Wat is de beste elektrische bijverwarming?

Lieke
Interieur specialist

Je wilt graag elektrische bijverwarming kopen, maar welke moet je kiezen? De aanschaf van elektrische bijverwarming brengt heel wat vragen met zich mee. Wij adviseren je daarom altijd op verschillende factoren te letten bij het kiezen van de beste elektrische bijverwarming.


Tip 1

Inmiddels bestaan er veel verschillende soorten elektrische kachels. Het kan daarom erg lastig zijn om een keuze te maken welke elektrische bijverwarming je moet kopen. Wil je dat de ruimte snel verwarmd wordt of ben je juist op zoek naar bijverwarming in een klein formaat? Zet al je wensen en eisen op een rijtje zodat je gemakkelijk op zoek kunt gaan naar de beste bijverwarming voor jou. Om je alvast op weg te helpen bij het maken van jouw keuze, hebben wij een aantal voordelen en nadelen voor je op een rijtje gezet. Bekijk het hier.

Tip 2

Let op het vermogen van de bijverwarming in betrekking tot de oppervlakte die je wilt verwarmen. Het vermogen van elektrische bijverwarming wordt altijd uitgedrukt in Watt. Bij het bepalen van het vermogen is het belangrijk om op te letten op de volgende factoren:

  • De locatie van de te verwarmen ruimte
  • De isolering van je woning
  • De functie van de elektrische bijverwarming

Aangezien wij begrijpen dat het lastig is om het juiste vermogen te bepalen, raden we je aan om de volgende adviespagina verder te lezen.

Tip 3

Wil jij jouw elektrische bijverwarming plaatsen in een vochtige of stoffige ruimte, let dan op de ip-waarde van de kachel. Ook hier hebben wij een handige adviespagina voor geschreven.

Beste elektrische bijverwarming

Om je alvast op weg te helpen bij het kiezen van de beste elektrische bijverwarming, hebben wij een top 5 samengesteld:

  1. Eurom Sani Fanheat 2000R Badkamerkachel: Door de luxe Sani Fanheat badkamerkachel heeft u het snel en aangenaam warm in uw badkamer. Met een maximaal vermogen van 2000 Watt, en een stand van 1000 Watt, is de badkamerkachel geschikt om grote badkamers te verwarmen. Tevens beschikt de wandkachel over een koude-lucht ventilator, waarmee deze ook op warme zomerdagen te gebruiken. 
  2. Eurom Sani 400 WiFi Badkamerkachel Infrarood: Stap een warme badkamer in na een verfrissende douche. Met de Sani 400 infraroodverwarming houdt je de badkamer op een aangename temperatuur en met de Eurom Smart App kun je de kachel ook nog eens met je smartphone bedienen. De Sani 400 beschikt bovendien over twee RVS-beugels waar je bijvoorbeeld handdoeken aan kunt hangen, zodat deze alvast warm klaar hangen.
  3. Eurom Mon Soleil DSP 650 WiFi Infrarood Paneel: Bespaar op je gasrekening met de frameloze Eurom Mon Soleil Infraroodverwarming. De Mon Soleil DSP 650 WiFi is geschikt om ruimtes tot 12 m2 op te warmen en neemt met een afmeting van 113 x 60 cm weinig ruimte in beslag op de muur. 
  4. Eurom Alutherm Verre 2000 Convectorkachel: Deze WiFi-convectorkachel van Eurom kan ideaal gebruikt worden als bijverwarming op een slaap- of woonkamer, of op kantoor. De Alutherm Verre kan met zijn 2000 Watt ruimtes tot 20 m2 verwarmen en staat bovendien door zijn moderne glazen uitstraling mooi in elke kamer. Een elektrische convector kachel heeft daarbij als voordeel dat deze stil in gebruik is en tevens geschikt is om ruimtes langdurig te verwarmen. 
  5. Eurom Safe-T-Kamin 2000 Keramische Torenkachel: Is er net niet voldoende warmte in de ruimte? Dan biedt deze keramische Safe-T-Kamin kachel van Eurom een goede oplossing. Ideaal te gebruiken als (bij)verwarming en door zijn staande formaat is deze ook geschikt om te plaatsen in de woonkamer, slaapkamer of op kantoor tot ongeveer 30 m2. De kachel, met twee verwarmingsstanden van 1000 en 2000 Watt, is daarbij makkelijk vanaf je luie stoel te bedienen met de meegeleverde afstandsbediening. 

Heb je meer vragen over de beste elektrische bijverwarming? Wij beantwoorden al je vragen hier.