Autostoel groep 2

Filteren
Geen producten gevonden, neem contact op met onze klantenservice voor alternatieven.

Autostoel groep 2

De keuze voor een autostoel is een weloverwogen beslissing. Jij wilt namelijk dat je kindje zo veilig mogelijk vervoert wordt. Naarmate je kindje groeit, heeft hij of zij ook een andere vorm van bescherming nodig. Een autostoel uit groep 1 voldoet niet meer vanaf een gewicht van 18kg. Echter mag een groep 2 autostoel al gebruikt worden vanaf een gewicht van 15 kg tot 25 kg. Hierbij hoort een leeftijd van ongeveer 3 tot 6 jaar. Overigens worden groep 2 en 3 bijna altijd gecombineerd in 1 autostoeltje, deze vallen dan in de autostoel groep 2/3.

Een autostoeltje uit groep 2 wordt altijd in de rijrichting van de auto geplaatst. In dit type autostoel wordt het kindje rechtstreeks met de veiligheidsgordel van de auto vastgezet, deze past nu namelijk beter omdat je kindje hoger zit. Een ander belangrijk kenmerk van een autostoel uit groep 2 is dat de rugsteun in hoogte verstelbaar is, hierdoor blijft de zijdelingse protectie voor hoofd en romp optimaal. Deze zogenoemde "sidewings" zijn zijsteunen die extra bescherming bieden in het geval van een aanrijding van opzij. Tevens is de rugleuning ook voorzien van een gordelgeleider die de gordel goed op het lichaam positioneert.

Wij verkopen autostoeltjes van verschillende merken, waaronder Nania, Fisher Price, Ferrari en Disney. In groep 2 hebben we het meeste aanbod van het populaire merk Nania. De Nania autostoeltjes staan vooral bekend om de vrolijke en strakke designs, maar ook om de uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.