Thule dakdragers

Ben jij op zoek naar dakdragers van hoogwaardige kwaliteit? Dan zijn Thule dakdragers de geschikte optie voor jou! Thule dakdragers zijn verkrijgbaar voor vrijwel het gehele wagenpark en zijn gemakkelijk te vinden op automerk, -model en -type.

Hoe bestel ik de juiste Thule dakdragers voor mijn auto?

Een dakdragerset van Thule bestaat uit verschillende onderdelen: een stangenset, een voetenset en eventueel een kitset. Door het onderstaande stappenplan te volgen, selecteer je de geschikte dakdragerset voor jouw auto.

Stap 1: Selecteer de gewenste dakdragerset

Thule biedt 2 verschillende dakdragersets aan, de Thule Evo en de Thule Edge. 

Thule Evo dakdragers bieden een maximaal laadoppervlak en bijbehorende accessoires zijn makkelijk te installeren. Deze dragers zijn ideaal geschikt voor een variabel gebruik, zoals het monteren van een dakkoffer, fietsendrager of skidragers.  

Thule Edge dakdragers sluiten perfect aan op jouw auto en staan bekend om het strakke en gestroomlijnde ontwerp. Thule Edge dakdragers zijn ideaal wanneer je de dragers op de auto wilt laten wanneer je deze niet gebruikt. Let op: Thule Edge dakdragers zijn pas leverbaar vanaf november 2020.

Stap 2: Selecteer jouw auto en daktype

Afhankelijk van het type dak van jouw auto dien je 2 of 3 verschillende onderdelen te bestellen. Wanneer jouw auto over open dakrailing beschikt, dien je alleen een stangenset en een voetenset aan te schaffen. Beschikt jouw auto niet over open dakrailing, dan is een kitset noodzakelijk om de dakdrager op jouw auto te kunnen monteren.


Er zijn 4 verschillende daktypen, onder te verdelen in auto's met en zonder dakrailing:

Auto met dakrailing

Open dakrailing (geen kitset nodig)

Geïntegreerde dakrailing (kitset nodig)

Auto zonder dakrailing

Normaal dak (kitset nodig)

Dak met fixpoints (kitset nodig)

Stap 3: Selecteer een stangenset

Bij Thule heb je de keuze uit verschillende typen stangensets.


Bij een Thule Evo dakdragerset kun je kiezen uit een WingBar, SquareBar, SlideBar of een ProBar.


Kies jij voor een Thule Edge dakdragerset? Dan dien je twee losse WingBars te bestellen. Wanneer er twee opties worden weergegeven, dien je deze allebei te bestellen. Als er een optie wordt weergegeven, dien je deze twee keer in je winkelmandje te plaatsen.

Stap 4: Selecteer een voetenset
 Afhankelijk van de geselecteerde dakdragerset, is er slechts één voetenset geschikt voor jouw auto. Een voetenset bestaat uit 4 voetjes.
Stap 5: Selecteer een kitset (optioneel)

Een kitset heb je alleen nodig wanneer jouw auto niet over open dakrailing beschikt. De kitset is (vrijwel) uniek voor jouw auto.

Start nu met het bestellen van jouw Thule dakdragers!

Kom je er niet uit of heb je nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij helpen je graag met het vinden van de juiste Thule dakdragers voor jouw auto.