Convector kachel

Convector kachel

Convector kachels zijn een prima keuze als je langdurige warmte nodig hebt in een kleine ruimte. Daarbij zijn convector kachels stil in gebruik, wat handig kan zijn op kantoor of op de slaapkamer. Elektrische convectors verwarmen de ruimte daarentegen minder snel dan ventilator- en keramische kachels.

Lees meer
Filteren
Geen producten gevonden, neem contact op met onze klantenservice voor alternatieven.

Convector kachel kopen

Een convector kachel is geschikt om een ruimte langdurig te verwarmen. Zo kun je de CV op een laag pitje of helemaal uit laten staan, wat natuurlijk kosten bespaart op de energierekening. Bovendien werken elektrische convectorkachels geruisloos, waardoor deze optimaal zijn voor een woon-, slaap- of studeerkamer.

Optimaal gebruiksgemak

Een convectorkachel is eenvoudig te installeren door de kachel aan de wand te monteren of op de vloer te plaatsen en de stekker vervolgens in het stopcontact te steken. Er zijn convector kachels in verschillende groottes en sterktes. Kies de grootte en sterkte van je convectorkachel op basis van de te verwarmen ruimte. Twijfel je welk type verwarming jij nodig hebt? Neem dan een kijkje op onze adviespagina of kom gezellig langs in één van onze vestigingen.

Werking elektrische convector

Elektrische convector kachels werken op basis van convectiewarmte. Wanneer de convector kachel ingeschakeld wordt, stijgt de warme lucht van de verwarming op. Deze warme lucht duwt de koele lucht naar onder toe waardoor er luchtcirculatie in de ruimte ontstaat. Hiermee zijn elektrische convectoren geschikt voor ruimtes als slaapkamers, woonkamers en kantoren.

Elektrische convector verwarming warmt ruimtes namelijk geleidelijk aan op en is daarmee geschikt voor langdurige opwarming. Convectiewarmte is daarmee een efficiënte en energiezuinige manier van verwarming.

Alternatieven

Een convector kachel is een type elektrische kachel, waar ook een aantal kachels onder valt. Zo is een ventilatorkachel ideaal voor een snelle opwarming van je ruimte, een keramische kachel wanneer je voor zuinigheid gaat en een straalkachel wanneer je een kleine kantoorruimte of je slaapkamer wilt verwarmen. Neem een kijkje in ons uitgebreid assortiment.