Coleman tent

Coleman tent
Coleman biedt veel verschillende kampeerartikelen, waaronder ook een ruim aanbod van tenten. Coleman tenten zijn van een hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. De tenten van Coleman worden in diverse uitvoeringen en maten aangeboden, van een lichte pop-up tent tot een grote tunneltent.
Lees meer
Filteren
Geen producten gevonden, neem contact op met onze klantenservice voor alternatieven.

Coleman tent kopen

De tenten van Coleman zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, waardoor je voor elke situatie wel een kampeertent kan vinden. Als je op zoek bent naar een Coleman tent voor een trektocht, voor tijdens het backpacken of een fietstocht, dan is een Coleman koepeltent een goede keuze. Deze tenten zijn licht van gewicht, gemakkelijk mee te nemen en eenvoudig opzetbaar. Ook kan een Coleman koepeltent door het lichte gewicht ideaal worden gebruikt tijdens een festival of als bijzettent. De Coleman Darwin is een populair model koepeltent. Een andere optie voor bijzettent of festivaltent is een pop-up tent van Coleman. Een pop-up tent hoef je als het ware alleen op te gooien en dan staat de tent al. Je hoeft alleen nog haringen in de grond te zetten. Voor een uitgebreide kampeervakantie met het gezin of met vrienden, dan wil je een tent met meer ruimte en comfort. In dat geval is een Coleman tunneltent een goede optie. Dit type tent heeft een boogvorm, waardoor deze aan de binnenkant ruimer en hoger is. Hierdoor heb je vaak stahoogte en genoeg ruimte om samen in de voortent te zitten. Bij een tunneltent met meerdere slaapcabines zitten de slaapcabines naast elkaar. Als je behoefte hebt aan meer privacy, dan is een Coleman vis-a-vis tent een goed alternatief. Bij deze tent zitten de slaapcabines tegenover elkaar, met leefruimte tussen de slaapcabines in.

Al onze Coleman tenten zijn gemaakt van polyester met een PU-coating. Het voordeel van polyester is dat het geen vocht absorbeert, waardoor schimmelvorming zelden voorkomt.  De tenten van Coleman zijn voorzien van getapete naden, wat zorgt voor extra waterdichtheid. Alle Coleman tenten hebben een waterkolom van 2000mm of meer, wat betekent dat ze waterdicht zijn. Verder hebben de binnententen van Coleman ademend polyester, wat zorgt voor een goede ventilatie in de tent. Dit is extra handig, omdat polyester in vergelijking met andere materialen slecht ademt waardoor het snel warm kan worden in de tent. 

Onderhoud Coleman tent

Polyester tenten vereisen weinig onderhoud in vergelijking met tenten met nylon en katoenen zeilen. In veel gevallen is een doekje met warm water voldoende om je Coleman tent weer helemaal schoon te krijgen. Bij hardnekkige vlekken is HG tentenreiniger een geschikt middel om je tent weer schoon te krijgen. Bij lichte schade aan de tent zoals een gaatje, is de reparatiekit met transparante tape ideaal om je tent weer waterdicht te krijgen. Bij grote schade, of wanneer je tent fragiel gaat aanvoelen, is je tent toe aan vervanging omdat deze minder waterdicht en UV-werend zal zijn.

Voor meer tips en info kun je kijken in onze FAQ en checklist over kamperen.