Houtskool BBQ

Houtskool BBQ

Weber houtskool BBQ's zijn de perfecte keuze voor iedereen die wilt genieten van de authentieke smaak van een traditionele barbecue. Met een Weber houtskool barbecue kun je genieten van sappige steaks, mals gebakken kip, en heerlijke groenten; en dat allemaal met de heerlijk gerookte ssmaak van een Weber houtskoolbarbecue. 

Lees meer
Filteren
Geen producten gevonden, neem contact op met onze klantenservice voor alternatieven.

Welke houtskool BBQ uitvoering past bij mij?

Houtskoolbarbecues zijn er in verschillende maten en stijlen, voor elke buitenruimte. Kleine, draagbare versiess zijn perfect voor kamperen, terwijl de grotere modellen zich goed lenen om een haan te braden, of voor een grote groep hamburgers te grillen. Kies uit klasssieke ronde modellen, of rechthoekige modellen.

Bij het aanschaffen van een houtskoolbarbecue is het belangrijk te letten op voorzieningen zoals een verstelbare houtskkoollade, en ventilatie-openingen om de temperatuur van de grill te regelen. Bij Heuts kun je ook gaan voor een barbecue met gereedschapshouders en werkbladen voor extra gemak.

De Weber Kettle en Weber Smokey Joe-series zijn de perfecte keuze voor iedereen die op zoek is naar een volwaardige grill met genoeg grillruimte. De meeste houtskoolbarbecues hebben een ingebouwde thermometer en aslade voor het eenvoudig schoonmaken na gebruik.

Met een houtskoolbarbecue heb je controle over het kookprocess, zodat je elke keer opnieuw watertandende gerechten kunt bereiden. Gebruik meer kolen om heter te grillen en sneller de hoge gewenste temperatuur te bereiken. Plaats de kolen in de daarvoor bestemde kolenbak. Kook direct boven de kolen, of verplaats het voedssel naar een minder hete plek voor zachtere garing en rokerige ssmaak.

Of je nu op zoek bent naar een kleine, draagbare houtskoolbarbecue, of wilt gaan voor een groter model met alle toeters en bellen; je kunt altijd voor je houtskoolbarbecue terecht bij Heuts. Met hun gemak, veiligheid en geweldige kookprestaties zijn houtskool barbecues de perfecte keuze. Ze zullen dan ook zeker in de warmere perioden van het jaar een essentieel onderdeel worden van je buitenkookroutine.

Grillen op houtskool of briketten?

Vaak wordt gedacht dat houtskool of briketten hetzelfde zijn. De waarheid ligt echter anders. Houtskool brandt snel, kort en hard. Briketten daarentegen branden veel langer en zijn beter geschikt om vlees langer te laten garen. Kies dus voor houtskool wanneer je snel wil gaan barbecueën en kies voor briketten als je de barbecue voor een langere tijd wil gebruiken. Ook worden briketten vaak aangeraden bij de grotere barbecues. Wil je de voordelen van houtskool (snel starten) combineren met een langere brandduur? Maak dan gebruik van een brikettenstarter. Door deze te vullen met briketten en het vuur onder in de brikettenstarter aan te maken, worden de briketten sneller heet. Meteen houtskool kopen of briketten kopen? Deze zijn ook verkrijgbaar bij Heuts.nl. Dus wordt het houtskool of briketten? De keuze is aan jouzelf.