gaan. Geschikte kachels om thuis te werken zijn convector- en infrarood kachels omdat beide type kachels weinig geluid produceert.

Lees meer
Filteren
Filteren

49-52 van 52

Pagina

49-52 van 52

Pagina

Soorten elektrische slaapkamer kachels

Bij elektrische kachels voor de slaapkamer is het belangrijk dat deze weinig geluid produceren. De kachels met de minste geluidsproductie zijn infrarood- en convector kachels. Infrarood kachels maken hierbij gebruik van (niet schadelijke) stralingswarmte waarmee personen en objecten direct verwarmd worden.

Convector kachels kennen een andere vorm van opwarming, namelijk via convectiewarmte. Bij convectiewarmte stijgt de warme lucht op en deze duwt vervolgens de koude lucht naar onder toe. Deze vorm van verwarming zorgt voor een luchtcirculatie in de ruimte waarmee het geschikt om ruimtes langdurig te verwarmen.

Snelle opwarming van de slaapkamer

Wanneer je de slaapkamer ook gebruikt om thuis te werken, zijn keramische kachels ook geschikt om mee te verwarmen. Dit type kachels beschikt over het energiezuinige PTC-element en wordt middels een ventilator opgewarmd. Door het element niet te heet wordt, is het ook nog eens kindvriendelijk. Daarbij zorgt keramische verwarming ervoor dat ruimtes snel opgewarmd worden dankzij de ventilator.