Fietsendrager zonder trekhaak

Wil jij jouw fietsen meenemen op vakantie, maar heeft jouw auto geen trekhaak? Dan zijn er twee mogelijkheden om je fietsen met behulp van een fietsendrager alsnog mee te nemen. De eerste en meest gebruikte optie is een fietsendrager voor op het dak. Een andere optie is een fietsendrager die je monteert op de achterklep van jouw auto.

Lees meer
Filteren
Filteren

13-13 van 13

Pagina

13-13 van 13

Pagina

Fietsendrager zonder trekhaak

Een fietsendrager is het ideale item om één of meerdere fietsen mee te nemen naar jouw vakantiebestemming. Maar hoe doe je dat nou als jouw auto geen trekhaak heeft? Hiervoor zijn twee oplossingen in het leven geroepen.

Fietsendrager dak

Een fietsendrager voor op het dak monteer je op de dakdragers. Een dakfietsendrager is altijd geschikt voor slechts één fiets. Wel is het mogelijk om meerdere dakfietsendragers naast elkaar te plaatsen, zodoende kun je tot wel 4 fietsen tegelijk vervoeren.

Bekijk alle fietsendragers voor op het dak

Fietsendrager achterklep

Een andere optie is het monteren van een fietsendrager op de achterklep van jouw auto. Voor deze methode zijn er speciale methodes ontwikkeld, onder andere door Thule. Met een fietsendrager op de achterklep kun je tot wel 3 fietsen vervoeren.

Bekijk alle fietsendragers voor op de achterklep

Let op: vanwege de draagkracht van zowel de achterklep als het dak, is het vrijwel onmogelijk om elektrische fietsen te vervoeren zonder een trekhaak.